מידע חדש לגבי המעבדים העתידיים של AMD, בשם "Zen", עשוי לחשוף לנו את התשובה של החברה לשוק המעבדים עבור שנת 2016
אינטל, מאחוריך. דליפת מידע חדשה חושפת את תוכניותיה של AMD ב-2016, עם מספר הפתעות נחמדות. על פי המידע, AMD מתכננת לקפוץ ישר לתהליך ייצור של 14 ננומטרים מסוג FinFET, קפיצה בהחלט רצינית לעומת תהליך הייצור הנוכחי של מעבדי ה-FX הנוכחיים של החברה, המיוצרים בליטוגרפיה של 32 ננומטרים. בנוסף, המידע אומר כי AMD כנראה ותשתמש במפעליה של חברת GlobalFoundries בשביל ייצור מעבדים חדשים אלו, חברה שבעבר רכשה מ-AMD את מפעליה. יש לזכור כי כבר היום אינטל מספקת מעבדים הזמינים לכל בתהליך ייצור של 14 ננומטרים עם ליבת ה-Broadwell.
חוץ מאשר תהליך ייצור חדש, AMD מתכננת לתמוך בזכרונות מסוג DDR4 עם ערכת שבבים שצפויה להגיע עם המעבדים החדשים. פיסת מידע זו אומנם לא כל כך מפתיעה כאשר אנחנו מדברים על מעבדים שעתידים לצאת ב-2016, כשעד אז ניתן כמעט בבטחה להגיד כי זכרונות DDR4 יהיו זולים וזמינים יותר בשוק. למרות זאת, על פי צורת ההתנהלות הידועה של AMD, ניתן גם להעריך כי החברה תתמוך בזכרונות מסוג DDR4 לצד זכרונות מסוג DDR3, כמו שעשתה בזמן המעבר של השוק לזכרונות DDR3 מ-DDR2 עם תושבת ה-AM3 לפני מספר שנים.
פרטים נוספים על מעבדי ה-Zen של AMD כוללים TDP מקסימלי של 95W, הנותן למעבדים החדשים מספיק מרווח בכדי לספק ביצועים גבוהים ללא התחחמות יתר, בנוסף לתמיכה Simultaneous Multithreading, טכנולוגיה שמאפשרת למעבד התומך בכך לעבד מספר משימות/תהליכונים באותו מחזור שעון, בשונה מטכנולוגיית ה-Cluster Multithreading ש-AMD עשתה בו שימוש במעבדי ה-Bulldozer שמתוצרתה. שימוש בטכנולוגיית ה-Simultaneous Multithreading (שאינטל ממתגת אותה בתור "Hyper-Threading" במעבדיה) צפוי לשפר את ביצועי המעבדים של החברה (שיפור טיפוסי של 15-20 אחוז) , אך שמועות לגבי שימוש בטכנולוגיה זו על ידי AMD צפים כבר מאז שימושה במעבדי אינטל, כך שאמינות המידע בנושא אינה בטוחה.
מעבדי ה-Zen של AMD לא צפויים להופיע עד החצי השני של 2016, כאשר כמו עם ליבות ה-Deneb וה-Bulldozer שבאה אחריה, החברה הציגה פוטנציאל גדול להשוות ואף לעקוף את אינטל מבחינת ביצועי המעבדים שמתוצרתה, דבר שלא קרה מאז ההשקה הראשונה של מעבדי ה-Athlon כפולי-הליבה הראשונים של AMD (ובשוק), שהכניעו את כל מה שהיה לאינטל להציע (עד שהציגה את מעבדי ה-Core הראשונים כמובן). עד אז נצטרך לחכות ולראות האם ל-AMD באמת יש סיכוי להדביק את הפער אל מול אינטל ולכבוש מחדש את השוק.
AMD סוף סוף מתעוררת?
לא. המהנדסים שלה ישבו בחוסר מעש מוחלט והביטו בהפסדים שלה עד כה.
מה אנשים חושבים שמהנדסים בחרות האלה עושים כל יום כשהם קמים בבוקר והולכים לעבודה, אין לי מושג.
הלוואי ויצא מוצלח 🙂
הייתי כל כך מרוצה ממעבדי הphenom והphenom II אבל בזמן האחרון הם לא כל כך פוגעים, ולכן עברתי לIntel.
אם הם יציגו מעבדים טובים ותחרותיים אני בכיף אחזור לAMD.
השדרוג הבא שלי ב2016 :biglaugh:
ממה אתם מתלהבים?
אם רק בחצי השני של 2016 (עוד שנה וחצי ללא דחיות) AMD יגיעו למה שיש לאינטל היום, האם באמת יהיה להם היתרון על אינטל?
סביר להניח שלא. באופן אובייקטיבי, AMD נמצאת שנים מאחורי אינטל בפיתוח מיקרו-שבבים.
אבל, יצירת מוצר טוב שמתאים לקהל רחב היא עדיין אפשרות שקיימת. השאלה היא האם AMD תוכל להגיע אליה.
AMD לא יצליחו לעקוף את אינטל אם כן זה יקח המון זמן כי אינטל רק מתמקדת במעבדים ומשקיעים, AMD הם גם מעבדים גם כרטיסי מסך.
מדובר ב2 מחלקות שונות בתוך AMD
החברה שאחראים על הכרטיסי מסך הגיעו מATI
כל הכבוד להם תמיד בכרטיסי מסך הם קדימה אבל לא במעבדים…
זה בסדר גם בכרטיסי מסך הם לא מקדימה (טכנולוגית לפחות)
ל-10 הדור החדש של AMD יהיה עם צריכת חשמל כמו של מקסוול, עם זיכרון תלת מימדי שהוא פי כמה וכמה יותר מהיר מ GDDR6 ו NVIDIA תכננו לשים אותו רק בדור הבא שלהם ועם 20NM.
אז כן הם כן די מקדימה גם בדורות הקודמים ואם לא מקדימה אז באותו רמה רק עם מחירים שפויים.
אנחנו מדברים על AMD. אני אתפלא אם המעבדים יגיעו לשוק לפני אמצע 2017. אבל ל-AMD יש אפשרות להשיג את אינטל בביצועים מאחר והשדרוגים העיקריים במעבדי אינטל מדור לדור מתמקדים בצריכת חשמל ופליטת חום.
בתור אחד שיש שיש לו Phenom IIx4 965BE שווה לי לשדרג ל AMD FX8350?
AMD לא יצליחו לייצר מעבדים יותר חזקים משל Intel גם ב2016, והם גם לא צריכים.
המטרה שלהם היא לייצר שבבים לשוק הבינוני עם הפרש ביצועים כמה שיותר קטן מאחורי המעבדים שיהיו לאינטל בקטגוריה באותו הזמן, במחיר תחרותי.
אם הם יצליחו לעשות את זה, אינטל תהיה מאוד מאויימת, שכן השוק הנמוך/בינוני מהווה את נתח המכירות המשמעותי ביותר שתי החברות, כשמדובר במעבדים נייחים.
לכן, אם AMD תצליח להיות תחרותית מבחינת מחירים וקרובה מספיק מבחינת ביצועים, הגישה הזאת (שמאפיינת אותם בשנים האחרונות) תכניס לה הרבה מאוד כסף.