הביקורות הראשונות עבור כונן ה-Crucial T700 החדש ממשיכות לספק פריטי מידע מעניינים אודות עידן האחסון החדש
כאשר סיפרנו לכם על כונן ה-MP700 הטרי מבית Corsair, שמסוגל לספק מהירויות העברה של עד 10,000MBps, ציינו גם כי בביקורת של Techpowerup נצפתה תופעה בלתי צפויה בה הכונן הפסיק לתפקיד לחלוטין בתוך זמן קצר מאוד כאשר נעשה נסיון להפעילו ללא גוף קירור כלשהו – זאת למרות שבקרי ה-SSD המודרניים כוללים כולם מערכות ניהול שמיועדות להתאים את תדרי הפעולה לטמפרטורת הרכיבים בכדי למנוע נזק בלתי הפיך. כעת, לאחר הצטברות נתונים ממספר ביקורות נוספות של דגם זה, יש אישור לכך שלא מדובר בפיצ'ר אלא בבאג בקושחת המוצר – כאשר אנשיה של מפתחת הבקר Phison עומלים כעת על מציאת פתרון שימנע את התופעה, גם אם החלטתם להתעלם בבוטות מההמלצות החמות של היצרנית להשתמש בקירור ראוי בעת ההפעלה.
בעוד ה-Corsair נתקל בבעיות של כיבוי לא צפוי (וגם יצירתן של שגיאות מערכת, בחלק מן המקרים) בעת חימום יתר, כונן ה-Crucial T700 הטרי של מיקרון מצליח להימנע מהן – למרות שעל הנייר שני המוצרים עושים שימוש באותו בקר Phison E26 ובאותם זכרונות TLC עם 232 שכבות פנימיות.

שימוש בגרסה מעט שונה, מהירה יותר, של שבבי NAND במקרה של ה-Crucial T700 (כאלו שמסוגלים להעניק מהירויות של מעל 12,000MBps) באה עם שימוש בקושחה מותאמת שונה – וכך בביקורות של דגם זה נסיונות לבחון את הביצועים ללא קירור כלל לא הביאו לכשל מלא, אלא רק להפחתת תדרי פעולה מאסיבית שנועדה למנוע מהטמפרטורה להמשיך לעלות ללא שליטה.
על פי תיעוד בעמוד הטוויטר של האתר Computerbase.de, כונן ה-Crucial T700 בנפח של 2TB הצליח להימנע מכיבוי מלא בעת בחינה במסגרת CrystalDiskMark ללא גוף קירור – בתמורה לכך שמהירויות העבודה שלו נחתכו לרמה של כ-100MBps בלבד בכתיבה (הן רציפה והן אקראית) ועד רמה של 2MBps בלבד בקריאה אקראית של קבצעי 4KB קטנים. ביצועים שלפחות במקרה של הקריאה האקראית דומים יותר לאלו של כוננים קשיחים מכאניים מאשר לכונני SSD כלשהם.

מקור התמונה: computerbase.de
לשם ההשוואה, כאשר נעשה שימוש בגוף קירור פאסיבי יחד עם דגם ה-Crucial T700 ונשמרת טמפרטורת פעולה שפויה יותר לאורך זמן, CrystalDiskMark מציג מהירויות כתיבה אקראיות של מעל ל-400MBps ומהירויות קריאה אקראיות של מעל ל-100MBps עבור המוצר – רמת יכולות דומה ואף גבוהה במעט מזו של כונני Gen4 בכירים.

מקור התמונה: thessdreview.com
השורה התחתונה היא כזו, לפחות בשלב הנוכחי: כיבוי בלתי צפוי של כונן ה-Gen5 בעת הפעלתו ללא קירור הוא באג שיתוקן בעתיד הקרוב ובתקווה לא יציק עוד לצרכנים בהמשך – אך זה לא ממש הופך את השימוש בדגמים אלו ללא תוספת אמצעי פיזור חום יעיל למעשית. תשלום של 170 דולר ויותר עבור כונן מחוד החנית הטכנולוגי רק בכדי להיתקל בצניחה של מעל ל-90 אחוזים בביצועים בחלק מהזמן תהיה עניין מאכזב עבור כל אחד.
החדשות הטובות הן שנראה כי גם קירור פאסיבי סטנדרטי יחסית מאפשר לשמור על רמת ביצועים ראויה בדגמים הראשונים של הדור החדש – אם כי אנחנו לא לגמרי נופתע לגלות שבגלי ההשקה הבאים של כונני Gen5 מתקדמים עוד יותר (כאשר שמתקרבים למקסימום תיאורטי של ביצועים עם מהירויות רציפות של 14,000MBps-15,000MBps) קירור אקטיבי יהפוך להיות בגדר חובה לכל צרכן שירצה להבטיח לעצמו את המקסימום האפשרי.