משפחת האייפון מתרחבת עם זוג דגמים חדשים – האחד הוא אייפון 5 עם גוף צבעוני ותג מחיר לא זול בכלל והשני הוא הסמארטפון הראשון שמבוסס על שבב ARM של 64 ביט. ויש גם סורק טביעות אצבע, כמובן
בדיוק כפי שהבטיחו לנו אינספור ההדלפות אשר הציפו אותנו בחודשים האחרונים, חשפה אתמול אפל זוג מכשירי iPhone חדשים. האם לענקית מקורפטינו עוד נותרו דרכים להפתיע אותנו? אנחנו כאן כדי לעשות סדר ולהכריע.
iPhone 5S: היכונו לבואם של הסורקים הביומטריים ומעבדי ה-64 ביט
קשה להגדיר את סמארטפון הדגל החדש של אפל כמכשיר מהפכני, אך הוא כן מביא עימו זוג חידושים משמעותיים שללא ספק יהפכו בקרוב מאוד לסטנדרט החדש בשוק.
שבב ה-Apple A7 החדש של ה-iPhone 5S (שכולל מעל למיליארד טרנזיסטורים) הוא השבב הראשון שמבוסס על ארכיטקטורת ה-ARMv8, ארכיטקטורת ה-64 ביט הראשונה של החברה. ליבת מערכת ה-iOS7 תהיה מבוססת גם היא על 64 ביט, מן הסתם (אם כי עדיין תתמוך גם באפליקציות 32 ביט "סטנדרטיות"), וכך גם כל האפליקציות של אפל אשר מובנות במכשיר.
בנוסף, באפל מצהירים על תמיכה של סביבת ה-Xcode ב-64 ביט ומבטיחים כלים שיאפשרו למפתחי האפליקציות להמיר את יצירותיהם לארכיטקטורה המשודרגת בפשטות ובנוחות.
באפל לא ציינו מה תהיה ההשפעה של המעבר ל-64 ביט על נפח האחסון שיהיה זמין במכשיר בפועל ונפחן של האפליקציות השונות באופן כללי |
אפשר להתווכח על התועלת שבמעבר לארכיטקטורת 64 ביט (במיוחד בסמארטפונים), אך כבר עכשיו אפשר לנבא שבקרוב מאוד נראה את יצרניות האנדרואיד מתחילות להציע מוצרי 64 ביט משלהן – גם אם מדובר בצעד שנועד אך ורק להחזיר את הסטטוס קוו במלחמת החומרה הבלתי נגמרת.
שידרוג נוסף שבקרוב יהיה נפוץ לפחות כמו מסכי FullHD הוא סורק טביעות האצבע אשר מוטבע מתחת לכפתור ה-Home של ה-iPhone 5S. הסורק המשוכלל הוא חלק ממנגנון ה-Touch ID החדש של אפל שיאפשר לבצע פתיחה של המכשיר ורכישות בחנויות של אפל רק עם אימות טביעת האצבע (אם תבחרו בכך).
החיישן אמור לזהות את טביעת האצבע הייחודית של כל משתמש בכל זווית, וכמו כן ישנה אפשרות לזכור מספר טביעות אצבע שונות על מנת שמספר משתמשים יוכלו לבצע את הפעולות המאובטחות באותו מכשיר.
בכדי להרגיע משתמשים שחוששים לפרטיותם, באפל הצהירו כי טביעות האצבע מוצפנות ונשמרות אך ורק באופן מקומי במכשיר עצמו – ואינן נשלחות לשרתים של אפל או לשרתים של אף גורם אחר. האם זה יספיק על מנת לשכנע אנשים לחלוק את הפרטים הביומטריים שלהם עם הסמארטפון? נחיה ונראה.
ה-iPhone 5S כולל גם מעבד עזר חדש בשם M7, אשר מרכז ומעבד את המידע מחיישני המכשיר באופן שאמור להיות מדוייק ויעיל יותר |
מצלמתו של האייפון 5S עדיין מתבססת על חיישן של 8 מגה פיקסל, אך הפעם מדובר בחיישן גדול יותר (עם פיקסלים גדולים יותר של 1.5 מיקרון – נתון שגם ב-HTC ניסו להסביר לנו את המהות והיתרון שלו), עם יכולת צילום רציף של 10 תמונות בשניה שם בוחרת את התמונות המוצלחות ביותר, יכולת צילום וידאו 720p בהילוך איטי של 120 תמונות בשניה וגם מבזק לד כפול שכולל נורות בצבעים שונים שנועדו להעניק גוון עור שנאמן יותר למציאות בתמונות.
