הכונן הקשיח החדש של ADATA מבטיח להיות הצעקה האחרונה בכל הנוגע לכוננים ניידים שעמידים לזעזועים, ומבדיקה שלנו עולה בהחלט לא מדובר בהצהרות ריקות מתוכן
הכונן הקשיח הוא ללא ספק החוליה החלשה של המערכת, והפעם איני מדבר על ביצועים כי אם הלכה למעשה: כוננים מכאניים הינם החלקים הרגישים ביותר במערכת, ובמידה והמחשב האישי שלכם סופג הלם רציני כלשהו – מתוך כל חלקי החומרה סביר להניח מבחינה סטטיסטית שהם יהיו הראשונים אשר ייפגעו.
הכונן קשיח הוא החלק היחיד בתוך המחשב המכיל חלקים נעים אשר עשויים להפגע בקלות על ידי תזוזה, מהלומה ולפעמים ללא סיבה – ולרוע המזל הם כוללים את הקבצים האישיים שלנו עליהם. נכון, הכונן הקשיח הוא ללא ספק טכנולוגיה רגישה בעלת משימה רגישה לא פחות.
כפי שנצפה מהטכנולוגיה של המאה ה-21, כל זה לא הפריע לכוננים הקשיחים להפוך לניידים (ולחלק ממכשירים ניידים). בתחילת דרכם ממארזים חיצוניים עדינים וכבדים בעלי מקום קבוע על השולחן, ולא בגדר המלצה, הישר אל כוננים בגודל 2.5 אינץ' אשר ניתן לנשוא ממקום למקום ואף לטלטל ללא כל חשש. הכירו כונן נייד אחד כזה שהולך רחוק, אפילו רחוק מדי: ה-ADATA HD720.
כונן קשיח בים וביבשה
כן, ה-ADATA HD720 עמיד בפני כמעט כל מה שתזרקו עליו, תרתי משמע: הוא לא רק כולל בולם זעזועים סטנדרטי שמגיע עם כל כונן קשיח נייד כיום, אלא גם עמיד באופן מלא נגד מים, אבק וחול. אנו לא נטרח לעשות זאת, אך ADATA טוענים שהכונן מהדגם הנ"ל בילה כ-2 מטר מתחת למים לפרק זמן של שעתיים וחי עד היום לספר על זה.
לא מספיק לכם? ובכן, מסתבר שהכונן הנ"ל מכיל הרבה, אבל הרבה יותר ממנגנון סטנדרטי לבלימת זעזועים, ואחרי סשן של שעתיים מתחת למים, ב-ADATA ערכו מבחן ריסוק מגובה של 1.8 מטרים מבלי לקפח את חייו של הכונן המסכן. ללא ספק, למשתמש אין הרבה מה לדאוג אם הכונן הזה יפול בטעות מגובה רב, יבוא במגע עם נוזלים או יפול למעשה ביזה של אבק טורדני – הכונן הזה מוכן להכל.
המבנה הבא לא משאיר מקום לספקות בנוגע ליכולת של ה-ADATA HD720 לשרוד בתנאים קיצוניים. עם זאת, במידה ואיכשהו הכונן הצליח להפגע באורח פלא (העתקת תוכן בעת ספורט אתגרי?) – הוא כולל מנגנון אזהרה בשם G-Shock אשר יפעיל את נורת הלד בצבע אדום מהבהב או קבוע. הכונן אף עשוי "להתגבר" על ההלם ולחזור לדווח על פעילות תקינה באמצעות נורית הלד.
מבט מהקופסא
יש לשער שכונן קשיח בעל יכולת השרדות של חייל קומנדו לא זקוק לאריזה בולמת זעזועים, ואכן כך – ה-ADATA HD720 מגיע באריזה סטנדרטית אם כי נעימה למראה.
הקופסא בוחרת לספר בעיקר את מה שאנחנו כבר יודעים על עמידות הקשיח, אם כי חוץ מלציין שזהו כונן בגודל 2.5" סטנדרטי המתחבר בממשק SATA 6Gb\s (בפועל, 5Gb\s) בעל 3 שנות אחריות, לא מצויין עוד מידע. בירור קטן מעלה שהכונן עובד במהירות של 5400 סל"ד ובעל זיכרון מטמון של 32 מגה-בייט – נתונים שלא מתנגשים עם השימוש העיקרי שלו – אחסון קר. כמו כן, הכונן באמתחתנו בעל נפח של 1 טרה בייט, והוא זמין גם בנפח של 2 טרה-בייט ו-500 ג'יגה-בייט.
חוברת הפעלה וכבל USB זה כל מה שנקבל. הדבר היחיד שאכזב אותי הוא אורכו של כבל ה-USB (כחצי מטר), כבל בעל חיבור שקשה למצוא בכל חנות קרובה. על כן אני מניח שהשימוש הנפוץ שמיועד לו הוא עם מחשבים ניידים, אך הייתי שמח למעט יותר חופש גם בשימוש עם מחשב שולחני.
בכל מקרה, זוהי האכזבה היחידה להתמודד איתה: הכונן הקשיח לא רק יפה לעין (זה עניין של טעם) אלא גם מרגיש נהדר לאחוז: כאמור, הוא עשוי מעט מפלסטיק והרבה מגומי.
הכונן כולל "ידיות" בצדדים לתפיסת כבל ה-USB בעת נשיאה, פיצ'ר מאוד נחמד שאני אישית מוצא כשימושי למדי. הקלות שבה ניתן לאבד כבלים קטנים מהסוג הנ"ל הינה בלתי נסבלת.
