3DConnexion Space Navigator חברת 3DConnexion , שאת מוצריה אנו סוקרים זו הפעם הראשונה, הינה חברת בת של ענקית הציוד ההיקפי (האיכותי, יש לציין) Logitech, ובין המובילות בתחום התקני הניווט המתמחה במתן פתרונות חומרה לשוק המעצבים והמתכננים בתוכנות ה-CAD למיניהן (AutoCAD, SolidEdge וכו\'), לשוק האנימציה והתלת מימד (3ds Max, Maya, XSI וכו\') ולעולם ייצור התוכן דיגיטאלי בכלל. מדובר למעשה על התקן בצורת כיפה (או פטריה, ליתר דיוק) המאפשר ניווט ושליטה בתוכנות שונות בתחום הגראפיקה וכן בתוכנות כדוגמת Google Earth אשר נועד להקטין את מידת השימוש שאנו עושים במקלדת ובעכבר (אך לא להחליף אף אחד מהם) ולהקל על ביצוע פעולות מורכבות שלא יכולנו לבצע בעבר עם העכבר בלבד.
הטכנולוגיה עליה מבוססים מוצרי החברה התחילה את דרכה בתחום הרובוטיקה – בשנת 1993 הותקן לראשונה על מעבורת החלל קולומביה התקן ניווט תלת מימדי אשר שימש לתפעול הזרוע הרובוטית של המעבורת וכך לבצע פעולות מורכבות הדורשות דיוק מירבי, בקלות יחסית. הצלחת החברה בתחום הרובוטיקה היוותה אבן דרך בהתקדמות הטכנולוגיה הזו לתחום הגראפיקה והבסיס לכל מוצרי השליטה והבקרה של החברה.
שוק הגראפיקה, עבורו מיועד המוצר אותו אנו סוקרים, ידוע בדרישות החומרה הגבוהות שלו, בין אם מדובר בציוד היקפי איכותי ומתקדם כגון לוחות Tablet מתקדמים ובין אם מדובר בכרטיסי מסך יעודיים המסוגלים "לסחוב" פרויקטים כבדים במיוחד. חברת 3DConnexion, שצברה נסיון רב בתחום אביזרי הניווט, מציעה מספר פתרונות לשוק הגרפי שנועדו לייעל את העבודה, הן מבחינת קיצור זמן העבודה והן מבחינת נוחות העבודה עצמה – לטענת החברה, השימוש בהתקני הניווט יכול להביא להפחתת זמן העבודה של עד 30 אחוזים והפחתה בשימוש בעכבר של עד 50 אחוזים.
בביקורת זו אנו נסקור את אחד ממוצרי החברה הבסיסיים העונה לשם Space Navigator, אשר מיועד בעיקר לשוק הביתי, בעל הדרישות הקלות ביותר בשוק הגרפיקה.
מדובר על ההתקן המקצועי הראשון מסוג זה המגיע לשוק הביתי, ויתרה מזאת – גם לישראל – כך שאנו בהחלט סקרנים אודות ביצועיו בפועל והאם הוא אכן עומד בהבטחות החברה ומייעל בצורה ניכרת את העבודה.
לנווט על פטריות
Leave a Comment
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך