התשובה הקצרה: לא מספיק. מיקרוסופט מנסה כבר הרבה זמן לעמוד בקצב יחד עם אנדרואיד ו-iOS במקום לקחת את המקום הראשון. נכון, קיבלנו כמה שדרוגים ואפשרויות להתאמה אישית, אבל איפה מרכז ההתראות האוניברסלי? איפה קיצורי הדרך על מסך הנעילה?
החדשות הגדולות ביותר של מערכת ההפעלה הם האריחים הניתנים להתאמה אישית. נכון להיום, לכל אפליקציה יש אריח "חי" קבוע מראש בגודל של ריבוע או מלבן אנכי, כאשר גודלו קבוע מראש והמשתמש יכל רק לבחור את מיקומו על גבי המסך. עכשיו, המשתמש יכול לקבוע את גודלו של כל אריח על פי העדפותיו, וככל שהאריח יהיה גדול יותר הוא יוכל להציג יותר מידע.
ניקח, לדוגמה, את אפליקציית ההודעות. אריח קטן יציג רק את מספר ההודעות שלא נקראו, אריח מעט גדול יותר יציג גם ממי קיבלנו את ההודעות, ואריח בגודל מירבי יציג לנו גם את התוכן שלהן.
נוספה תמיכה בכרטיסי הרחבה מסוג Micro SD, ריבוי ליבות, Direct X, טכנולוגיית NFC ולבסוף – גם תמיכה ברזולוציות מסך חדשות וגבוהות יותר, כולל 720p מלא. שוב, מיקרוסופט משווה קו עם ספארטפונים קיימים בשוק.
מנגד, אינטגרציה מלאה של סקייפ היא דווקא כן דבר חדש. תוכלו לקבל שיחה מסקייפ גם כאשר המכשיר נמצא במצב המתנה, בדיוק כמו שהייתם מקבלים שיחת טלפון רגילה. מיקרוסופט שילבה את שיחות ה-VoIP באמצעות סקייפ בצורה מצויינת במערכת.
פיסות תוכנה נוספות זכו לשדרוגים גם הן, כגון אפליקציית המצלמה שכוללת כעת גם טיימר צילום (תודה רבה!) ודפדפן האינטרנט אקספלורר עודכן לגרסה העשירית.
אפשרות נוספת שהוצגה היא אינטגרציה של שירותים קוליים גם באפליקציות עצמן. תחשבו שסירי היית יכולה להקליד לכם כתובות בדפדפן או לחפש חברים בפייסבוק.
עם זאת, משתמשי Windows Phone קיימים יצאו מאוכזבים מהאירוע, זאת לאור העובדה כי העדכון ל-Windows Phone 8 לא יהיה זמין עבור מכשירים קיימים, ואלה יקבלו עדכון בדמות Windows Phone 7.8 ש"יביא חלק מהאפשרויות" לאלה שיש בבעלותם כבר מכשיר Windows Phone. מה בדיוק יקבלו המשתמשים הקיימים, עדיין לא ברור.
המערכת החדשה והעידכון למכשירי הקיימים אמורים להיות זמינים כבר בסתיו השנה, כאשר החברות הראשונות שיציגו מכשירי Windows Phone 8 יהיו סמסונג, HTC ו-Huawei.
שיהיה בהצלחה
אני לא אקנה מכשיר מבוסס חלונות. מרוצה עם אנדרואיד, וצריך לעודד את המערכות האחרות ולא את אלה שכבר שולטים במערכות הפעלה ל-PC.