Read it Later הייתה האפליקציה הראשונה מסוגה בפלטפורמות הניידות. מפתחיה הגו את הרעיון לשמור תוכן לקריאה מאוחרת באופליין על ידי אפליקציה יעודית והיו למשך זמן מה האופציה הבלעדית עבור המשתמשים. Instapaper ו- Readability נוצרו בהשראת Read it Later אבל Pocket לא. Pocket היא Read it Later עצמה שעברה שינוי עיצוב משמעותי ושינתה את שמה.
עיצוב הממשק של Pocket אמנם פחות אנימטורי מזה של Readability אבל הוא בהחלט ססגוני בהרבה מזה של Instapaper. המסך הראשי כולל את רשימת הכתבות השמורות. כל כתבה מוצגת על ידי הכותרת שלה ואתר המקור ממנו נשמרה. אין כאן תקציר או הצגת תוכן חלקי מהכתבה אבל ישנן תמונות. אלו לא התמונות שעורכי האתר מצמידים לכתבות אלא פשוט התמונה הראשונה שמופיעה בכתבה עצמה. אם הכתבה לא כוללת תמונות אז היא מוצגת ברשימה ככותרת בלבד.
מעל הרשימה ישנו סרגל כלים. עליו ישנם שני סוגים של אפשרויות מיון התוכן שלכם. האחד הוא אותן שלוש קטגוריות שראינו ב- Readability וב- Instapaper, כל הכתבות, מועדפים וכתבות השמורות בארכיון. האופן השני בו ניתן למיין את התוכן המוצג ברשימה הוא לפי סוג התוכן: כתבות, גלריות תמונות ווידאו. זהו אחד המאפיינים אשר מייחדים את Pocket מהאחרות, היכולת לשמור ווידאו. אם כי לא לגמרי יכולת, כיוון ששמירת תוכן ווידאו שונה משמירת תוכן כתוב. למעשה אפשר לומר שכל מה שהאפליקציה יודעת לעשות כאשר מדובר בתוכן ווידאו זה לשמור קישור חזרה אל הסרטון באפליקציה של Youtube. האפליקציה לא שומרת את הסרטון עצמו על גבי זכרון המכשיר ולא ניתן לצפות בו במצב לא מקוון. בכתבות בהן ישנו סרטון ניתן לצפות בסרטון מתוך Pocket ללא מעבר לדפדפן.
כמו כן על סרגל הכלים העליון ניתן למצוא לחצן רענון ולחצן תפריט. לחיצה ארוכה על כתבה מציגה אפשרויות ניהול, אפשרות להוסיף תיוג ולעשות לכתבה Share. כמו באחרות גם כאן ישנו מצב עריכה קבוצתית בו ניתן לסמן מספר כתבות יחדיו למחיקה, שמירה ותיוג. אין אפשרות לסדר את הכתבות השונות בתיקיות נפרדות כמו שניתן לעשות ב- Instapaper.
בתפריט ההגדורת ישנם לא מעט שדות ושווה לבחון אותו. ישנה אפשרות החלפת ערכת נושא כללית של האפליקציה כולה, כולל התפריטים השונים שלה. כאשר תבחרו בערכת הנושא הכהה ישנה אפשרות לצבע שחור אמיתי. בהפעלת אפשרות זו הרקע השחור בעמודי התוכן יהיה כהה לחלוטין במכשירים בעלי מסכי OLED בהם ניתן לכבות פיקסלים לגמרי. ישנה אפשרות דפדוף הדומה ל- Pagination של Instapaper. כאן דפדוף מסוג זה מיושם על ידי סוויפים מימין לשמאל.
פונקציה חשובה אחרת בתפריט ההגדרות היא ה- Best View אשר נותנת לאפליקציה להחליט כיצד להציג את התוכן השמור. כאשר הפונקציה מופעלת, Pocket תזהה האם מדובר בעמוד בעל תוכן כתוב. במקרה הזה היא תציג אותו במצב הקריאה הנקי מהכל מלבד תוכן הטקסט והתמונות. וכאשר היא תזהה שמדובר בעמוד גדוש תמונות או קישורים לסרטונים, היא תציג אותו בתצוגת האתר המלא. כמו כן ניתן לקבוע להוריד את התצוגה המתאימה לכל תוכן, כאשר ברירת המחדל היא להוריד את תצוגת הטקסט הנקיה בלבד.
