דגם ה-TR200 הוא עוד מוצר מהדור החדש שאמור לתרום לתחרותיות מוגברת בעולם האחסון
בזמן שהיא ממשיכה לתור אחר הרוכש המתאים עבור חטיבת ייצור השבבים שלה, טושיבה משתדלת להציג עסקים כרגיל עבור כל לקוחותיה הפוטנציאליים, ומשיקה את סדרת כונני ה-TR200 החדשה של המותג OCZ, שתחליף את דגמי ה-TR100 וה-TR150 עם (איך לא) שבבי TLC תלת מימדיים מהדור החדש.
שבבי BiCS מהדור השלישי במבנים בני 64 שכבות יעניקו לנו נפחי אחסון של 240 ג׳יגה-בייט, 480 ג׳יגה-בייט ו-960 ג׳יגה-בייט בתצורת 2.5 אינץ׳ סטנדרטית עם מחבר SATA III כמובן, בתור כונן ה-SSD הראשון של טושיבה שמיועד לשוק הביתי וכולל זכרונות בטכנולוגיה הזו.
מבחינת הביצועים עצמם, בטושיבה מצהירים על נתונים מבטיחים למדי עם מהירויות רציפות של עד 550 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 525 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, וכמו כן עד 80,000IOPS בעבודה אקראית עם קבצי 4 קילו-בייט קטנים בקריאה ועד 87,000IOPS במצבים דומים בכתיבה – זאת יחד עם אחריות לשלוש שנים (עם נפחי כתיבה כוללים של 60 טרה-בייט לדגם בנפח 240 ג'יגה-בייט, 120 טרה-בייט לדגם בנפח 480 ג'יגה-בייט ו-240 טרה-בייט לדגם עם 960 ג'יגה-בייט של אחסון).
כמו רוב כונניה של טושיבה, גם אלו של סדרת TR200 יבוססו על בקר SSD בפיתוח עצמי של החברה, עם מערך נטול זכרון מטמון מבוסס DRAM אך עם שכבת זכרון מטמון חומרתית אשר מדמה שימוש בשבבי SLC לקבלת ביצועים מוגדלים בפרצים קצרים. תהיה גם תמיכה בטכנולוגיית ה-DevSLP לחסכון אנרגיה משמעותי במצב בו הכונן אינו בשימוש ישיר, שתהפוך את המוצרים לכאלו שמתאימים לשימוש הן במחשבים נייחים והן במחשבים ניידים שבהם חיי הסוללה הם מאפיין קריטי.
אנחנו עדיין לא יודעים כמה יעלו לנו ההצעות החדשות האלו, אבל כמו במקרה של כל כונן 3D NAND נטול DRAM אחר – מקווים למשהו שיפתיע אותנו לטובה, עם רמה של פחות מ-30 סנט לכל ג׳יגה-בייט של אחסון, למשל.
לא קונה מוצרים שלהם יותר בחיים, הSSD האחרון שהיה לי של OCZ קרס אחרי פחות משנה עם כל המידע עליו.. מראה מה הם שווים.
רק סמסונג. יקר יותר מרוב המתחרות שמכוונות לשוק הביתי אבל גם לי וגם למלא חברים יש את האיבו 840 כבר כ3 שנים והכל תקין ומדהים 🙂
יש לי 2 ssd של OCZ ברייד 0, שלוש שנים לפחות, 0 בעיות.. אבל אני גם חושב שהיום עדיף ללכת על הכוננים של סמסונג..