ארגון ה-SATA-IO מחליט על שם מסחרי קליט יותר לחיבור ה-SFF-8639, שיקרב אותו ליום בו נראה תמיכה רחבה בכונני 2.5 אינץ' עם מהירויות של עד 4 ג'יגה-בייט לשנייה
כונני SSD סופר מהירים מבוססי זכרונות ובקרי NVMe שפותחו במיוחד עבור זכרונות הבזק וממשק ה-PCI-Express עתידים להפוך בקרוב לטרנד הלוהט החדש בשוק האחסון, אך מה עושים אלו שלא מעוניינים או לא יכולים להקריב חיבור PCI-Express על לוח האם שלהם לטובת כונן שנראה כמו כרטיס מסך נוסף? הפתרון המתבקש מתעצב בימים אלו ממש.
הפתרון המקורי לעניין הזה היה אמור להיות חיבור ה-SATA-Express עליו כתבנו לא אחת בעבר, שיודע לנצל ממשק PCI-Express 3.0 x2 ולספק חיבור דומה בצורתו לחיבורי ה-SATA הנודעים איתם הסדרנו עד כה. עם זאת, גם עתה כשתחום ה-NVMe לשוק הביתי עוד נמצא בחיתוליו, כבר ברור כי ממשק בעל מהירות מירבית של 2 ג'יגה-בייט לשנייה הוא לא ממש מספיק בעידן החדש – זאת משום שחלק גדול מהבקרים וגם אותם כוננים מבוססי חיבור PCI-Express סטנדרטי יודעים לנצל ממשק של PCI-Express 3.0 x4, ובכך לספק מהירויות מירביות כפולות.
כעת, נראה שהפתרון המסתמן לצוואר הבקבוק המדובר יהיה חיבור ה-SFF-8639, שנועד במקורו למערכות ארגוניות. ה-SFF-8639 הוא חיבור דמוי SATA שכן תומך במהירויות מירביות מרשימות של 4 ג'יגה-בייט לשנייה, אותן ניתן לקבל בתצורה של כונני 2.5 אינץ' "שמנים" מהרגיל בעובי 15 מילימטרים – משהו שראינו במעמד השקת סדרת ה-750 המתקדמת של אינטל.
עד היום התמיכה בחיבורי ה-SFF-8639 בלוחות אם מסחריים הייתה כמעט בלתי קיימת, אך רוחות של שינוי מנשבות עתה בתחום – ומתבטאות בראש ובראשונה בשינוי שמו של החיבור המדובר לשם ידידותי הרבה יותר למשתמש. מהיום, ה-SFF-8639 יכונה פשוט חיבור U.2.
על פניו שינוי שכזה לא נראה משמעותי במיוחד, אך עצם שינוי השם בתוספת שינוי לשם בפורמט שמו של חיבור ה-M.2 הטרי מצביעה ככל הנראה על כוונה להביא את ה-U.2 גם לשוק הביתי, כאלטרנטיבה שוות ערך וביצועים לכוננים מבוססי תושבת ה-PCI-Express. יתכן שזה יקח עוד קצת זמן, אך יש סיכוי לא רק בכלל שבהמשך נראה את יצרניות לוחות האם מתחילות להציע חיבורי U.2 כסטנדרט שהולך ומתרחב, בין אם במסגרת מתאם לחיבור M.2 שמובנה על גבי הלוח ובין אם כחיבור Header ייעודי המוצע לצידו.
לא עוד פתרונות מוזרים שזמינים רק בלוחות אם יוקרתיים – ה-U.2 אמור להחזיר את כונני ה-2.5 אינץ' למשחק ולהפוך אותם לאלטרנטיבה שוות ערך לכוננים שמתחברים ישירות ל-PCI-Express שעל לוח האם
ומה באשר לחיבור ה-SATA Express? הוא ככל הנראה יצא לפנסיה מוקדמת ומוצדקת, במטרה לא להגביל פעם נוספת את הביצועים הפוטנציאליים שממתינים לנו ללא סיבה מוצדקת – כפי שכבר נאלצנו לסבול במסגרת עידן ה-SATA 3 במשך יותר מדי זמן.