הצגת התוכן
מסך הקריאה של האפליקציה נקי, מינימליסטי ומזכיר במערך שלו את זה של Instapaper אך אם גוון צבעוני יותר. אין כאן בעיה עם זיהוי נכון של מרכיבי טקסט בעמוד ותוכן לא רלוונטי לא נשמר ולא מוצג. מוצגת כותרת, כתובת אתר המקור ותוכן הכתבה עם כל התמונות המצורפות אליה. בחלקו העליו של המסך ישנו סרגל עליו בין השאר אפשרויות התצוגה. שם ניתן לשנות את גודל הגופן. ישנם שני סגנונות גופנים לטקסט באנגלית אשר להם השפעה אפסית על טקסט בעברית. כמו כן ישנן שלוש הגדרות צבע (לבן, שחור וצהוב) פס גרירה לשינוי בהירות המסך ושינוי סגנון פריסת השורות, פריסה חלקה בשני הקצוות עם רווחים משתנים בין המילים או פרוס משמאל לימין. כן, גם ב- Pocket לא ניתן להציג תוכן בעברית מימין לשמאל.
כמו בשתי האפליקציות האחרות ניתן לחזור לכתבה שלא סיימתם לקרוא לאותו המיקום בו הפסקתם בפעם האחרונה. אפשרות מיוחדת ל- Pocket היא הקראת התוכן הכתוב בעזרת מנוע ה- Text to Speech של גוגל. זאת במגוון שפות מצומצם שאינו כולל עברית.
התוכנה בדפדפן
האתר דומה מאוד בעיצובו לאפליקציה עצמה. את הכתבות ניתן להציג ברשימה אחת ארוכה או בתצוגת עריכים גדולים עם התמונות של הכתבות. ניתן למיין את כלל הכתבות לפי הקטגוריות הרגילות או לבצע חיפוש לפי כותרת הכתבה או לפי כתובת אתר המקור שלה. כמו כן ניתן למיין את התוכן השמור לפי סוגו, תוכן כתוב, גלריות של תמונות ווידאו.
ניתן ליצא את רשימת הכתבות שלכם כקובץ HTML למחשב האישי. ישנה אפשרות לשמור באפליקציה הודעות דואר אלקטרוני על ידי העברת ההודעה לכתובת [email protected] . אם תרצו לשמור הודעות ממשתמש דואר אחר או נוסף לזה שבעזרתו ביצעתם הרשמה לשירות תוכלו להוסיף אותו דרך תפריט ההגדרות באתר. כדי לשמור כתבות ב- Pocket דרך הדפדפן במחשב האישי, ניתן להתקין הרחבה אשר תוסיף לחצן בסרגל הכלים של הדפדפן. מלבד זאת, הקריאה בממשק השולחני זהה לזו באפליקציה הניידת. גם כאן תוכלו לשנות את גודל הגופן וסגנונו באותו אופן וללא השפעה על טקסט בשפה העברית וגם ללא אפשרות לפרוס תוכן טקסט בעברית מימין לשמאל.
>> להורדה (גירסה חינמית)
סיכום שלושת התוכנות דומות מאוד אחת לשניה. הן נבנו לאותה מטרה וממשקיהן והאופן בו הן מיישמות את מטרתן כמעת זהים בין אחת למשניה. השינויים בסגנון העיצוב ישפיעו על הבחירה בינהן. Readability היא זו בעלת העיצוב המורכב ביותר ו- Instapaper היא זו בעלת המינימליסטי ביותר. תכונות המיוחדות לכל אחת כגון המעברים הרציפים בין כתבות ב-Readability, התיקיות בהן ניתן לסדר את הכתבות ב-Instapaper או הצגת תמונות לצד שמות הכתבות ברשימה הכללית ב-Pocket יכולות להטות את ההחלטה בבחירה בינהן. אבל בסופו של דבר ישנו בכל אחת משהו קריטי אשר מקל את הבחירה בינהן. אם תוכן וידאו חשוב לכם הבחירה היא Pocket. אם לעומת זאת תשמרו לקריאה מאוחרת תוכן רב בעברית, כנראה תעדיפו לשלם עשרה שקלים על Instapaper ולקרוא את התוכן שמעניין אתכם בפריסתו הנכונה מימין לשמאל. |
תודה!
כמו תמיד תודה 🙂