כמו כן ישנה אפשרות לצילום תמונות פנורמה ברזולוציה של עד ל-28 מגה פיקסל, עם מערכת שמתאימה אוטומטית את החשיפה בכל אחת מהתמונות שמרכיבות את התוצר הסופי.
באפל לא נוהגים לספק יותר מדי פרטים טכניים על החומרה של המוצרים שלהם וזה הוא המצב גם הפעם, אך ההערכות הן שה-iPhone 5S יכלול זכרון RAM בנפח 1GB כמו קודמו.
בנוסף, ההערכה היא ששבב ה-A7 יכלול זוג ליבות עיבוד בדומה לשבב ה-A6, אם כי אלו יפעלו בתדר מירבי גבוה יותר של 1.7GHz. כך או כך, באפל מבטיחים כי ה-A7 יציע כח עיבוד כללי וכח עיבוד גרפי כפול מזה של ה-A6, ובנוסף גם תמיכה בתקן ה-OpenGL ES 3.0 העדכני.
פרט לשידרוגים שהוזכרו בפסקאות הקודמות, ה-iPhone 5S מציע מפרט זהה כמעט לחלוטין לזה של ה-iPhone 5 – תמצאו בו את אותו מסך IPS בגודל 4 אינץ' וברזולוציה של 1136×640 פיקסלים,אותו עובי של 7.6 מילימטרים, אותו משקל של 112 גרם בלבד, אותם נפחי אחסון פנימי של בין 16GB ל-64GB, אותו עיצוב ומבנה כללי וגם אותה סוללת 1,440mAh (אם כי זו מבטיחה לספק לאייפון 5S חיי סוללה טובים יותר מקודמו).
האייפון 5S מתגאה בתמיכה במספר שיא של 13 תדרי LTE, כולל אלו של מפעילות הסלולר בסין – המטרה הגדולה הבאה של אפל, לפי ההערכות |
האייפון 5S יחל להימכר ב-20 בספטמבר ויהיה זמין בצבעים כסוף, 'אפור חללי' וזהב. המחירים בארצות הברית יהיו זהים לאלו של האייפון 5 בעת שהושק, אך באירופה המחירים יהיו יקרים מבעבר – 20 פאונד יותר לכל דגם בבריטניה ו-20 יורו יותר לכל דגם באירופה.
550 פאונד בריטי או 700 יורו לדגם הבסיסי הוא מחיר שלא הולך ברגל, גם כשמדובר בסמארטפון מתקדם ואיכותי |
iPhone 5c: זה רק נראה זול
גולת הכותרת של אירוע ההשקה של אפל יכלה להיות בקלות ה-iPhone 5c – מדובר במכשיר מוזל בעל חומרה שזהה למעשה לזו של האייפון 5, פרט לגוף המכשיר אשר החליף את האלומיניום והזכוכית בפוליקרבונט בצבעים עזים ועליזים.
מתכון בטוח להצלחה? לא בדיוק. לצערנו האייפון 5c יתומחר רק ב-100 דולר פחות מהאייפון 5S (הן כשמדובר במחיר מסובסד מחברות הסלולר בארה"ב והן כשמדובר במחיר המלא ללא התחייבות), ובהתחשב בכך ה-5S יקר יותר ממרבית הסמארטפונים בסביבה המשמעות היא שה-5c מתומחר באופן דומה למכשירי הדגל המובילים של היצרניות המתחרות.
ה-c ב-iPhone 5c היא עבור Color ולא עבור Cheap, מסתבר |
מחיר אטרקטיבי יותר יכל להפוך את ה-iPhone 5c לסיפור הצלחה גדול שהיה מאפשר לאפל למכור יותר סמארטפונים מאי פעם, אך בתמחור הנוכחי קצת קשה להצדיק העדפה של האייפון הצבעוני החביב על פני אחיו האלגנטי והמתקדם יותר.
לצד ה-iPhone 5c יוצעו כיסויים צבעוניים לא פחות מהמכשיר עצמו, אשר יעלו 29 דולר כל אחד |
מה דעתכם על האייפונים החדשים? ספרו לנו בתגובות.
האופציה היחידה לאייפון זול (יחסית) תמשיך להיות ה-iPhone 4S |
עדכון: נראה שה-iPhone 5S וגם ה-iPhone 5c מציעים סוללות שגדולות יותר מזו של האייפון 5…במעט. לפי מסמכי ה-FCC האייפון 5c כולל סוללת 5.73 וואט-שעה והאייפון 5S כולל סוללת 5.96 וואט-שעה – זאת לעומת סוללת 5.45 וואט שעה באייפון 5.
