אחרי שהציגה גירסאות מתחרות משלה לרוב המכשירים החכמים החדשים של שיאומי, Meizu יוצאת לקרב מול בת ארצה גם בתחום המחשבים הלבישים
מוקדם יותר השנה חברת שיאומי (Xiaomi) הוכיחה שהיא יכולה לנפץ מוסכמות של מחירים לא רק בעולם הסמארטפונים, אלא גם עבור מכשירים חכמים מקטגוריות אחרות – כשהשיקה את צמיד ה-Mi Band 2 שלה, ששיפר משמעותית את ההיצע של הדור הראשון עם מסך OLED קטן אך אינפורמטיבי ומד דופק מובנה שפועל באופן תמידי, זאת בתג מחיר זעיר במיוחד אשר בקושי חצה את רף שלוש הספרות, בשקלים חדשים.
מאז נחיתתו של ה-Mi Band 2 ראינו עוד הרבה יצרניות סיניות שניסו ליצור אלטרנטיבות משלהן, זולות עוד יותר או משוכללות יותר, וכעת אנחנו מקבלים מתחרה יומרני נוסף מבית יצרנית בעלת מוניטין ונסיון לא רעים – Meizu, שנכנסת לראשונה לשוק המכשירים הלבישים עם ה-Meizu Band (או Meizu H1 Band, אם אתם מעדיפים).
בדומה למוצר של שיאומי, גם ה-Band של Meizu עשוי חומר פלסטי יצוק וגמיש שכולל מסך OLED זעיר וחסכוני שמובנה בו. העיצוב שבו בחרה Meizu עגלגל ואחיד יותר (מי מהם יפה יותר? זו כנראה שאלה של 'על טעם ועל ריח'), ויחידת התצוגה כוללת מאפיין מעניין שהופך אותה לבלתי נראית באופן כמעט מוחלט כשהיא איננה מציגה.
הצמיד כולל הגנת IP67 בפני מים ואבק, מציג את השעה, סופר את מספר הצעדים והמרחקים שעבר המשתמש, כמות הקלוריות ששרף, מעקב שינה עם שעון מעורר חכם ליקיצה בסוף מחזור השינה וגם מציג התראות מתוך הסמארטפון שדרכו הוא מתקשר עם העולם החיצון בהתבסס על קישוריות Bluetooth. הצמיד כולל גם מד דופק שפעיל תמידית עם חיישן מבית חברת AMS, סוללה שמספיקה לעד 15 ימי עבודה כשמד הדפוק כבוי או עד 7 ימי עבודה כשמד הדופק פועל – ואפילו מחבר טעינה מגנטי שאינו דורש הכנסה של מחבר פיזי כלשהו.
ה-Meizu Band שוקל כ-20 גרם, כמעט פי 3 מהצמיד מבית שיאומי, ומותאם לפרקי כף יד בעלי היקף של בין 150 ל-195 מילימטרים. הוא יהיה זמין בשוק הסיני החל ממחר, ה-8 בדצמבר, וישא תג מחיר נהדר של 230 יואן, שהם כ-33 דולר בהמרה ישירה – יקר בכמעט 50 אחוזים מה-Mi Band 2, אך עדיין זול מספיק בכדי להצדיק רכישה כמעט ללא מחשבה או התלבטות.
המסך "הנעלם" ומחבר הטעינה המגנטי הם אולי גימיקים, אך הם מדליקים בהחלט ברמת המחיר המינימלית הזו
מקור התמונות: techaeris.com
לא נראה שיש תוכניות לבצע השקה בינלאומית של ה-Band נכון לעכשיו, אך סביר להניח כי נראה אותו נמכר בחנויות הסיניות הבינלאומיות המקוונות השונות (בתוספת מחיר מסויימת) מיד עם הגעתו לשוק המקור המקומי שלו – כאשר נותר רק לקוות שהאפליקציה אוגרת הנתונים הייעודית שתושק לצידו תציע תמיכה גם בשפה האנגלית, אשר תהפוך את המוצר לרלוונטי הרבה יותר לקהל המערבי.
שידרוג או עוד חיקוי מיותר? אתם מוזמנים לשתף אותנו בחוות הדעת שלכם בתגובות.
השאלה היא כמה מדויק המידע בכל אחד מהצמידים?
יש מי שמודד הדופק לא תמיד קולט אותם כמו שצריך.
אני מניח שזה משתנה מאדם לאדם ואולי דורש הזזה למיקום יותר מוצלח.
לא יותר הגיוני היה לשים את חיישן מדידת הדופק בחלק התחתון של הזרוע?
אתה מכיר מישהו שמודד דופק עם האצבע בחלק העליון של היד?