הטאבלטים החדשים מבית אמאזון מציעים מגוון אפשרויות רחב יותר וחומרה עוצמתית יותר ואילו הנקסוס 7 החדש כולל את האפליקציות והתמיכה של גוגל בכבודה ובעצמה. אז מי הוא הטאבלט שהכי משתלם לקנות כרגע? אנחנו כאן כדי להכריע בסוגיה
דור הטאבלטים השלישי של אמאזון (Amazon) כבר כאן, ומביא אותנו לשאלה הבלתי נמנעת שבכותרת – מי הוא הטאבלט שמציע את יחס העלות/תועלת הטוב ביותר בסביבה?
אחד מהמכשירים החדשים של אמאזון הוא ה-Kindle Fire HDX 7, אשר מהווה מתחרה ישיר לנקסוס 7 החדש של גוגל ואסוס. שני המכשירים כוללים מסך IPS איכותי במיוחד בגודל 7 אינץ' וברזולוציה של 1920×1080 פיקסלים, אך ה-HDX 7 מוביל בכל הנוגע לכח העיבוד תודות לשבב Snapdragon 800 מרובע ליבות אימתני בתוספת ליבה גרפית מסוג Adreno 330, בזמן שהנקסוס "מסתפק" בשבב Snapdragon S4 Pro מרובע ליבות עם ליבה גרפית מסוג Adreno 320.
שני הטאבלטים כוללים זכרון RAM בנפח 2GB, זוג רמקולים סטריאופוניים ודגמים בעלי קישוריות WiFi בלבד או בעלי קישוריות WiFi וגם קישוריות סלולר של דור שלישי ורביעי. עם זאת, בעוד שהנקסוס 7 החדש כולל גם מצלמת 5 מגה פיקסל אחורית וגם מצלמת 1.2 מגה פיקסל קדמית – ה-Kindle Fire HDX 7 כולל מצלמת 0.9 מגה פיקסל קדמית בלבד.
הנקסוס 7 (מימין) מציע חיי סוללה מוצהרים של עד עשר שעות. ה-Kindle Fire HDX 7 מבטיח להחזיק מעט יותר – כאחת עשרה שעות |
אף אחד משני המכשירים אינו כולל חריץ להרחבת הזכרון לצערנו, אם כי ה-HDX 7 מציע נפח אחסון פנימי של בין 16GB ל-64GB בזמן שהנקסוס 7 מסתפק ב-16GB או 32GB בלבד.
בחזית המחיר, טכנית יש לנו תיקו – גם טאבלט הנקסוס 7 בגירסת 2013 וגם ה-HDX 7 נושאים תג מחיר מומלץ של 230 דולר. בפועל, 230 דולר יעניקו לכם מכשיר HDX 7 עם פרסומות מובנות של אמאזון אשר יופיעו על המסך מפעם לפעם. לא רוצים פרסומות? המחיר יעלה ל-245 דולר.
מרגישים שאף אחד משני הטאבלטים הנ"ל לא קולע לצרכים ולרצונות שלכם? לאמאזון יש עוד מספר מוצרים נוספים להציע לכם.
ה-Kindle Fire HDX 8.9 הוא אחיו הגדול של ה-HDX 7 – תמצאו בו מפרט דומה מאוד (אותו שבב Snapdragon 800, אותם נפחי אחסון, זכרון RAM בנפח 2GB, אפשרות לקישוריות סלולר ועוד), אך גם מסךIPS גדול יותר של 8.9 אינץ' ובעל רזולוציה גבוהה יותר של 2560×1600 פיקסלים ומצלמת 8 מגה פיקסל אחורית.
ה-HDX 8.9 הוא טאבלט מרשים בהחלט, אך המחיר שלו גבוה מהותית מזה של ה-HDX 7 והנקסוס 7 – גירסת 16GB עם פרסומות תעלה 379 דולר, כאשר הורדת הפרסומות תוסיף עוד 15 דולר למחיר, הכפלת הנפח תוסיף 50 דולר (50 דולר תוספת עבור נפח של 32GB ו-50 דולר נוספים עבור נפח של 64GB) ותוספת קישוריות סלולר תקפיץ את המחיר ב-100 דולר נוספים.
