שליטת שוק ה-x86 מבצעת מהפך מחשבתי ותפתח את שערי מפעליה לשחקניות המעוניינות לייצר שבבים עבור עולם המובייל
מוקדם יותר השנה ראינו את אינטל נכנעת, למעשה, ומבטלת את שבבי המובייל האישיים שלה שהתבססו על ליבות האטום הפשוטות והחסכוניות – זאת אחרי שנים ומיליארדי דולרים רבים שנשאבו להם בנסיון לייצר אלטרנטיבה אמיתית לארכיטקטורת ה-ARM.
באותה עת לא היה ברור לגמרי מה משמעותו של ביטול זה, והאם הוא סופי ומוחלט או רק כזה שנועד לספק "הפסקה" לקראת ארגון מחדש ומתקפה נוספת על השוק שתגיע בעתיד. כעת, נראה שאנחנו מקבלים את התשובה שהייתה חסרה לנו – כשבאינטל מחליטים שאם הם לא יכולים לנצח אותם הם יצטרפו אליהם, ומודיעים כי יחלו להציע שירותי ייצור שבבי ARM במפעליהם עם המעבר לליטוגרפיית ה-10 ננומטר המשוכללת.
בעבר, אינטל הציעה את יכולות הייצור שלה לחברות צד ג', אך זה היה רק עבור השחקניות הבודדות של תחום ה-FPGA בו לא היה לה חלק (לפני רכישתה של חברת Altera בשנה שעברה) – כעת, מדובר כאן במהלך ראשון מסוגו עבור חברת הענק שבו היא תאפשר למעשה למתחרותיה לייצר את השבבים שלהם "אצלה בבית", במטרה להפוך את הטכנולוגיות המתקדמות שלו לרווח נוסף, ואולי גם על מנת לכפר על הירידה המתמדת בדרישה למחשבים אישיים שמשפיעה כמובן גם על הדרישה למעבדי ה-x86 של אינטל.
לפי ההכרזה המשותפת של אינטל וחברת ARM, הייצור הראשוני יוצע עבור ליבות ה-Cortex-A העתידיות והמתקדמות של זו האחרונה – כך שהצעת הייצור לא תכלול לכאורה ליבות עיבוד בפיתוח ייעודי כמו אלו של קוואלקום או סמסונג, אם כי זה משהו שכמובן עשוי להשתנות בהמשך, בהתאם להסכם הרישוי בין שתי החברות.
באינטל גם הצהירו כי LG תהיה השותפה הרשמית הראשונה שלהם במיזם ייצור שבבי המובייל הטרי – בתקווה שהפעם היא תצליח להביא לשוק משהו תחרותי ומתקדם יותר מה-NUCLUN העצמי והמאכזב משהו שלה משנת 2014, אשר הופיע לו בדגם אחד בלבד ומאז נעלמו עקבותיו.
האם מדובר בבחירה הנכונה עבור החברה שמאז ומעולם התגאתה ביכולות ייצור שלא קיימות אצל אף אחד אחר, או בשגיאה שתהיה כחרב פיפיות עבור עסקיה? כנראה שאת המשמעויות המלאות של המהלך הזה נוכל להעריך רק אי שם בעתיד, אבל זה בהחלט יהיה מעניין לגלות כיצד הסאגה הזו תתפתח.
טכנולוגיית ה-32 ביט צריכה לפסוח מהעולם.
שזה
מעבדים לטלפונים חח
נראה
Alex Brener בשעה טובה!! חחח
כבר היתה שם, בימי ה XSCALE..