חברת הטכנולוגיה מחסלת רשמית את היצע הטאבלטים שלה שמבוססים על מערכת ההפעלה הניידת – לטובתה של מערכת ה-Chrome OS
רגע לפני המעבר לשנת 2018 ה-Pixel C, טאבלט האנדרואיד האחרון מבית גוגל, נעלם מהחנות הרשמית של החברה וככל הנראה כבר לא ישוב אליה אחרי שנתיים של זמינות קבועה – וזה נשמע כמו צעד סמלי שמעיד על שינוי הגישה של הענקית הטכנולוגית לשוק המכשירים החכמים.
טאבלטים מבוססי אנדרואיד נהנו ממספר שנות פריחה נאה, בין היתר תודות לדחיפה קדימה מדגמי ה-Nexus 7 המשתלמים שיצרה גוגל יחד עם שותפותיה, אך בתקופה האחרונה נראה כי תחום זה הגיע למעין מבוי סתום כשהמכירות והתחרות התמעטו, יכולותיהם וגודלם של הסמארטפונים צמחו ואיגפו את השוק מלמטה, ואילו מכשירי חלונות הפכו גם הם לקטנים, דקים ומשתלמים יותר באופן שהפעיל לחץ על התחום מן העבר השני. למרות נסיונות שונים שנעשו בתחום, מערכת האנדרואיד לא הצליחה לפתח ממשקים ויכולות ייעודיים אשר יצדיקו רכישה של טאבלט ושל סמארטפון במקביל, ברוב המקרים.
עכשיו, עם הפיכתו של טאבלט ה-Pixelbook שמבוסס על מערכת ה-Chrome OS למוצר האחד והיחיד שאותו מציעה גוגל בשוק זה, נראה כי יש לנו הוכחה חותכת לשינוי הכיוון שהיה באוויר כבר לא מעט זמן – מערכת ההפעלה מבוססת הכרום כוללת כיום תמיכה רשמית בהפעלת רובם המוחלט של יישומי האנדרואיד ואף בחנות ה-Play Store עצמה, ועם שדרוג נוסף של יכולות המולטי-טאסקינג שיאפשר לכמה אפליקציות לפעול במקביל בחלונות שונים (במקום מצב בו אפליקציה שאינה בחלון העליון עוצרת פעולתה) היא תהפוך למעשה למוצר ש'בולע' את מערכת המובייל ויורש אותה במכשירים בעלי מסכים גדולים, מ-7 אינץ׳ ומעלה.
האם כל זה אומר שביום מן הימים נראה גם את הסמארטפונים שלנו מקבלים את Chrome OS, כשאנדרואיד תהיה למעשה בעיקר פלטפורמת ה-Play Store שתציע לנו את מגוון האפליקציות הענקי שלה? כנראה שעוד מוקדם לקפוץ למסקנות נחרצות כל כך, אך האפשרות הזו בהחלט נשמעת הגיונית יותר מבעבר. לעת עתה, נראה של-Chrome OS מצפה תחרות מאתגרת מול חלונות 10 ומול iOS, שמתעדכנות ומשתדרגות אף הן במהירות גבוהה והופכות גמישות ומגוונות יותר, באופן שמאפשר פעולתן על מגוון רחב יותר של מוצרים, במסכים בגדלים שונים ובתגי מחיר שונים.
הכותרת מטעה, גוגל לא מפסיקה את התמיכה בטאבלטים היא פשוט מפסיקה את היצור של הפיקסל סי כי הוא כבר מיושן ולא עדכני