במילים אחרות – בהנחה שנתוני ה-FCC הם מדוייקים, סוללתו של האייפון 5c מציעה כחמישה אחוז יותר אנרגיה מסוללת האייפון 5, ואילו סוללת האייפון 5S מציעה כמעט 10 אחוז יותר אנרגיה מהאייפון 5, מה שמסביר מדוע וכיצד חיי הסוללה של שני הדגמים החדשים צפויים להיות עדיפים מאלו של מכשיר הדגל היוצא.
מקור: anandtech.com |
עדכון 2: למאגר של מבחן הביצועים GFXBenchmark עלתה תוצאה ראשונה של הליבה הגרפית אשר נמצאת בשבב ה-Apple A7 של האייפון 5S. התוצאה מאמתת לכאורה את הצהרותיה של אפל על הכפלת כח העיבוד הגרפי עם 56 פריימים לשנייה בממוצע לעומת כ-29 פריימים לשנייה בממוצע לאייפון 5.
התוצאה של ליבת האייפון 5S לא מצליחה לעבור את התוצאות שקיבלו מכשירי Snapdragon 800 מסויימים כמו ה-Xperia Z Ultra וה-Galaxy Note 3, אך עם זאת מדובר בתוצאה נאה ומרשימה אשר מציבה את האייפון הבכיר החדש בחלק העליון של טבלאות הביצועים הגרפיים.
נו, תתחילו לקנות!
איך הם מצליחים להתחרות עדיין במכשירי האנדרואיד אני לא מבין, מזמן אפל איבדו את הזוהר והייחודיות של המכשירים שלהם והם עדיין סוחפים עדר מעריצים שנכלא בתוך המכשיר המסורס והמתומחר גבוה מידי הזה.
מאגר ביומטרי פרטי
בעזרת הסורק טביעת האצבע הנחמד יכולה אפל לעשות מאגר ביומטרי פרטי שתעשה בו שימוש לפי שיקולה הכלכלי .
יש כבר מחירים בארץ (מישהו החליק על הראש)
iStore מוכרים את האייפונים החדשים, וניתן להזמין כבר עכשיו (זמינות ב- 22/9).
5C (הדגם הזול) 16GB יעלה 4,299ש"ח ו- 32GB יעלה 4,799ש"ח.
5S (הדגם הרגיל) 16BG יעלה 4,799ש"ח, 32GB יעלה 5,299ש"ח ו- 64GB יעלה 5,799ש"ח.
ל-2
נו ו? מה יקרה? נו? סקיינט תשמיד את העולם?
כל האנשים כמוך יודעים לדבר יפה על "המאגר הגדול"
אף אחד לא יודע להגיד מה הנזק שיגרם מדבר כזה…
אז לאפל נניח יהיו את כל טביעות האצבות של כל האנשים בעולם. יאללה, תתפרע עם הדמיון שלך! מה קורה עכשיו?
שאני אבין, מכשיר הסלולר שמלא כולו בתביעות האצבע של המשתמש- (צריך רק להעתיק ולהעביר לאצבע מלאכותית)-
ינעל ע"י אותן תביעות האצבע?
Where do I sign?
זה מבלי לדבר על הדיגיטיזציה של נתונים ביומטריים…
הכסוף נראה מעולה 🙂
ל6
כסף… עדיף בכיס
מכשיר בשביל פרחות, מטומטמים ואמריקאקים
ל4:
הרבה אנשים יודעים לומר מה רע בכך, אנשים כמוך פשוט לא יודעים להקשיב.
ראשית, כיום ניתן לשכפל טביעת אצבע באמצעים ביתיים, כלומר כל מי שישיג את המכשיר משיג גם את המפתח אליו ולחשבון האייטיונס כנראה.
בקשר להשלכות של זליגה אפשרית של מאגר ביומטרי כזה או אחר, מלבד היכולת לשכפל את הזהות שלך או להפוך שבבים בת.ז. חכמות לפחות יעילים, ניתן לנטר את פעילותך ולעשות המון דברים אחרים. זה כנראה לא נוראי כמו המאגר ההזוי שמתכננים להפיל עלינו, אך הוא לא יעיל ובטח לא טוב עבורנו.
ל-9
הנה, הקשבתי, ועכשיו אני אסביר לך למה כל מה שכתבת זה נטו טקטיקת הפחדה:
קודם כל, זה לא כזה פשוט לשכפל טביעות אצבע. מעבר לכך שזה לא פשוט לייצר דגם מוקטן של האצבע שלך, סורקים היום מכילים אמצעי זיהוי "חיות" (liveness). כמו מד שבודק דופק באצבע, או זרימת דם בנימים, או זרמים חשמליים בדומה לאיך שעובד מסך קפסטיבי וכולי. לכן גם אם יצרת דגם של אצבע, הוא לא יעבוד.
