האם לאחר שבע שנים בזרועותיה של צ'יפזילה תתחיל הענקית מקופרטינו להשתמש במעבדים שפיתחה בעצמה גם במשפחת מוצרי המק שלה? שמועה עקשנית מרימה את ראשה ונשמעת הגיונית יותר מאי פעם
לפני כשנה וחצי החלה להתגלגל לה שמועה על כך שאפל בודקת אפשרות להשתמש בשבבי ARM עבור ניידי המקבוק אייר שלה, במקום במוצריה של אינטל.
כל הסיפור נשמע מעט תמוה ואפילו תלוש מהמציאות, אך כמה חודשים לאחר מכן הגיעה התבטאות של בכיר באינטל אשר סיפר כי אפל התנתה את המשך שיתוף הפעולה עם אינטל בקיצוץ משמעותי של צריכת ההספק במעבדיה (מה שהוליד, לכאורה, את ההבטחה למעטפת תרמית של החל מ-10 וואט בלבד במעבדי דור ה-Haswell העתידי), ונתן דחיפה מחודשת לספקולוציות והנבואות.
שנה עברה ובינתיים הסטטוס קוו בחזית אפל-אינטל נשמר, אך השמועות מסרבות לדעוך וחוזרות עתה בגירסה מעודכנת, הפעם באדיבות Bloomberg.
לפי הדיווח של חברת המדיה הכלכלית, באפל מעריכים כי בקרוב מאוד שבבי ה-Apple AX שהם מפתחים בהתבסס על ארכיטקטורת ה-ARM יהיו עוצמתיים מספיק על מנת להחליף את מעבדיה של אינטל בקו מוצרי המק הניידים והנייחים שלה – ושוקלים לבצע את המהלך המתבקש.
משפחת המוצרים העתידית של אפל. או שלא |
השמועה, אם כך, לא שונה בהרבה ממה ששמענו בשנה שעבר. עם זאתה, הפעם נראה כי הכל מתיישב בצורה הרבה יותר טובה – אפל כבר הוכיחה לאחרונה כי יש לה את כח האדם והידע הדרוש בכדי לפתח מוצרים משלה כשהשיקה את שבב ה-A6 וליבות ה-Apple Swift שפועמות בתוכו, וכשמנגד המתחרות גוגל (אנדרואיד) ומיקרוסופט (חלונות) צועדות אל עבר יצירת האחדה במערכות ההפעלה שלהן, נדמה כי מעבר להתבססות על ארכיטקטורה אחת ויחידה (ואולי גם מערכת הפעלה משולבת אחת) הוא מהלך הגיוני גם עבור אפל.
שבב ה-A6 וליבת ה-Swift. השינוי של אפל מתחיל כאן? מקור: anandtech.com |
מהלך מפתיע שכזה מאפל עשוי להשפיע מהותית לא רק על מאות מיליוני משתמשיה אלא גם על אינטל, שתאבד לקוחה יוקרתית מאוד וגם תיאלץ להתמודד עם תחרות ישירה מצד שבבי ה-ARM בשווקים בהם שלטה עד כה בצורה ברורה למדי.
מבחינתה של אפל, צעד זה יאפשר לה להוזיל עלויות (לא משהו שמנע מאפל לזרוח עד עכשיו, אבל בכל זאת) ובעיקר לפתח ולהשתמש בחומרה שמתאימה לצרכים האישיים שלה באופן מדוייק, מבלי להתפשר על מה שמציעה לה יצרנית צד שלישי.
האם אנחנו נמצאים על סף מהפכה (נוספת) בעולם המחשוב, שאחריה הגבולות בין מעבדי x86, מעבדי ARM והמוצרים המבוססים עליהם יטשטשו לחלוטין? הספקולנטים גורסים שכן, אך אנחנו כנראה נשתכנע באמת רק כשנראה את זה במו עינינו.
אני מאמין שלא
לפחות לא בזמן הקרוב.
לאינטל יש שם בינלאומי בתחום המעבדים, אפל לא תכין עכשיו ארכיטקטורות חדשות בשביל מחשבים יש את amd ואת intel שעושות את זה גם ככה
זה יהיה דבר שממש מסקרן לחזות בו
ידוע בשאפל מתכננת איחוד במערכות ההפעלה שלה (ולכן מגרסא 10.7 של מערכת ההפעלה שלהם התחילו שינויים ממשקיים במערכת- בכדי להתקרב בהדרגה לאיחוד תוכנתי). אבל המעבר לארכיטקטורה אחרת שוב, ועוד כ"כ מהר, זה יכול לשנות את התמונה בשוק המחשוב האישי לגמרי.
חברה מעצבנת
זה מעצבן שהחברה הזאת חושבת שהיא כל כך מושלמת והיא יכולה לעשות הכל לבד וזה יהיה טוב ואנשים עוד יקנו את זה (במקרה של אפל הכת שלה והפאנבויז יקנו את זה).
שתבין כבר שהיא לא מנהלת את העולם והיא לא יכולה לעשות הכל
שטויות במיץ
מעבדי ה-ARM חלשים משמעותית ממעבדי ה-PC החלשים ביותר בשוק כיום, וכולם בכמה דורות אחורה.
יש תוכניות מזמן לאפל ליצור מערכת "iOSX" שהיא דומה ל-OSX אך קלה כמו iOS, אבל נסיונותיה עלו עד כה בתוהו.
בכל מקרה, יהיה מדובר בטאבלט עם מקלדת ולא מעבר, לפחות לא ב-5-7 שנים הקרובות.
מה עם כל תוכנות שכתובות ל-X86
במיוחד ADOBE, ממש לא נראה לי שאדובי תרוץ לכתוב כל כך מהר את חבילת CS למעבד חדש.
מזכיר לי את הסיוט שעברתי עם מעבדי 68XXX ל-PPC, ושוב מ-PPC לאינטל.
כקגל אצל אפל תאימות לאחור שווה כקליפת שום.
הכל תירוץ ע"מ "להישאר יחודיים"
אם היה להם שכל היו משקיעים במערכת ההפעלה שתרוץ על פי.סי. איזו פלצנות. היכונו לכשלון הבא של אפל
כתבה על כלום ,לספקולנטים
ממש כלום
haswell הוא לא עתידי
הוא כבר כאן וחבל לכם על הזמן!
למגיב 5
יש שתי דרכים לעשות כסף לאורך זמן:
1) ליצור במכוון מוצר פגום שמתקלקל לאחר פרק זמו קבוע קצר יחסית, ומכריח את הצרכן "הנבון" לרכוש עוד ועוד ו…
2) לשנות את המוצר כך שהצרכן "הנבון" יוותר על הדגם "הישן" שלו ויקנה חדש עם חדשנות מלאכותית.
זו בעצם הסיבה העיקרית שאפל רוצים ליצר מעבד משלהם…
זה יקרה בעוד 3 שנים
ל-ARM יהיו מעבדי 64 bit מרובי ליבות, יהיה יותר ממעבד אחד במחשב (טכנולוגית big/little) ואפל יתכננו אותם וייצרו אותם באמצעות קבלני משנה מה שיוביל לפחות משליש העלות של מעבד אינטל מקביל