גרפיקאי בשקל (או אפילו פחות)
עם המצאת המצלמה הראשונה אי שם במאה ה-19, זו שדרשה כיסוי ראש, פנס פלאש נפרד, לחצן עם חוט, וגליל פילם, השתמשו האנשים בתמונות, כדי להנציח רגעים חשובים ויפים בחייהם. הרי נאמר שתמונה שווה אלף מילים (לכו תכתבו עכשיו אלף מילים).
אלבום התמונות המשפחתי היה תמיד מוקד עלייה לרגל באירועים משפחתיים, ושימש להעלאת זיכרונות נעימים מימים עברו. אותו אלבום כמעט וחדל להתקיים בעידן הדיגיטלי, ואת מקומו תפסו האלבומים במחשב, ומאוחר יותר, אלבומי התמונות באינטרנט, שהמפורסם והנפוץ ביותר מביניהם כיום, הוא זה הנמצא בחשבון הפייסבוק שלנו.
המודרניזציה, ו-"הכפר הגלובלי" שנוצר בעולמנו יצרו יחדיו את הצורך לדעת, בכל רגע נתון, מי עושה מה ואיפה. צורך זה, ביחד עם העובדה ששוק הסמארטפונים עולה ופורח בשנים האחרונות, מובילים אנשים לצלם תמונות בזמן אמת מחיי היום יום שלהם, ולשתף אותן כדי שכולם ידעו איפה הם נמצאים (ומה הם אוכלים).
כמו כל דבר אחר בימינו, גם התמונות הרגילות החלו להימאס. אנשים החלו לחפש דרכים מקוריות ומעניינות לעצב תמונות מיוחדות, אך הסיבוך היחסי שכרוך בשימוש בתוכנות עריכה מקצועיות מנע מרובם את התענוג. כמעט מיד, כמו בכל תחום אחר, האפליקציות לא איחרו להגיע לטובת המשתמשים.
כל חברת פיתוח אפליקציות וכל מפתח בעל שם, מיהרו ליצור אפליקציות פשוטות שיאפשרו לכל אחד מאיתנו להרגיש כמו צלם אומן, לערוך ולעצב את תמונותיו כפי שירצה, וגם להוסיף אפקטים, שיראה עמוק. השוק התמלא במהרה באפליקציות, טובות יותר וטובות פחות, וכדי שתוכלו להתמצא מעט יותר, ולהנות גם אתם מתמונות מעוצבות, בחרנו עבורכם את חמש האפליקציות החינמיות הטובות ביותר.
Instagram – מיינסטרים ובצדק
ראשית כל, Instagram אינה רק אפליקציה לעריכת תמונות. היא גובשה ונוצרה כפלטפורמת עיצוב ושיתוף תמונות עצמאית. כל משתמש פותח חשבון שלם, ומקשר אותו לרשתות חברתיות על-פי בחירתו. לאחר מכן, ניתן לצלם תמונות בעזרת מצלמה מובנית או לבחור תמונה מאלבום התמונות בפייסבוק, לערוך אותה, ולשתף אותה. אפשרויות השיתוף הנרחבות והפשוטות הן, באופן ברור, הסיבה שהאפליקציה הפכה לנפוצה ביותר בעולם כרגע. ולדעתנו – גם בצדק.
מבחינת מראה, עיצוב האפליקציה יפה ופשוט, והממשק שלה פשוט יחסית ודורש מעט זמן להתרגל אליו. למרות זאת, לא נפלנו מהכסא. האפליקציה בהחלט לא נמצאת בין המובילות בתחום ולדעתנו – הפופולאריות שלה מצביעה על קלות התפעול שלה, שנובעת מהדלות של האפליקציה, בהשוואה לאפליקציות אחרות.
בסך הכל האפליקציה נחמדה. לא מתוחכמת מדי, ולא פשוטה מדי. עם זאת, היתרון הגדול של אינסטגרם מגיע מהנוחות של השיתוף המהיר ברשת.
הורדה מה-AppStore
הורדה מה-Google Play
הורדה מה-AppStore
הורדה מה-Google Play
Befunky Photo Editor – השקיעו בעיצוב, פחות באפשרויות
האפליקציה הקלילה מבית היוצר של Befunky, פותחה על טהרת המינמילזם. היא נועדה להקנות למשתמש חווית עיצוב ומהירה וקלילה, בלי יותר מדי אופציות והתלבטויות, וגם היא כמו Isntagram, תומכת בקהילה פנימית לשיתוף תמונות בשם Befunky, ומעמידה גלריה שתאפשר לכל המשתמשים לראות את התמונות שלכם.
הממשק פשוט מאד, ובנוי משורת תפריט אחת ובה 3 כלים עיקריים. בנוסף אליה, ישנה שורה המציעה תצוגה מקדימה לכל אפקט. שינוי מצוין לעומת האפליקציות המתחרות.
בסך הכל, Befunky Photo Editor היא אפליקציה מושקעת מבחינה עיצובית, והתצוגה המקדימה מצוינת וחוסכת זמן, אך מיעוט האפשרויות, האפקטים והיכולת לערוך תמונה ניכרים באפליקציה, ובסופו של דבר גורעים מאיכותה.
Photoshop Express – לא דומה לאחותה הגדולה
הגרסה הקטנה והנוחה מבית היוצר של Adobe, שהביאו לנו את תוכנת העריכה הטובה ביותר בעולם. ציפינו לאיכות של האחות הקטנה במשפחה, רק חבל שהיא קטנה מדי. האפשרויות המוצעות בתוכנה הן בסיסיות ביותר. היא מציעה רק 7 אפקטים מובנים (שאגב חוזרים ונשנים כמעט בכל אפליקציות העיצוב הבסיסיות), ועוד אחד עשר אפקטים הניתנים לשינוי – מספר דל יחסית של אפקטים, ובהחלט מאכזב.
