פרוייקט קיקסטארטר חדש מנסה לשנות את המציאות בשוק המטענים הנישאים עם סוללה הנטענת וטוענת במהירות שיא, והיא גם נראית טוב
בכדי להבין את סוללות הפרונטו, אנחנו צריכים להבין קודם כל את הבעיה שהיא נוצרה כדי לפתור. סוללות גיבוי נועדו להטעין את מכשירינו, בין אם זה סמארטפון, מצלמה או אפילו מחשב, בהיעדר שקע חשמלי. סוללות אלה מגיעות בשלל גדלים, ונפחם נמדד ביחידות מיליאמפר שעה, או mAh, יחידת מידה המציינת את כמות המטען החשמלי שניתן לאגור בסוללה.
לדוגמא, לסמארטפון ה-OnePlus One יש סוללה פנימית גדולה של 3100 mAh, לגלקסי אס 5 יש סוללה של 2800 mAh וכן הלאה. לכן,עם סוללת גיבוי של 3500 mAh, נוכל להטעין רק את סמארטפון ה-One פעם אחת במלואו, ואחריו נישאר עם קיבולת של 400 mAh, שלא תספיק לטעינה משמעותית נוספת.
פה עולה הבעיה הראשונה. סוללות גיבוי נועדו בגדול למצבים בהם אין לנו גישה לשקע חשמלי, ואספקה נמוכה של חשמל בסוללת הגיבוי שלנו עוזרת במעט, אבל לא בהרבה ולא להרבה זמן. בסוללות גיבוי גדולות יותר ניתקל בבעיה השניה. אנחנו אומנם מקבלים נפחים גדולים יותר בהם ניתן לאגור יותר אנרגיה חשמלית ובכך לטעון יותר, אך עם נפח יותר גדול אנחנו נצטרך להטעין את סוללת הגיבוי יותר זמן, מה שגם מביס את המטרה – טעינה והטענה מהירה ואפקטיבית.
הסרטון הרשמי של פרוייקט הפרונטו בקיקסטרטר
לכן, חברת פאוור פראקטיקל פיתחה את סוללות הפרונטו (מהמילה "Promtus" בלטינית שפירושה למהר), שעל פי החברה צפויות לפתור את כל הבעיות בשוק סוללות הגיבוי.
בתור פרוייקט קיקסטרטר מוצלח, שתוך יומיים מאז הכרזתו השיג את היעד הכספי של החברה, סוללות הפרונטו הונדסו מההתחלה לעבוד עם החומרים איכותיים ועם טכנולוגיות הטענה חדשות שישנו את הדרך שבה אנחנו חושבים על סוללות גיבוי.
סוללות הפרונטו מגיעות בשני גדלים – דגם הפרונטו 5 מגיע עם קיבולת אגירה של 4500 mAh, והפרונטו 12 מגיע עם קיבולת של 13,500 mAh. על פי החברה, סוללות הפורנטו מגיעות למהירויות הטענה של פי 12 מסוללות גיבוי ממוצעות בשוק, עם מספיק חשמל אגור בפרונטו להטענת סוללת אייפון 5 (בנפח של 1440 mAh) במלואה לאחר רק 5 דקות טעינה משקע חשמלי.
בנוסף לכך, כל סוללות הפרונטו נטענות במלואן לאחר רק שעה של טעינה, בהחלט הישג משמעותי לאופי המוצר.
הפרונטו 5
מכשיר הפרונטו 5 מימין וחלקת השקעים של המכשיר משמאל
הסוללה הקטנה מהשתיים, הפרונטו 5 מגיעה עם קיבולת של 4500 mAh ועם זמן טעינה של שעה אחת בלבד. קיבולת זו מספיקה לשלוש הטענות מלאות של מכשיר אייפון 5, כאחת וחצי הטענות מלאות של מכשיר האחדפלוס אחד וחצי הטענה מלאה של מחשב נייד לגיימינג.
בצד סוללת הפרונטו 5 נמצא את כניסת החשמל, הדומה לחיבור שאנחנו רגילים אליו במחשבים ניידים, ממנו נטעין את הסוללה משקע חשמלי. מתחתיו נמצא שקע USB עם שבב מיוחד המאפשר לסוללה לטעון מכשירים בקצב של עד 2.4 אמפר (לעומת הסנדרט בשוק העומד על כ-1 אמפר).
הפרונטו 12
מכשיר הפרונטו 12 מימין וחלקת השקעים של המכשיר משמאל
בתור האחות הגדולה של משפחת הפרונטו, סוללת הפרונטו 12 מגיעה עם קיבולת מסיבית של 13,500 mAh, המספיקה לתשע הטענות מלאות של מכשיר אייפון 5, ארבע הטענות מלאות של מכשיר האחדפלוס אחד ו-כמעט שתי הטענות מלאות של מחשב נייד לגיימינג. כמו אחותה הקטנה, הפרונטו 12 נטענת במלואה לאחר רק שעה אחת של טעינה רצופה.
לעומת הפרונטו 5, בצידו של הפרונטו 12 נמצא שקע הטענה נוסף של 12 וולט, המיועד להטענה של מכשירים גדולים יותר כמו מחשבים ניידים, מצלמות וסוללות של מטוסים זעירים. שני שקעי USB נמצאים בגרסה המוגדלת של הסוללה, הכוללים גם הם את שבב החברה לטעינה מהירה.
כיסוי האלומיניום של הסוללות מימין וסוללות ליתיום-פולימר המחוברת למעגל חשמלי מיוחד של החברה משמאל
בחלקו העליון של סוללות הפרונטו נמצא שני אורות מידע, האחד המציג את הקיבולת הנוכחית של הסוללה, והשני המציג את המהירות בה הסוללה נטענת. הסוללות עטופות בכיסוי אלומיניום מוקשח שבא עם מכסה האטום למים לכיסוי חלקת השקעים, שגם מתפקד בתור מעמד כאשר נפתח. בין אורות המידע ולאורך הכיסוי עוברת רצועה העשויה מניילון. מטרתה היא לא רק להחזיק את המכסה השקעים של הסוללה במקומה, אלא גם נועדה לכל שימוש שניתן לחשוב עליו, כמו רצועת נשיאה או להצמיד את הסוללה לציוד נלווה.
עד כה הפרוייקט השיג מעל 190 אלף דולרים עם יותר מ-1700 אנשים שתרמו למטרה. סוללות הפרונטו אומנם השיגו את מטרתן בקיקסטרטר, אך עדיין ניתן לרכוש סוללות במחיר מבצע, עם תג מחיר של 79 דולרים (300 שקלים) לפרונטו 5 ו-119 דולרים (450 שקלים) לפרונטו 12.
אם אתם חושבים שסוללות הגיבוי האלו שוות את הזמן ואת האמצעים שלכם, כנסו לאתר הפרוייקט ואל תתביישו לקחת חלק במהפכת סוללות הגיבוי המהירות.
אייפון 5 לא יוכל לעמוד ב-12V, זה יטגן אותו. נשמע כמו מתכון להרס טלפונים.
שקע ה-12V הנוסף שבפרונטו 12 נועד למכשיר שכן יכולים לעמוד בזה כמו לפטופ, טעינת אייפון תעשה בעזרת אחד משקעי ה-USB שבחלקת השקעים.
1 – מה נסגר ?
זה אכן מהיר ומרשים, אבל, איך אומרים בפרסומת – לא מצויין.
אאל"ט – טושיבה ועוד כמה חברות הציגו טכנולוגיות טעינה של דקה או שתיים.
זה יהיה בהחלט שוס !