מעבר לזה, הקושי העצום בשכפול טביעות אצבעות גם ללא האמצעים שציינתי קודם מתעלה פי עשרות מונים על זה של שכפול כרטיס מגנטי או סתם פריצת קוד. לכן מושלם או לא, כל הסכנות שתארת אתה חשוף אליהם פי כמה וכמה אם תבחר לא ללכת בקו הזיהוי הביומטרי.
הכי בולשיט זו הטענה על שכפול זהויות. תעודת הזהות שלך היום היא קרטון מנויילן עם התמונה שלך. ממש בלתי ניתן לשכפול! למעשה הקלות הבלתי נסבלת בזיוף התעודות הישראליות, שהן מבין היחידות בעולם ללא זיהוי ביומטרי, היא הסיבה שממדינת ישראל עדיין צריך ויזה לארה"ב!
השבבים בת"ז הביומטרי מושווים לנתונים של האדם שמשתמש בתעודה. לכן לא משנה מה יש או אין בשבב, בסופו שלדבר אתה עומד מול בודק שסורק את התעודה שלך ומסתכל עליך דוחף אצבע לסורק. אתה לא יכול להשתמש בשכפולים כאלו או אחרים גם אם הם היו אפשריים טכנולוגית.
את אתה מוזמן להשאר עם תעודת קרטון, אני כבר עם תעודה ביומטרית ואני מקווה שהפיילוט יעבור וגם אותך יחייבו לזה בעוד שנתיים. פראנויות לא רציונליות רק פוגעות בבטחון של כולנו.
אני עדיין מחכה לטיעון אחד הגיוני לזה שביומטרי מסכן אותך או את הפרטיות שלך. ובינתיים כל מה שאתה נותן לי זה סכנות שכרגע קיימות שבעתיים עם תעודת הקרטון והמאגר רק מפחית אותן.
ל9:
ל9:
אני ניסיתי להתמקד בחיישן שנמצא באייפון, אך אם אתה כבר פותח את זה:
1. לפני הכל, אם מסרת פרט ביומטרי שלך ומישהו השיג אותו אין לך רף דרך לשנות את זה. יש לך בס"ה 10 אצבעות ו2 עיניים.. מה אז? אבל למה לדאוג, מה הסיכוי שזה יקרה?
2. ברגע שאתה מוסר את הנתונים שלך כדי להכניס לשבב של התעודה החכמה, אתה מוכנס אוטומטית למאגר הביומטרי- או בשמו הלא רשמי, מתנת חג המולד לכל מי ששונא אותך.. מאגר שהגישה אליו תהיה ברמת הרשת האלחוטית *המשרדית* במשרד הפנים, אבל מה הסיכוי שזה ידלוף… (*שיעול* רישומון, אגרון וכו' *שיעול*), קראת את הפרוטוקול של הדיונים בנושא? אני קראתי ורציתי להקיא ולבכות, לא בהכרח באותו סדר- זה אינטרס עסקי מובהק ומתעלמים מהצעות לשיפור של מומחי אבטחה בעלי שם עולמי (שמיר- זה שהכניס את הS לRSA, אבל מה זה משנה..), בנוסף "מומחי האבטה" יהיו שכירים בשכר נמוך משמעותית מהמקובל בשוק לתפקיד כזה, אבל למה לדאוג? הכל פרנויות…
3. התמונה שלך גם היא מספיקה לזיהוי פנים, אז כשהיא תדלוף (עניין של זמן) כל מצלמה עם רז' גבוהה דיה תוכל לזהות אותך ספציפית- רחוב, מסעדה, כספומט, אדם עם סמארטפון-פרטיות? לא ממש…
4. כיוון שלא ניתן לשנות פרמטרים ביומטריים, כשהמאגר ידלוף כולנו נזוהה אוט' כישראלים בכל מקום בעולם? סוכן סמוי? כוחות הביטחון? למה לדאוג, אנחנו גם כך לא צריכים אותם, יש לנו הגנה ביומטרית.. ואם אני לא מעוניין שיהיה ניתן מאוד בקלות לגלות שאני ישראלי? לא נורא..