העיצוב, שגם הוא לא הלהיב אותנו, בנוי משתי שורות שחורות ופשוטות המכילות עליהן את לחצני האפקטים. בשל העיצוב הפשוט, מריגישים מהירות תגובה יוצאת דופן של האפליקציה, והממשק פשוט ומהיר. בהחלט לא מפצה על חוסר העיצוב, אבל זה גם משהו.
היתרון העיקרי שבא לידי ביטוי ב-Photoshop Express, הוא שהאפקטים איכותיים ביותר ואינם פוגמים כלל בתמונה (מה שבדרך כלל קורה באפליקציות אחרות). בנוסף לכך, התוצר הסופי של פוטושופ אקספרס נראה מעט טוב יותר מהמתחרות, אך לא ברמה שבה כל עין תרגיש בהבדל.
בסך הכל, קיבלנו אפקטים איכותיים, עיצוב דליל וממשק מהיר במיוחד. מהשאר – לא התלהבנו בכלל.
Fotolr – Photo Editor – להרגיש כמו מעצב על
האפליקציה מבית Tiny Piece, נראית במבט ראשון כאפליקציית עיצוב מקצועית מאד. העיצוב שלה צבעוני, מלא תמונות ומאד נעים לעין. בנוסף הממשק והמראה שלה שונים מהרגיל, ונותנים למשתמש מבט מלא על התמונה ועל כל האפקטים במקביל, דבר המאפשר ממשק עיצוב נוח ביותר והשוואה בין אפקטים שונים בו זמנית.
Fotolr כוללת בתוכה מגוון רב של אפקטים וכלי עיצוב. המבחר הגדול נותן תחושה של מעצב על, ונהנינו במיוחד מאפשרות ה-"מברשת" שלה. אפשרות זו מאפשרת למשתמש, מלבד האופציה הרגילה להחלת האפקט הרצוי על התמונה כולה, למרוח את האפקט במברשת, ובכך לסמן רק חלקים מסוימים בתמונה להחלת האפקט. אפשרות זו נותנת שליטה מדויקת הרבה יותר על העיצוב, ומאפשרת ליצור דברים שפשוט לא תצליחו לעשות באפליקציות אחרות.
בסך הכל, Fotolr היא אפליקציה איכותית, מקצועית ומעוצבת. היא מכילה מספר פונקציות מיוחדות שעוד לא ראינו באפליקציות אחרות, פונקציות שבהחלט יעזרו לכם להנות מעיצוב מיוחד ומתוצאה מושלמת.
הורדה מה-AppStore
הורדה מה-Google Play
הורדה מה-AppStore
הורדה מה-Google Play
Camera Awesome – טעימה קטנה מאפליקציה גדולה
הייחוד של האפליקציה מבית Smugmug מתחיל כבר לפני שלב העיצוב. במקום לבחור תמונה מאלבום התמונות שלכם, תוכלו להשתמש במצלמה המובנית שלה, המציעה למשתמש שבעה מצבי צילום שונים (כולל ייצוב תמונה דיגיטלי).
אחרי שהתמונה צולמה או נבחרה, נגלה אל המשתמש מסך עמוס בכל טוב. האפליקציה מציעה מעל שבעים פילטרים, מסגרות וטקסטורות, ומעל מאה פריסטים לעיצוב. חבל רק שהרוב הגדול קיים רק בגרסה שבתשלום, ואוכלי החינם כמונו נהנים רק מתשעה פריטים מכל קטגוריה.
השילוב של הממשק הפשוט, ביחד עם העיצוב האפור היפה, מבטיחים שתהנו מעיצוב תמונות קל ופשוט, וכשתסיימו – תוכלו לשתף אותן בפייסבוק, טוויטר, פליקר, פיקאסה, פוטובאקט, ואינסטגרם.
בסך הכל זוהי אפליקציה עצומה, מגוונת ומעניינת, והאכזבה היחידה שלנו היא שהרוב בתשלום ואנו זוכים רק לטעימה קטנה.
הורדה מה-AppStore
הורדה מה-AppStore
בשורה התחתונה
מבין כל האפליקציות שסקרנו, ניתן להסיק בבירור שהטובה והמקצועית ביותר בתחום העיצוב היא Fotolr, אך אם קיימים בכיסכם מעט מרשרשים מיותרים, נמליץ לכם גם להשקיע ולקנות את הגרסה המלאה של Camera Awesome, שללא ספק תיתן לכם מגוון עשיר יותר של כלי עיצוב, אפקטים, מסגרות ופריסטים.
לסיום, נעלה בפניכם מסקנה אחת אליה התוודענו במהלך כתיבת הכתבה: אם אתם מחפשים עיצוב זריז וקליל, ובעיקר אפשרויות שיתוף ברשת, מומלץ ללכת עם הגל העולמי ולבחור ב-Instagram. אם בא לכם ליהנות מעיצוב יותר מקצועי, ומכלים יותר נרחבים לעריכה, עדיף לכם לצאת מהקופסא ולהתנסות באפליקציות אחרות, כפי שהצגנו לפניכם במאמר זה.
חבל שלא הוספתם את פוטושופ טאץ' (לא אקספרס)
רק לטאבלטים, ועולה 10 דולר, אבל באמת כבר נושקת לתוכנה שולחנית בכמה פיצ'רים.
Pixlr-O-Matic
תוכנה מצויינת עם מגוון רחב של אפקטים
לא יודע אם יש באפ-סטור אבל בהחלט זמינה בפליי סטורץ חינם חינם