ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 החדש מבצע את המעבר ממפעלי הייצור של סמסונג לאלו של הענקית הטאיוואנית – וזוכה להמהרה הן עבור ליבות העיבוד שלו והן עבור הליבה הגראפית בשל כך
קוואלקום הרגילה אותנו לקבל גרסאות מרועננות של שבבי הדגל שלה לסמארטפונים באמצע כל שנה, וכך קורה גם ב-2022 לשמחתנו – כאשר הפוטנציאל לשיפור עשוי להיות גדול במיוחד עם דילוג משותפה אחת לאחרת בייצור המסחרי של השבבים.
קוואלקום שיתפה פעולה בהצלחה עם חברת TSMC כאשר עשתה שימוש בתהליכי הייצור שלה ב-7 ננומטר עבור שבבי ה-Snapdragon 855 וה-Snapdragon 865 שלה (כולל דגמי ה-Plus שלהם), אך אז החליטה לבצע את המעבר לתהליך הייצור של סמסונג ב-5 ננומטר עם ה-Snapdragon 888 (וה-Snapdragon 888 Plus) ואז המשיכה באותה המגמה עם תהליך הייצור החדיש ב-4 ננומטר מבית הענקית הקוריאנית עבור שבבי ה-Snapdragon 8 Gen 1. עכשיו, ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 יבצע את החזרה אל זרועותיה של TSMC עם תהליך ייצור מתחרה ב-4 ננומטר, אשר לכאורה מיועד לספק ביצועים מוגדלים, חסכון בצריכת ההספק או מידה מסויימת משניהם, באופן אידיאלי.
ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 כולל את אותו מערך ליבות עיבוד כללי של קודמו, עם חלוקה לליבה גדולה במיוחד בכירה אחת, שלוש ליבות חזקות נלוות בתדר נמוך מעט יותר וארבע ליבות חסכוניות שיבצעו את הפעולות היסודיות במסגרת מערכת ההפעלה – כולן באותן ארכיטקטורות כמו ב-Snapdragon 8 Gen 1 אך עם תדרי פעולה משופרים שמתאפשרים עם המעבר לתהליך ייצוב בשל ומתקדם יותר: ליבת ה-Kryo Prime המבוססת על Cortex-X2 תפעל כעת בתדר של עד 3.2GHz, שלוש ליבות ה-Kryo Gold המבוססות על Cortex-A710 יפעלו ב-2.8GHz במקום 2.5GHz ואילו ליבות ה-Kryo Silver המבוססות על Cortex-A510 יגיעו ל-2GHz במקום 1.8GHz בדגם הקודם.
בסך הכולל, בקוואלקום מתחייבים לשיפור של 10 אחוזים בתוצאות ריבוי הליבות במחן ה-Geekbench 5.0 הפופולרי, כאשר מבחנים ראשונים ברשת שהתבצעו עם ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 מעידים על פוטנציאל לשיפור גדול אפילו יותר במבחני ביצועים ומדדים אחרים.
גם ליבת ה-Adreno 730 הגראפית המובנית ב-Snapdragon 8 Plus Gen 1 נהנית משיפור של 10 אחוזים בתדרי הפעולה המירביים שלה, בדרך ל-900MHz במקום 818MHz וביצועים תיאורטיים מירביים של כמעט 2,500GFLOPS אשר מגובים גם בשיפורים יפים תחת מבחני הביצועים הסינטטיים השונים עבור יכולות עיבוד גראפיות.
עם זאת, השידרוג המשמעותי ביותר עבור מרבית המשתמשים במסגרת ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 עשוי לבוא דווקא במסגרת הצהרה על יעילות גבוהה בעד 30 אחוזים הן בביצועים כללים והן בביצועים הגראפיים תחת אותן היכולות והתוצאות בהשוואה ל-Snapdragon 8 Gen 1 הסטנדרטי, כאשר בקוואלקום מכוונים באופן כללי יותר לשיפור של כ-15 אחוזים ביעילות (ובחיי הסוללה כפועל יוצא) בביצועים אמיתיים ומעשיים בגרסה החדשה – וזו בשורה חשובה למדי בהתחשב בכך שדגם הדגל מסוף השנה שעברה המחיש במגוון הזדמנויות כי הוא בזבזני יחסית, ומהווה צעד אחורה ביחס ל-Snapdragon 888 ול-Snapdragon 865 שהיו שם לפניו. כלומר, יצרניות שיחליטו לא למצות את מלוא פוטנציאל הביצועים של ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 יוכלו להרוויח זמני פעולה ארוכים יותר בין טעינה לטעינה עבור הצרכנים שלהן.
שאר המאפיינים הטכניים בדור החדש נותרו ללא שינוי ניכר, כך נדמה, עם אותו בקר זכרונות LPDDR5 בעל ארבעה ערוצים, תמיכה בקישוריות Wi-Fi 6E אלחוטית בקצבים תיאורטיים של עד 3.6Gbps, קישוריות Bluetooth 5.3, תמיכה בטעינת Quick Charge 5.0 מתקדמת, תמיכה אופציונלית בקישוריות 802.11ay מהירה במיוחד לטווחים קצרים ומודם Snapdragon X65 מובנה עם מהירויות הורדה משולבות תיאורטיות של עד 10Gbps בדור החמישי.
מכשירים חכמים המבוססים על ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 צפויים להיחשף בקצב גבוה כבר בשבועות הקרובים ולהגיע אל החנויות במהלך הרבעון השלישי של 2022, בין יוני לאוגוסט – בתקווה לכך שהמחירים הממוצעים לכל הפחות יהיו דומים לאלו של מכשירי ה-Snapdragon 8 Gen 1 למיניהם, ולא גבוהים מהם.