המכשיר החכם הטרי מבית המותג של לנובו מוסיף לפופולריות המסתמנת של השבב הצנוע ביותר בארסנל של מפתחת השבבים האמריקאית, ומצייר תמונה טובה (אבל גם מאכזבת חלקית) של מה שנחשב לבסיס עבור דגם תקציבי בשנת 2020
שבב ה-Snapdragon 460 הוא המוצר הזול והבסיסי ביותר של חברת קוואלקום (Qualcomm) עבור סמארטפונים שהוצג בשנת 2020, אך נראה שזה ממש לא מונע ממנו לצבור תאוצה ופופולריות בקרב היצרניות. אחרי דגמים ראשונים של Oppo ו-Vivo הסיניות מגיעה גם הכרזה ממותג בעל ניחות מעט יותר בינלאומי, מוטורולה (שטכנית שייך גם הוא ליצרנית הסינית לנובו, אך נשתדל להתעלם מהפרט הקטן הזה באלגנטיות), אשר מאמץ את השבב לשידרוג משמעותי של סדרת ה-Moto E שלה.
אז איך נראים סמארטפונים בסיסיים עדכניים בעיני קוואלקום ושותפותיה? ה-Moto E7 Plus שזכה לעמוד רשמי באתר החברה בברזיל עוזר לנו לאסוף עוד קצת תשובות מעורבות לשאלה הזו. מצד אחד השבב עצמו מהווה ברכה של תוספת כוח עיבוד תודות לשימוש בארבע ליבות Cortex A73 עוצמתיות יחסית לצד ארבע ליבות Cortex A53 חסכוניות, במקום שימוש בליבות Cortex A53 בלבד בשבבי סדרת Snapdragon 400 בעבר, אך מצד שני החברה האמריקאית הבולטת מאפשרת לשותפותיה להשתמש בכמה וכמה רכיבים ומאפיינים שבהחלט לא מרגישים הולמים לעידן המודרני.
ה-Moto E7 Plus מציע לצרכנים מסך IPS של 6.5 אינץ' עם רזולוציית 1,600x,720 צנועה, אחסון 64GB בתקן eMMC 5.1 עם אפשרות להרחבה נוספת עם כרטיסי microSD, זכרון דינאמי של 4GB, מערכת אנדרואיד 10, חריץ 3.5 מילימטרים עבור אוזניות, סורק טביעות אצבע אחורי מובנה וסוללת 5,000mAh נאה. עד כאן הכל נשמע לא רע בסך הכל – אך אל האלמנטים הללו מתווסף תמיכה בקישוריות אלחוטית בתקן Wi-Fi 802.11n בלבד, שני דורות שלמים מאחורי הטכנולוגיה העכשווית בתחום, וכמו כן מחבר microUSB 2.0 עתיק אשר מגביל את הספק טעינת הסוללה המירבי ל-10 וואט בלבד – כל זאת בתוך מעטפת פלסטיק עם משקל גבוה יחסית של 200 גרם ועובי בריא של 9.2 מילימטרים.
ה-E7 Plus מוצג באתר הברזילאי של מוטורולה (שם המותג ממשיך ליהנות מפופולריות גדולה באופן מפתיע גם כיום) עם אפשרות בחירה בין גוון ארד לגוון כחול, מערך צילום אחורי שכולל חיישן 48 מגה-פיקסל ראשי וחיישן עומק משני של 2 מגה-פיקסל ומצלמת סלפי מבוססת חיישן 8 מגה-פיקסל בתוך מגרעת 'טיפה' – במחיר מלא שווה ערך ל-282 דולר שבהחלט נשמע מופרז, אך תואם באופן יחסי את רמות המחיר הגבוהות בהן נמכרים רוב המכשירים החכמים במדינת הענק.
ראוי להבהיר כי ה-Moto E7 Plus מהווה שיפור גדול לעומת ה-Moto E6 Plus של שנה שעברה שהיה עלוב באופן בלתי רגיל (עם שבב Helio P22 וסוללת 3,000mAh בלבד, בין היתר), אם כי הוא עדיין לא נער הפוסטר המוצלח ביותר שקיים לשבב ה-Snapdragon 460, וכזה שמבליט למעשה פערים טכנולוגיים שצריכים להיעלם משוק הסמארטפונים כמה שיותר מהר על מנת שכולנו נוכל ליהנות ממוצרים איכותיים יותר בכל תג מחיר.
דגמים נוספים שמבוססים על ה-Snapdragon 460 אמורים להגיע בעתיד הקרוב מבית Nokia/HMD Global, מבית Realme ואפילו מבית OnePlus (תחת שם הקוד הזמני Clover) – ואנחנו נקווה שהם ידוע להציע לנו יחס עלות-תועלת טוב הרבה יותר מה-Moto E7 Plus המדובר, מבלי לעגל פינות באופן מוגזם.