5. כיוון שהמאגר מקשר בין הנתונים הביומטריים שלי לזהות שלי, כולל כל הפרטים, ברגע שיש את טביעת האצבע שלי, ניתן לשכפל אותה בקלות בבית ולשתול אותה בכל מקום, לגשת לנייד שלי, לפתוח את האייפון החדש (לא שלי) וכו'.. כמה זה קל?
http://stdot.com/pub/ffs/hack3.html (ממליץ גם על החלקים הקודמים)
blogs.technet.com/b/steriley/archive/2006/09/20/457845.aspx
http://www.instructables.com/id/How-To-Fool-a-Fingerprint-Security-System-As-Easy-/
אז תהנה לך, אני מקווה שתרגיש טוב יותר כשתבין שבסה"כ תרמת להתעשרות של מר מאיר שטרית וHP. אבל אני הפרנואיד התמהוני… שנה טובה.
ועוד תוספת קטנה:
כיוון שהמאגר מקשר בין טביעת אצבע/ פנים לכל הנתונים שלי, בפועל כל שוטר שלא אהב אותי בהפגנה יוכל לגשת לנתונים (לא! יש פרוטוקולים-שתמיד נשמרים ואף פעם לא נפרצים או מושארים ללא שמירה בטעות, או ניגשים אליהם דרך הWIFI המשרדי..) שלי ע"ס טביעת אצבע או תמונה. ואם פושע משיג אותה ושותל אותי בזירת פשע? לא נורא, מז"פ יעבור לשיטות אחרות…
ל 1213
אחי, זו ההגדרה של פרנויה… אני לא מנסה להעליב אותך, אל תקח את זה כניסיון עלוב שלי להוריד את הרמה של הדיון… אבל יש לך פחד לא רציונלי מדברים הזויים…
שוטר שלא ,מצא חן בעיניu? אנשים שישתלו בזירות פשע ראיות שקושרות אליך?
אם אני רוצה לשתול את טביעות האצבע שלך בזירת פשע אני לא ילך לפרוץ למאגר ואז לזייף אותם באמצעים מתוחכמים… אני אעקוב אחריך קצת וארים מהזבל פחית שזרקת ואשים אותה בזירת הפשע… אני ארים בדל סיגריה שלך מלא ב DNA… אתם לא רואה לאיזה מרחקים הלכת כדי להגן על עצמך ממשהו מסרטי מדע בדיוני?
ורק לידיעה כללית, למקרה ששכחת או שעוד לא הגעת לגיל הזה, טביעות האצבעות וה DNA בנוסף לתמונת פנים נאספו ממך בבקו"ם וכבר מקושרות לזהות שלך במאגר זיהוי החללים של צה"ל… והנה, לא הגיע סוף העולם, ואפילו לא אחד מהדברים שציינת התממש.
לעומת זאת, ממש בימים אלו ועוד הרבה לפני, אנשים נופלים קורבן לגניבת זהות בגלל האמצעים הקלים על כדי זעזוע לזיוף וגניבה.
לפני עשר שנים (!) כוייסתי בקניון הקרוב לביתי. מהר מאוד ביטלתי אשראי, הזמנתי כרטיסים חדשים, "התאבלתי" על כמה מאות שקלים שהיו בארנק שלי במזומן, ושכחתי מכל הנושא… חוץ מתעודת הזהות שלי. עד היום אני בפחד אדיר שמא תעודת הזהות שלי תתגלגל לידיים הלא נכונות… שכן בפעולה פשוטה עד דמעות אפשר להפריד את הניילון ולהחליף את התמונה שלי. ומשם הדרך ללפתוח חשבונות בנק על שמי, לקחת משכנתא, להוציא רשיון, לפתוח תיק פלילי וכולי וכולי קצרה מאוד!
אז אתה תסלח לי אם סופר מרגלים וארגוני ביון ועין גדולה בשמיים סטייל סאורון או 1984 לא מפחידים אותי כשהאיום היום יותר קרוב למכונת אדים ומגהץ חשמלי!
ל14:
העלית נק' טובה, אבל המאגר הביומטרי שמכיל את טביעות האצבע והצילומים הדנטליים שלנו לא ממוחשבים ברובם ולכן קשה לפרץ אליהם ולקחת הכל בבת אחת. בנוסף, הם לא נגישים לאף אחד כל עוד לא בודקים גופה.
בנוסף, אנא ממך, הקדש כ10 דק' לקריאה של דברים שיש לאנשים בתחום לומר על כך (תוכל להתחיל בפוסט של דגי אלכסנדרוביץ' בנושא, בבלוג שלו- "לא מדוייק"), או באחד הדיונים בקב' הפייסבוק "חשיבה חדה" כדי להבין בדיוק עד כמה מחפיר היחס לנתונים שלך שאינך יכול לשנות.
