גרסה 4.2 של תקן הבלוטות' הפופולרי מביא עימו מהירויות העברת מידע של עד פי 2.5 לעומת הגרסאות הקודמות, וגם שימוש חכם יותר בהתקנים חיצוניים וחיבורם אל רשת האינטרנט
היכונו להתאהב מחדש בסמארטפון שלכם: הגרסה החדשה של אחד מההתקנים המוכרים ביותר שבמכשירי הסמארטפון שלנו, התקן הבלוטות', הולך לשנות את הדרך בה אנחנו מעבירים מידע בין מכשירנו. עם השדרוג לגרסה 4.2, התקן הבלוטות החדש מביא עימו שיפור במהירות ההעברה של פי 2.5 מגרסאות קודמות של ההתקן, בנוסף להגדלת גודל החבילות אותן ההתקן מסוגל להעביר, הגדלה העומדת על פי עשרה לעומת גרסאות קודמות.
אך לא רק המהירות ונפחי ההעברה שודרגו. עם האפשרות למנוע מעקב אחר מכשירים מחוברים, בנוסף להצפנה אוטומטית של המידע, גרסה 4.2 של התקן הבלוטות מבטיח לשמור על המידע של המשתמשים טוב יותר מאי פעם, כאשר כל היכולות האלו באות גם עם ירידה בצריכת החשמל של ההתקן.
אך אולי השיפור המשמעותי ביותר שבא עם גרסה 4.2 של התקן הבלוטות' הוא לא אחד מהשיפורים שצויינו למעלה, אלא היכולת של ההתקן לחבר מכשירים מחוברים אל האינטרנט, או יותר נכון "דברים". כחלק מתוכנית ה-Internet of Things (או האינטרנט של הדברים), התקן הבלוטות' החדש מאפשר למספר מגוון של שבבים, חיישנים, תרמוסטטים אלחוטיים, נורות חכמות ועוד "דברים חכמים" אחרים להתחבר אל האינטרנט דרך סטנדרט ה-IPv6/6LoWPAN, מה שמהווה כמעין תשתית לשלב הבא של העולם החובר תמידית שלו ובו מכשירים שונים ומגוונים המחוברים לרשת בצורה פשוטה.
למרות הדרישה לתמיכה חומרתית בגרסה 4.2 של התקן הבלוטות', שוער כי חלק גדול מהשיפורים יוכלו להגיע כעדכון גם למכשירים ללא ההתקן החומרים החדש. עם הצפי לחיבור מעל 28 מליארד "דברים חכמים" אל האינטרנט עד שנת 2020, ניתן בהחלט לקבל בברכה את הגרסה החדשה של אחד מההתקנים הפופולארים בעולם.
יופי וברגע ש28 מיליארד דברים יחוברו לאינטרנט אז דיי נאבד את הפרטיות שלנו, הא?
הייתי רוצה לראות יותר התקנים שמחוברים בו-זמנית.
אני מאוד הייתי רוצה לראות טווח גדול יותר בין המכשירים המקושרים, לפחות כמו WIFI.
היום כשיש את הלבוש החכם, אני רוצה להשאיר את המכשיר בחדר ולהסתובב בבית עם השעון אך זה לא מאופשר. אחרי היציאה המחדר המכשיר מאבד קישוריות.