גם החברה האמריקאית Silverstone מצטרפת אל התחום הצומח של קירור כונני אחסון מתקדמים, ומבטיחה להוריד את הטמפרטורות שלהם בעד 15 מעלות
המודעות לצורך בקירור עבור כונני SSD בתצורת M.2 ממוזערת ממשיכה להתרחב בזריזות, עם עוד ועוד חברות שמנסות "לעלות על הגל" בתחילתו – ובעוד שיש סבירות שמספר בלתי מבוטל מהכוננים העתידיים שיגיעו לשוק כבר יכללו מדבקות תרמיות לפיזור חום אפקטיבי ואחיד מעט יותר או אפילו גופי קירור מתכתיים של ממש, כנראה שהרבה דגמים נוספים ימשיכו לנחות במדפים ללא שום הגנה, תוך התעלמות מכל ההמחשות שכבר נוכחנו לקבל.
עבור הקבוצה השנייה, חברת Silverstone משיקה כעת את TP01-M2 שלה – מדבקות תרמיות קטנות שאמורות לשמור על חיי הכוננים ואף לשפר את הביצועים שלהם, בכל אותם מקרים בהם היצרנית המקורית העדיפה ולחסוך כסף על המאפיין.
מדובר במארז עם צמד פסי פיזור חום עשויי סיליקון, שמותאמים לכונני M.2 מכל האורכים (כולל 110 מילימטרים שניתן למצוא רק לעתים נדירות) – פס אחד בעובי של כ-0.5 מילימטרים בלבד למצבים בהם זמין רק מקום מינימלי ביותר לתוספת הקירור, ופס נוסף של כ-1.5 מילימטרים שאמור לספק ביצועים טובים יותר כשיש את הגובה המתאים לכך.
ב-Silverstone פירסמו נתונים עבור מערכת בדיקה שהרכיבו עם כונן ה-SM951 המתקדם של סמסונג, ובה נצפתה לכאורה ירידה של לא פחות מ-15 מעלות בטמפרטורה המקסימלית בעת מאמץ כבד, מ-86 מעלות צלסיוס ל-71 מעלות צלסיוס בלבד, אבל גם אם אתם לא ממש משוכנעים באפקטיביות של הפתרון הזה – החדשות הטובות הן שמדובר במוצר בעל עלות מיועדת של כ-5 יורו בלבד, כמה עשרות שקלים בודדים שיוכלו להוות השקעה הגיונית וכדאית גם אם התרומה תהיה מתונה הרבה יותר ותאופיין בהורדת מעלות בודדות.
עמוד המוצר הרשמי מצהיר כי שימוש מיטבי ב-TP01-M2 יהיה בשילוב עם כרטיסי PCI-Express ייעודיים להרחקת הכונן מלוח האם וממגוון הרכיבים החמים האחרים שעליו, אך אין שום מניעה נראית לעין מלהשתמש בפסים גם עבור כוננים שמעוגנים במחברים הייעודיים שניתן למצוא כמעט בכל לוח אם מודרני.
האם פתרון עממי שכזה הוא מיותר או נהדר לבעיה הטריה של עולם החומרה? בואו לשתף אותנו בדעותיכם בתגובות.
self thermal-sticking aluminum heatsink
שווה
אני לא מבין – למה צריך לשים את זה ?
מישהו עושה OC לכונן שלו ?
הכונן נוטה להתחמם מאוד בלי OC.
פשוט שהבין מתחממים,ואין פיזור חום ראוי.
^^^^
למה אתה חושב שכל דבר שפולט חום עובר O.C
הרי לדוגמה גם כל מעבד פולט חום ללא שום אוברקלוק .
פשוט כאן, בכוננים, היצרנים " הופתעו" מהחום שמגיע איליו הכונן שבמקרים לא מעטים
גם נפגעים הביצועים עקב כך.
אף יצרן לא הופתע, זה פשוט היה ידוע מראש. אתה חושב לרגע שאף אחד לא בדק ולא יודע? בחייך ייצור שבבים והפיתוח מכסה את הכל כולל בדיקות מעבדה של שבועות וחודשים ברצף.
מה הקטע? פשוט, מצהירים שהכונן מספק נגיד (לוקח מספרים בכללי) 3500 מגהבייט לשניה (ניקח את סמסונג 960 סתם דוגמא) ומה מסתבר? שהנתון נכון אבל כעבור דקה של עבודה הכונן מגיע לטמפ' קיצוניות בהעברה רציפה ומוריד את התדרים שלו ואתה כבר לא מקבל את הנתון שלך אלה הרבה, הרבה פחות.
רוב המשתמשים לא ישימו לב לכך כי הכונן מתקרר וחוזר לתדרים וחוזר חלילה.
להתקין קירור זה יקר יותר (כמה דולרים זה לא זול כשאתה מייצר 500,000 אלף כאלו בחודש חבר).
בנוסף, יש לוחות אם שהכונן נמצא מתחת לכרטיס המסך או מקומות שבהם התקנת קירור כלשהו, עלולה לפגועה בהתאמה של הכונן למיקום שלו או למחשבים ניידים, מחשבי OEM וכו'.