עד היום, אם אתה רצית לעקוב אחרי מישהו ולא ידעת מי הוא, היית צריך לחפש אחריו בעצמך ע"ס זיכרון וכו', היום כשהתמונה דולפת, אתה פשוט מריץ אלגוריתם השוואה בכל מצלמה מתאימה. איך תמצא פחית שלי בפח או רחוב מל באנשים? תצטרך לעקוב אחריי פיזית די זמן אחרי שתמצא אותי או מי אני, לא ממש ריאלי.. לעומת זאת, די לי בשם או תמונה כדי להשיג כל מה שאני רוצה לאחר שהמאגר המהולל דולף. לא יודע כמה היית באירופה לאחרונה, אבל האנטישמיות באנגליה וצרפת כבר מזמן חורגת ממטרד. האופ' לזהות אותי כישראלי בקלות מסכנת אותי כאזרח, מסכנת עיתונאים חוקרים, עובדי משרד הביטחון לסוכנויות למיניהן, זה רק מה שאפשר לעשות באמצעים של היום. מה קורה כשמחר ימצאו משהו יצירתי יותר לעשות עם הדברים הללו? מה תוכללעשות לאחר שהכל כבר בחוץ?
איני חולק על העובדה שיש צורך דחוף לשפר את האבטחה של אמצעי הזיהוי שלנו, די לראות מה קרה בארה"ב כדי להבין כמה זה חמור, אך לשם כך ת.ז. חכמות מספיקות. המאגר מסכן אותך יותר מת.ז. רגילה, תוך התהלות פושעת של המעורבים. אתה יכול למצוא עוד מאגר כזה במדינה מערבית? אם תקרא את 2 הפוסטים שציינתי לעיל (בהם מצוטטים חלקים מהפרוטוקול, אפילו לא כל מה שמרתיח בו) ועדיין תחשוב שהמאגר הזה הוא רעיון טוב אשמח לשמוע למה. אני מפציר בך לעשות זאת, יש לזה השלכות מאסיביות על כולנו.
ל-15
קודם כל, שאני אתווכח עם זה שיש צורך באבטחה? ברור שלא! אתה חושב שאני בעד פריצות? זו מעולם לא הייתה הטענה שלי.
מה שאני אומר זה שאתה מנסה להלחם בנהיגה בשכרות על ידי איסור שתיית אלכוהול בכלל.
אם תעלה במאבק שלך טענה לוגית, כמו הגברת אבטחה, כולם יקשיבו לך. לעומת זאת כשאתה פועל בתוקף לפסול את הרעיון כולו אנשים לא לוקחים אותך ברצינות.
תעודת זהות חכמה ללא מאגר זה סוס מירוץ בלי רגליים… מה פתרת? רק הקשית מעט על אדם מסויים לגנוב זהות. עכשיו הוא יצטרך לעבוד מעט קשה יותר כדי לזייף תעודה שתכלול את השם שלך ומספר תעודת הזהות שלך, רק עם טביעות האצבעות שלו. ואז יבקש מישהו לאמת את זהותו, יקרא את השם שלך בתעודה שלו, יסתכל עליו מכניס אצבע למכונה והפרטים בתעודה זהים למה שהציגה המכונה, וזהו. הוא עכשיו זה אתה!
לעומת זאת עם מאגר אותו אחד יכול לראות את כל הפרטים שלמעלה, אבל להשוות מול מאגר שבו מופיעה תמונה וטביעה שונה והנה, בפשטות גילו שהתעודה מזוייפת.
קראתי המון טיעוני בעד ונגד. אני לא יודע כמה המילה שלי שווה לך, אבל אני בן אדם שלוקח לו הרבה זמן להגיע למסקנה מסויימת ולהגן עליה בתוקף כמו שאני מפגין פה. בכל טיעוני הנגד, כמו אלה שאני קורא פה ממך, מתוארים תרחישי אימים שלא קיימים ולא היו קיימים מעולם. למה שבן אדם שלא מכיר אותך יפרוץ למאגר וינסה לשכפל טביעות אצבע של אדם רנדומלי רק כדי להפליל אותו בפשע? אז יעשה את זה מישהו באוסטרליה בזמן שאתה פה בישראל? זה לגמרי נטול כל הגיון. מהצד השני יש טיעון אחד קונקרטי וחזק מאוד, אנשים בכל מקום נופלים קורבן לגניבת זהות. זה מהלך הורס חיים במלוא מובן המילה. טראומה נוראית וחדירה לפרטיות ברמה כזו שאני מעדיף שתתקע לי מצלמה בשירותים רק שלא אפול קורבן לזה. והנה בא מהלך שנועד לעצור כמעט לחלוטין, או לפחות להקשות במידה ניכרת על הפשע הנוראי הזה, ואתה נגדו בגלל סיפורי מעשיות.
