המכשירי החדשים של אפל מחזקים את מה שראינו אצל סמסונג מוקדם יותר השנה, ונותנים לנו תקוות גדולות לקראת התרחבות המעבר לשבבי 16 ו-14 ננומטר
ביקורות, רשמים ומבדקים לצמד החדש של אפל, ה-iPhone 6S וה-iPhone 6S Plus, הוצגו ונצברו מכל פינות הרשת, ונראה כי עתה כבר ניתן להצהיר בבטחון – חיי הסוללה בצמד החדש של הענקית מקופרטינו הם מרשימים בהחלט, ומהווים קפיצה חשובה קדימה לעומת כל הדורות האחרים של מוצרי החברה.
לפי מבחני חיי הסוללה הנרחבים והפופולריים של האתרים gsmarena ו-phonearena, ה-iPhone 6S ובעיקר ה-iPhone 6S Plus ניצבים בחלק העליון של דירוג אורך חיי הסוללה, עם ביצועים טובים הן במצב דיבור, הן במצב ניגון וידאו, הן במצב גלישת רשת, הן במצב המתנה והן בשילוב בין כל האלמנטים יחדיו. זאת בזמן שרוב האייפונים הקודמים הגיעו בערך אל מרכז הטבלה בכל הקשור לחיי סוללה, לפעמים אפילו עם נטייה אל החלק התחתון שלה.
מקור: gsmarena.com
כמו בדור הקודם גם הפעם הדגם הגדול מבין השניים מציע נתוני סוללה טובים יותר (באופן משמעותי) – אך בסופו של דבר שני המכשירים הם בולטים בתחום, בייחוד כשלוקחים בחשבון את קיבולות הסוללה הצנועות מאוד שלהם, שאפילו הצטמקו במעט לעומת הדור הקודם ועדיין הצליחו להפתיע לטובה.
השיפור עשוי להיראות מינורי יחסית על הנייר, אך ראוי לזכור כי מדובר כאן על שיפור בחיי סוללה שמגיע בשילוב עם קפיצה של כ-30 עד 50 אחוזים בביצועים, תוך כדי הקטנה של הקיבולת הפיזית של הסוללה בפועל – 'השילוש הקדוש' שאותו ניתן לקוות לקבל מכל שבב עיבוד באשר הוא
יתכן שהשיפור הגדול הזה מגיע גם משידרוגים תוכנתיים וקושחתיים שביצעה אפל במעבר ל-iOS 9 ולמעבדי ה-Apple A9 וה-Apple A9X החדשים – אך ראוי לציין כי תוצאות מרשימות מאוד דומות ראינו גם במכשירי ה-Exynos 7420 של סמסונג במהלך חצי השנה החולפת (וגם ב-Meizu PRO 5 המבוסס על אותו השבב בימים האחרונים), וזה גורם לנו להגיע למסקנה הבלתי נמנעת שהאס והשינוי הגדול כאן הוא חומרתי דווקא, עם תחילת המעבר לתהליכי הייצור המתקדמים ב-14 ננומטר וב-16 ננומטר, בהתבסס על טרנזיסטורי FinFET אשר מאפשרים מתחי עבודה נמוכים יותר, עם קיצוץ בזרמי הזליגה ותרומה לצריכת הספק כוללת נמוכה יותר.
במבחן של phonearena השיפור של האייפונים החדשים הוא משמעותי עוד יותר
סמסונג הייתה החלוצה במעבר הזה תודות ליכולות ייצור השבבים הייחודיות לה מבין כל שחקניות שוק הסמארטפונים, והצליחה לספק לנו חיי סוללה מפתיעים לטובה בהתחשב בקיבולות הסוללה הסבירות מינוס בהן בחרה עבור דגמי הדגל שלה – וכעת אפל מספקת לנו תוצאות דומות, לאחר שעברה לייצור בתהליך ה-16 ננומטר של TSMC ותהליך ה-14 ננומטר של המתחרה הגדולה סמסונג.
מבדקי יעילות סוללה שמהווים חלק מתוכנת הבדיקה BaseMark מאשרים את ההובלה של אפל בכל הנוגע למיצוי הקיבולות בסוללות קטנות יחסית – זאת על אף שיש סמארטפונים אחרים בשוק עם שבבי 20 ננומטר ו-28 ננומטר שידעו לספק חיי סוללה טובים יותר, טכנית, תודות לסוללות בקיבולות מרשימות יותר ו/או אלמנטים חומרתיים חסכוניים יותר דוגמת מסכים ושבבים צנועים
מקור: anandtech.com
החדשות הטובות באמת בכל הסיפור הזה הן שסמסונג ואפל הינן רק חוד החנית – בשנת 2016 אנחנו עתידים לראות מעבר מאסיבי אל תהליכי הייצור החדשים והחסכוניים הרבה יותר מצד מרבית היצרניות בשוק, תודות לדגמי שבבים חדשים של קוואלקום, אינטל ו-Huawei. היצרנית היחידה שטרם אישרה רשמית מעבר ל-14 ננומטר היא Mediatek, אשר שבב 10 הליבות העתידי והמסקרן שלה יבוסס "רק" על תהליך ה-20 ננומטר של TSMC, אך גם במקרה שלה השמועות אומרות כי שבב ה-Helio X30 שיגיע לקראת אמצע השנה הבאה יבוסס כבר על תהליך של 16 ננומטר, ובכך נתחיל לראות גישה לטכנולוגיות החדשניות גם בשוק הביניים, ולא רק בשוק העליון.
לא נותר לנו אלא לדמיין אילו חיי סוללה משובחים אנחנו אמורים לקבל מסמארטפונים (וטאבלטים) שיכללו שבבים עם ליבות חסכוניות יותר וסוללות בקיבולות גדולות, אשר גם יטענו מהר יותר מאי פעם תודות לפיתוחים המתמידים בטכנולוגיות הטעינה המהירה השונות. האם סוף סוף סמארטפונים שלא באמת צריך לטעון מדי יום יהפוך לנורמה ולסטנדרט הבסיסי? אנחנו מאמינים שזה באמת עשוי לקרות בשנה הקרובה.