אפל נכנסה לשוק הפאבלטים עם האייפון 6 פלוס, ובכתבה זאת אנחנו בודקים נגד מה היא צריכה להתמודד
לאור ההשקה של הפאבלט של אפל בשבוע שעבר, ה-iPhone 6 Plus, החלטנו להסתכל על המובילים של השוק בכדי להבין יותר טוב איך אפל מתמודדת בתחום. אז לקחנו כמובן את ה-Note 4 של סמסונג, שהושק בתערוכת ה-IFA, טלפון בדורו הרביעי בסדרת הפאבלטים מהמצליחות בשוק. לצידו בהשוואה שמנו את ה-G3 של LG, סמארטפון שבדקנו לעומק ואהבנו מאוד, וגם מהטלפונים הגדולים הכי נמכרים בשוק כיום. בואו נראה מה קיבלנו.
אז מול שני מתחריו האנדרואידים, אנחנו יכולים לראות שהאייפון 6 פלוס, לא מציג כמעט שום יתרון על המתחרים החזקים של השוק, למרות שהושק לפני שבוע.
מעבד
תחילה, המעבד. בתחום הזה האייפון 6 פלוס נגרר מאחורי מעבדי הסנאפדרגון שבנוט 4 וב-G3, כאשר הנוט בעל יתרון קל על כולם.
המסך
גודל מסך הוא עניין שרירותי כאשר אנחנו מגיעים לגדלים של 5.5"+, אך הרזולוציות של המסך הן שיקבעו את ההבדל. עם רזולוציה של 2160×1440, גם הנוט 4 וגם ה-G3 מנצחים את האייפון בעל מסך ה-Full HD. בנוגע לצפיפות פיקסלים, מדד שאפל העלתה למודעות המשתמש כאשר הציגה לראשונה את האייפון 4 בעל מסך הרטינה, גם פה ניכר יתרון גדול לאנדרואידים, ובמיוחד ל-G3 בעל צפיפות של 538 פיקסלים לאינץ' רבוע.
הזיכרון
בתחום הזיכרון אפל שוב מאכזבת, כשבאייפון 6 פלוס נמצא 1 גיגה-בייט של זיכרון ראם לעומת ה-3 גיגה-בייט שנמצא בנוט 4 וב-G3, כשנפחי הזיכרון הפנימי מעט שונים, עם אופציות של 16/64/128 גיגה-בייט לאייפון לעומת 32/64 גיגה-בייט לנוט ורק 32 גיגה-בייט ל-G3. למרות היכולת של האייפון להכיל 128 גיגה-בייט זיכרון פנימי, לשני האנדרואידים יש אפשרות להוספת כרטיס זיכרון של עד 128 גיגה, פתרון זול יותר ונוח יותר.
המצלמות
אם נסתכל על המצלמות של הפאבלטים, נראה שלאפל יתרון קטן בתחום הוידאו, וספציפית הצילום בהילוך איטי, המאפיין את אפל. האנדרואידים מציגים מצלמות של 16 ו-13 מגה פיקסל בנוט 4 וב-G3 בהתאמה, כאשר לשניהם היכולת לצלם וידאו באיכות 4K (או UHD) ב-30 פריימים לשניה, כאשר מבין שניהם רק הנוט 4 יכול לצלם ב-Full HD ב-60 פריימים לשניה, בדומה לאייפון. בנוסף, בעניין המצלמה הקדמית, הנוט 4 גם פה מציג יתרון עם מצלמה קדמית של 3.7 מגה פיקסל, יותר מאשר ה-2.1 של ה-G3 וה-1.2 של האייפון.
הגודל, המשקל והסוללה
מבחינת הגודל, עם המסך הכי גדול מבין שלושת הסמארטפונים, הנוט 4 שוקל הכי הרבה, עם 176 גרם על המשקל, כאשר לא הרבה אחריו מגיע האייפון ב-172 גרם ולבסוף המתחרה במשקל קל, ה-G3 במשקל 149 גרם. עם עובי של 7.1 מילימטרים, האייפון מציג גזרה רזה יותר מהמתחרים, המגיעים ל-8.5 ו-8.9 מילימטרים ל-נוט 4 ול-G3 בהתאמה.
עם טעינה אלחוטית טבעית מובנית רק ב-G3 ושימוש בשבב ה-NFC בצורה פתוחה רק באנדרואידים, האייפון גם פה לא מפתיע במיוחד. בסוללות שבסמארטפונים, בגדלים הנעים בין 2915mAh עד ל-3220mAh, האייפון הוא בעל הסוללה הקטנה ביותר מבין השלושה, אך כנראה בעזרת ייעול נכון של התוכנה מצאנו שהזמן השיחה הוא הגבוה ביותר דווקא באייפון 6 פלוס, כך שגודל לאו דווקא תמיד קובע (נתוני זמן השיחה מתבססים על מקור צד שלישי, ולא נבדקו על ידינו).
שורה תחתונה
בשוק הפאבלטים, אפל עדיין לא מרשימה חומרתית כמו שפעם הייתה כשנכנסה לשוק חדש. עם מפרט חזק ומלוטש של הנוט 4 של סמסונג, וה-G3 המעולה (כאן כתוב למה), לאייפון 6 פלוס אין יתרון הנראה לעין מבחינה חומרתית. הנוט 4, מכשיר הדגל של סמסונג לשוק הפאבלטים, מגיע עם עט ספציפי לשימוש המסך, ביחד עם תוכנות תומכות ואפשרויות תצוגה מיוחדות בהתאמה לגודלו הענק, דבר שאפל לא יישמה לחלוטין במערכת ה-iOS של החברה.
זו היא אומנם השוואה חומרתית לחלוטין של הטלפונים, ובכך אפשר להגיד שמנצח מההשוואה הזאת לא נמצא. אפל, הידועה בהשקת מכשירים עם מה שנראה כמו מפרטים חלשים לעומת מתחריה, מנצלת את החומרה הזאת ומספקת חוויית משתמש שנמצאת עדיין בקדמת השוק. כך שמצלמת ה-8 מגה פיקסל של אפל יכולה לספק תמונה טובה יותר ממצלמת ה-16 מגה פיקסל שבנוט, ייעול המערכת בשימוש פחות זיכרון לא מצריך מהטלפון את האותה כמות כמו באנדרואיד, כשבאותה מידה המסך ב-G3, שבשל הרזולוציה הגבוהה צורך הרבה סוללה ומנחית מכה על הביצועים.
כיום אי אפשר לשפוט מבחינה חומרתית לחלוטין את חווית המשתמש הסופי שיספק לנו הסמארטפון. המפרט של האייפון 6 פלוס אומנם דומה לזה של סמארטפון משנת 2012, ואולי זה אומר שאפל איחרה למסיבה, אך המצב הוא ברור – אפל לא יושבת בשקט.