זה אפילו לא מגרד את גבולות הדמיון הרעיון שמדינה כלשהיא תגנוב את המאגר ותפזר מצלמות לזיהוי ישראלים ברחובות. עזוב שזה מגוחך, למה זה משנה? אני לא נלחם בזהות שלי. אני מתגאה בהיותי ישראלי בכל חברה שאני נמצא בה. אני רוצה להאמין שאני אדם מנומס ומתורבת, ומכל האנשים הזרים שיצא לי להכיר אני רוצה להאמין שהשארתי רושם חיובי גם על עצמי, וגם כנציג בלתי רשמי של המדינה. גם ברמה הדמיונית שיזהו אותך כישראלי בכל מקום אני לא רואה שום פסול.
אם יש לך זמן וסבלנות אני מזמין אותך לקרוא ולשמוע על הסכנה הקיימת היום של גניבת זהות, רק כדי שתבין כמה היא הרבה יותר מסוכנת מכל תרחיש דמיוני שהעלית. למעשה, אני אלך צעד אחד קדימה ואפילו אומר שבהנתן הבחירה הייתי מתנדב שכל מה שכתבת יקרה לי, רק לא להתעורר יום אחד ולגלות שמישהו מתחזה אלי.
תפנה לכל קורבן של גניבת זהות ותציג לו את הברירה הזו והוא יבחר כמוני.
נ.ב.
אני כותב מיד כשאני רואה את התגובה שלך, אבל לפעמים לוקחים שעות עד שהיא מופיעה. אני מניח שזה קשור למנגנון הסינון של תגובות אנונימיות באתר, ולדעתי זה פוגע במידה רבה בדיונים שמתרחשים בו.
ל16:
אם הוא כה נחוץ, באיזו מדינה מערבית הוא קיים כיום?
ונניח שאין דרך להקשות על זיוף מלבד מאגר (למרות שקראתי על מס' מומחי אבטחה שאומרים בפירוש שזה לא נכון), הדרך בו המאגר הזה נבנה מבטיחה זליגה של המידע הזה ואפשרות של ניצול לרעה של המידע. הצעות לשיפור של מומחים נפסלו על הסף ברטוריקה של כיתה ב', אתה מוזמן לקרוא את הפרוטוקול ולראות. יש התעלמות בוטה מכל נסיון לייעול, מיתון או שמירה על פרטיות- גם אני הקדשתי זמן רב לקריאה של חומרים בנושא. אם יש לך זמן, 2 הפוסט שהזכרתי בבלוג "לא מדוייק" העוסקים בנושא זה מכסים את היתרונות והחזרונות בצורה אקסטנסיבית, אם יזדמן לך לקרוא אותם אשמח לשמוע מה דעתך.
נראה לי שנוצר מעט בלבול בקשר לסכנות האפשריות שהעליתי. בכ"א, זה לא משהו טריויאלי לדעתי. היכולת לעקוב אחר כל אחד בכל מקום (בארץ), גם בתוך קהל אפילו ע"י אדם פרטי היא לא משהו מעודד. היכולת לזהות *כל* ישראלי בקלות, כולל סוכני ביטחון למיניהם, היא דבר של מה בכך, ע"ע הפיאסקו בדובאי. האפשרות שלא אוכל להסתמך על נתונים ביומטריים שלי לצורך אבטחת מידע בשום מקום כיוון שהם יהיו זמינים ברשת הם לא דבר טריויאלי. היכולת של כל אדם לקבל מאגר גדול של טביעות אצבע תציב בעיה עצומה בפני מז"פ גם אם לא מכוונים לאנשים ספציפיים. כל זה רק בשליפה מהירה והשימושים הידועים לנו היום, כשלא ניתן לשנות את הנתונים הללו אף פעם.
בקשר לתגובות, זה בסדר, אני תמיד ממתין מס' שעות לפני שאני בודק כי אני מניח שזה מה שקורה.
ל-17
כמו שאמרתי, מאבק למען אבטחה מוגברת של המאגר זה דבר נכון שאני אתמוך בו. בכללי השקעה כספית קטנה יותר במלחמה מיותרת בסמים והשקעה גדולה יותר באבטחה דיגיטלית ואנטי לוחמת סייבר זה דבר מבורך.