ה-Kindle Fire HDX 8.9 עדיין קולע להגדרה של טאבלט משתלם מאוד, אך יתכן שיהיו מי שיעדיפו להמתין בסבלנות לדור הבא של הנקסוס 10 – בתקווה שכמו הדור הראשון גם הוא יעלה 400 דולר (או פחות) |
מי שרוצים טאבלט גדול מ-7 אינץ' ולא מוכן לשלם את תג המחיר של ה-HDX 8.9 עשוי להעדיף את הדור הקודם של הטאבלט, ה-Kindle Fire HD 8.9, אשר מציע מסך IPS ברזולוציית 1920×1200 פיקסלים ושבב OMAP 4470 כפול ליבה בתדר 1.5GHz ונמכר כעת במחיר התחלתי של 229 דולר (לעומת 269 דולר קודם לכן).
אלו שמחפשים מכשיר זול אפילו יותר מוזמנים להעיף מבט ב-Kindle Fire HD 7 המעודכן, אשר כולל מסך IPS בגודל 7 אינץ' וברזולוציה של 1280×800, שבב כפול ליבה במהירות 1.5GHz ותג מחיר התחלתי של 139 דולר בלבד (לדגם עם נפח אחסון של 8GB עם פרסומות מובנות).
טאבלט ה-Kindle Fire HD 7 נראה כמו אפשרות מעניינת מאוד למי שעבורו גם 230 דולר הם יותר מדי |
אמאזון אולי מובילה בכל הנוגע למגוון ומבחר, אך כשמסתכלים על הצד התוכנתי אין ספק כי הנקסוס 7 הוא המנצח הגדול – הטאבלט של גוגל ואסוס כולל את התמיכה הצמודה המוכרת והמפורסמת של משפחת מכשירי הנקסוס, וזה משהו שקשה להתחרות בו.
הטאבלטים של אמאזון מציעים מערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד שעברה שינויים מאסיביים וכוללת שלל שירותים מבית אמאזון שבאים על חשבון שירותיה של גוגל עצמה (אין גישה לחנות הגוגל פליי אלא לחנות האפליקציות של אמאזון, למשל). המערך של אמאזון נחשב כאלטרנטיבה לגיטימית לזה של גוגל, אך לצערנו רוב השירותים המדוברים פשוט לא יפעלו אם תפעילו את הטאבלטים של החברה בארץ.
עם זאת, המצב לא ממש אבוד – את הטאבלטים ממשפחת ה-Kindle Fire ניתן לפרוץ ולהסיר מהם את המערכת הייעודית של אמאזון לטובת רום אנדרואיד "נקי" יותר שיעניק גישה לחנות ולשאר השירותים מבית גוגל.
טאבלט אחד מתאים למי שאינו חושש להתעסק בקרבי מערכת ההפעלה, טאבלט שני מתאים לכולם |
אז מה הוא טאבלט האנדרואיד האולטימטיבי? נראה כי התשובה תלויה בעיקר בצרכן.
מי שמחפשים את הטאבלט בעל עוצמת עיבוד כמה שיותר גבוהה ואינם חוששים מהתעסקות עם פריצות והתקנות של רומים עשויים להעדיף את ה-Kindle Fire HDX 7 ואולי גם את אחיו הגדול, ואילו מי שרוצים חוויית שימוש נהדרת כבר מתוך הקופסה יבחרו כנראה בנקסוס 7 החדש.
תהיה הבחירה שלכם אשר תהיה – אי אפשר להתווכח עם העובדה ששוק הטאבלטים העכשווי מציע שלל גדול של מכשירים מעולים במחירים נהדרים.
Nexus4Ever
כל זה טוב ויפה אבל הKINDLE מביא חווית אנדרויד מאוד מוגבלת, אם כבר לקנות אז רק בשביל לפרוץ… הNEXUS מנצח.
אפשר להתקין רומים על הקינדל?
משיהו יודע אם ניתן לקנות את הקינדל ואז להתקין עליו רום VANILLA של אנדרואיד?
קניתי nexus 7
הטאבלט הראשון שלי. החדות מדהימה ומאוד נוח לקרוא ספרים. העובדה שידעתי שהמכשיר מקבל עדכון מידי עם גרסאות חדשות באמת דחף אותי לקנות אותו…
עוד לא מצליח לנצל את המכשיר במיטבו,יש המלצות?. ובנוסף הגרסא של 4.3 הנקייה ממש חסרת פונקציות שחשבתי שהם מובנות עוד מאנדרואיד 4.0.4 וחבל.