כן יבוא היום שבו ככל הנראה, או בזכות תהליך ייצור מוקטן אבל הביצועים ימשיכו לעלות ולא רחוק היום שבו יהיו קיטים שכאלו או קירור שמגיע מהיצרן בתוספת מחיר כזו או אחרת. בהתאם לכך סביר להניח שמיקום הכונן יעבור מקום.
לידע כללי, יש כוננים שנמצאים במיקומים לא הכי טובים כמו שאמרתי קודם לכן, מתחת לכרטיס או כרטיסי המסך וכו', ומתחמם בעקבות כך גם כן, זה בדוק ויש חומר ברשת.
הפחתת טמפ' משמעותית מה שתאפשר מהירויות רציפות לאורך זמן רב.
תלוי בשימושים של האנשים.
בגלל זה השתמשתי בגרשיים במילה הופתעו.
פשוט, מה שאמרת ב – 13 שורות, אמרתי בשורה אחת.
כל אחד וצורת הביטוי העדיפה עליו.
אל תתבלבל לרגע. הסברתי בדיוק מה שאחרים צריכים לדעת לידע כללי.
ברורים לי הגרשיים, חשוב היה להסביר לקהל האתר האחר, אלו שלא באמת נמצאים בפרטים אבל כן רוצים לדעת.
זה שהסברת שורה אחת שלא אמרה שום דבר, זה משהו אחד.
תמשיכו לשם את הכונן שלכם בין המעבד לכרטיס מסך או מתחת לכרטיס מסך.
אורך חיים מובטח… LOL.
אולי אין לך את היכולת להבין ולחקור, הרבה לוחום אם מגיעים עם המיקום הזה מראש.
יש יצרנים ולוחות אם שהמיקום הוא ליד הזכרונות RAM.
העיקר להגיב סתם, הא? יש את YNET.
לא הבנתי, בעד 15 מעלות או ל-15 מעלות.
כתוב להוריד בעד 15 מעלות ובנוסף, יש גראפים ותמונות ששם כתוב, מ 86 מעלות ל 71 מעלות.
קצת מחקר עצמי.
שאלה.
האם הטכנולוגיה החדשה של אינטל ל ssd אמורה להיות ללא בעיות התחממות?
זה לא בגדר בעית חימום, זה הבלבול של כולם. זה פשוט שהיצרנים לא מספקים קירור על גבי השבבים הערומים שלהם, זה הכל. במידה ותעביר 50 גי'גה בייט ברציפות הכונן יתחמם בין 45-60 שניות והביצועים נפגעים קצת עד שזה מתקרר חזרה, זה כל הקטע.
רוב המשתמשים הרגילים לא שמים לב לזה.
סביר להניח שהתדרים והמהירויות והבקרים של אינטל, כפי שהם כיום, לא מגיעים לטמפ' האלו ולכן ביצועי הכתיבה והקריאה שלהם נמוכים נגיד מהכוננים של 960 של סמסונג. סמסונג אכן הפציצו בנתוני פיק אדירים אבל זה לא לזמן ממושך, כאן כל הקאצ'.
כרגע הכוננים של אינטל מסדרת אופטן החדשה מגיעים מקוררים ומכוסים בגופי קירור, תבדוק ברשת בגוגל בתמונות, זה לא כל כך קשה.
לי יש את הSAMSUNG 950 PRO….איך אני יכול לבדוק אם המוצר הנ"ל יעזור לי או לא ?
יש תוכנת מוניטור שמנטרת תדר ?
אתה מנסה את התוכנה הזאת: http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
מקווה שהיא תוכל לתת לך אינדיקציה לגבי הכונן.
אין דרך אחרת מלבד להציב חיישן על גבי השבבים עצמם או להשתמש בתוכנה ולסמוך עליה.
ברשת אם תעשה חיפוש מינימלי, קצת לעבוד בעצמך… תמצא שיש ביקורות ומדדו תוך כמה זמן הכוננים נכנסים למצב של הגנה, הינה, חסכתי לך עבודה של 5 שניות בגוגל:
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Samsung-950-Pro-M-2-Throttling-Analysis-776/
אני בעד לנסות את הפתרון….מה הדרך היעילה ביותר לביצוע המדידה כדי לראות שיש לי בעיה, ומעבר לכך לאחר התקנה – לודא שיש שיפור ודאי ?
תגיד, לקרוא אתה יודע? לא ראית את הלינקים בתגובה שלי מקודם המיועדת אלייך? הלינק השני, זהו אתר שבדק את כל הנושא ויש לו תובנות והסברים והרבה דברים אחרים. על כפית זה לא יהיה כאן, לפחות לא ממני.
עד כמה משחקים כמו CALL OF DUTY הם אינטנסיביים ?
מי מוכר בישראל ?
זה יכול לקרר גם רכיבים אחרים?
שיחברו פס נחושת לסינק של מאוורר המעבד… הכי פשוט. כמו בנייד.