אתה מזכיר שוב זיהוי של אנשי ביטחון בכל מקום… אבל זה שיזהו בן אדם מסויים כ"אלעזר אברהמי מנהריה" לא אומר שזיהו אותו כסוכן א' מהמוסד. המאגר לא מכיל עליך שום פרט שאם יחשף מסכן אותך בשום צורה, רק שם ות.ז. אם רשות חוקית כלשהי רוצה את הפרט הזה ממך יגש נציג רשמי של הרשות (IE שוטר) ויבקש ממך מסמכים מזהים שיציגו עליך את אותם הפרטים בדיוק כמו אלה שקיימים במאגר.
אני גם לא רואה איזה בעיה אתה מציב למז"פ בדיוק. רק תחשוב על הסביבה שלך וכמה טביעות אצבעות של אנשים נמצאים שם בכל רגע נתון. למה שגישה אזרחית למאגר תערים עליהם עוד קשיים? זיהוי טביעות אצבעות זה לא כמו שרואים בטלוויזיה. טביעה צריכה להיות בעלת הקשר לאירוע, ובסך הכל פותחת אפיקי חקירה. אם אתה חושב שתוכל להתחמק מרצח עם המאגר הזה, או להפליל באמצעותו מישהו אחר… ובכן, זה לא עובד ככה.
במידה ותהיה גישה אזרחית למאגר המקסימום "נזק" שעלול להגרם מכך הוא שאנשים יוכלו לחפש טביעות בעצמם. נניח אם מישהו אכל לך מארוחת הצהריים ששמרת במקרר של העבודה תוכל לאבק את הקופסא ולחפש את ה"פושע" בעצמך. אבל זהו, זה שיא הצרות ה"פליליות" אם התרחיש הדמיוני של דליפת המאגר יקרה.
תראה, אני תמיד בעד אבטחה. אף אחד בציבור לא יתנגד לאקסטרה אבטחה. זה, בנוסף לעובדה שהמאגר קיים, והתומכים נוהרים לראשות האוכלוסין כדי להצטרף, אומרים לי (וצריכים להגיד גם לך) שכנראה בעוד שנתיים גם אתה תחוייב בתהליך. בתעודת זהות חכמה אתה תחוייב בכל מקרה, שלא יהיה ספק, רק המאגר "בסימן שאלה" (במרכאות כי בשלב הזה זה ברור שסימן השאלה נמצא שם רק כדי לרצות אנשים מסויימים וכולנו יודעים מה יקרה בסוף)
לכן אני מציע שבמקום מאבק לביטול הרעיון לחלוטין, שגורר המון התנגדות ומעט מאוד (יחסית לצד השני) תומכים, ודי נידון להכשל, המאבק יעבור למען חיוב המדינה להשקיע יותר באבטחה דיגיטלית. של המאגר בפרט ושל כל השירותים הדיגיטלים בכללי.
זה מאבק שאתה יכול להיות בטוח יקבל את התמיכה שלי, ואת זו של הרוב המוחלט של תושבי המדינה, וללא ספק יגרור תגובה חיובית מצד הממשלה.
במקרה זה אני מאמין ששני הצדדים ירוויחו, גם אני והתומכים יקבלו את המאגר שהם מאמינים ישפר פלאים את את הביטחון האישי שלנו, וגם המתנגדים שאם אני מבין אותך נכון, לא מודאגים מהקונספט עצמו, אלא מהסכנה של דליפה.
הסבר מלא על פרטיות מדומה
כל מי שמפחד מהפיצ'ר החדש של אפל ששומר טביעת אצבע מקומית שיעמוד.
עכשיו נשחק משחק קטן:
יש לכם טוויטר? שבו.
יש לכם פייסבוק? שבו.
יש לכם ויזה לארה"ב, שם לוקחים טביעת 10 אצבעות? שבו.
נחקרתם אי פעם במשטרה (למעט עבירות תנועה)? שבו.
אתם מתכננים להישאר בארץ אחרי 2016 והחוק הביומטרי שככל הנראה יכנס? שבו.
אתם עדיין עומדים? כל הכבוד, אבל אם זה הסגנון חיים שלכם כנראה שאייפון בכלל או 5S ממש לא בשבילכם.
ל-19
אני עומד בכל הקריטריונים הללו , וגם אין לי שום רצון לקנות (או אפילו לקבל בחינם) את התפוח הרקוב.
אומנם אני מהגר בקרוב אבל אל תפקירו את
הפרטיות שלכם כל כך בקלות , אתם שווים יותר מזה ,הרבה יותר.
כל מה שצריך זה קצת יותר אהבה עצמית וקצת פחות שנאה עצמית, וכך לפתע תראו עד כמה הפרטיות שלכם תעלה בחשיבות בעיניי עצמכם.