כמו כן, בכדי ליישר קו עם ההגנות בהן מתהדר הכונן הנ"ל, גם יציאת ה-USB כוללת הגנה משלה, והיא חבויה תחת "מכסה" גומי שנסגר אוטומטית כאשר כבל ה-USB אינו מחובר.
סוגי מבחנים ומערכת המבחן
כונן ה-HD720 עתיד לעבור בדיקות שונות כעת – אנחנו מבינים כמה הוא עמיד, עכשיו השאלה הנשאלת היא כמה הוא מהיר. הבדיקות יתחלקו לשני חלקים: מבחנים סינטטיים – בדיקות בהן נבחן את הכונן "על הנייר" באמצעות תוכנות המדמות סביבות עבודה למינהן ונותנות לנו מידע וציון, ומבחני מציאות – מבחנים קבועים בהם אנו קובעים את הכללים ובוחנים את הכונן במהלך מגוון משימות הנעשות ביום יום.
מעבד: Intel Core i7 4770K
לוח-אם: MSI Z97 Gaming 5
זיכרון: AVEXIR 4GB DDR3-2000Mhz
ספק כוח: Nexus 400W Real Silent
ADATA HD720 – מבחנים סינטטיים
נתחיל ממבחני קריאה וכתיבה שנותנים דגש על מהירות קריאה וכתיבה רציפות, פעולות אשר יבואו לידי ביטוי לרוב בהעברות של קבצים וטעינות, היכן שישנו דגש על קריאה וכתיבה של מידע.
[visualizer id="86313"]
[visualizer id="86873"]
בחינות מהירות הקריאה והכתיבה הקבועות מראות מהירויות מקובלות בכל הנוגע לכוננים קשיחים חיצוניים, וכונן ה-HD720 אף מראה יתרון ברוב הפרמטרים על יריבו בהשוואה, ה-Transcend StoreJet 25H3 1TB, דגם מוכר ונפוץ בעל מאפיינים זהים יחסית.
ADATA HD720- מבחנים בפועל
המבחנים בפועל ("מבחנים מהעולם האמיתי") נערכים על ידינו בסביבת עבודה אמיתית ויום-יומית ולא על ידי שימוש בתוכנות בדיקה למינהן, מה שנותן מושג על ההבדלים בפועל לעושים שימוש בכוננים. המבחנים הבאים מבוססים על זמן, והנמוך ביותר הוא הטוב ביותר.
[visualizer id="86596"]
[visualizer id="86598"]
[visualizer id="86594"]
התמונה פה הפוכה לחלוטין מהבחינות הסינטטיות ומראה שוב את חשיבות בדיקת כונן, כל כונן, בסביבת העבודה שלו בפועל. במבחנים האלו, ה-HD720 של ADATA מציג זמני העתקה גבוהים באזור ה-50% בממוצע מכונן ה-StoreJet של Transcend, כונן בעל נתונים זהים לחלוטין ומהזולים בארץ. פייר, אכזבה קלה.
עושה את העבודה, בסופו של יום
אז בסופו של דבר, מבחני המהירות מראים שכונן ה-ADATA HD720 הוא לא הכונן המהיר ביותר, ויש מהירים ממנו ממש קרוב לביתכם. אך אסור לנו לשכוח מספר דברים: ראשית, אנחנו מדברים במספרים גדולים כאשר אנחנו מזכירים אחוזים, אם כי בפועל, איפה שנוכחנו שההבדל האמיתי נמצא, ההבדלים בהחלט נסבלים.
שנית, כונן ה-ADATA HD720 מבוסס ומתוכנן על טהרת ההישרדות. עבור משתמש אשר יתעניין בכונן בעל הישרדות גבוהה כשלו, סביר להניח שדקה אחת פחות בעת העתקת קובץ סרט לא תתן כל הבדל. שוק היעד אינו שוק הביצועים כי אם שוק ההישרדות, ועבור משתמש שרוצה לישון בשקט ולדעת שהתוכן שלו בטוח גם בעת נפילה לא צפויה או חבטה, הבדלי מהירות שכאלו הם לא פקטור.
סיכום
לסיום, אין לשכוח ואין לזלזל בתכנון הרב והניכר שהושקע בגימור המארז של כונן זה על מנת להפוך אותו לכה עמיד. כאשר מציבים במשוואה אחת את כושר העמידות שלו, המהירות היחסית שעדיין, בסופו של יום, לא נופלת ממהירות ממוצעת לכונן שכזה, ואת המחיר שלו (כ-70 דולר, עדיין לא נמכר בארץ) – ה-HD720 נשמע טוב עבורי, ועבור הקבצים הרגישים שלי.
הטוב
- כושר עמידות יוצא דופן
- תכנון המארז לצורך הגנה הוא ללא רבב
- מחיר תחרותי
- נוח ונגיש לשימוש
הרע
- הביצועים בפועל נמוכים במעט מכוננים חיצוניים ברמת המחיר הזו
כן נמכר
בבלאק פריידי הדגם הזה בדיוק נמכר באייבורי ב200 ש"ח
אחלה כונן באחלה מחיר
לא מציאה מבחינת ביצועים !
בקשר לעמידות ? חארטה !
הכוננים המכניים "מתים" מסיבות הרבה פחות דרמטיות.
קקודו מדובר כאן בעמידות פיזית, מים/נפילות/חול ולא על מכניות של הכונן.
לכן ככונן סרטים או גיבוי משני הוא בסדר גמור
הסיבה לאורך הקצר של הכבל היא חשמלית; ככל שכבל בעובי נתון ארוך יותר, כך הוא מסוגל להעביר פחות הספק לעומס. לא בטוח שכבל באורך גדול יותר בכלל יפעל עם הכונן.