בתערוכת Computex 2010, שמה OCZ דגש רב על כונני SSD לכל ממשק, פלח שוק, גודל ומחיר. והביצועים? בשמיים
הכוכב החדש בשמי ההתקנים לאחסון נייד, USB 3.0, זכה למוצר נוסף מבית OCZ, בדמות כונן ה-Enyo למשתמשים מקצועיים מתחילים. הכונן מבוסס על שבבי MLC (לא יודעים מה זה אומר? לא נורא), ואנו ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן בכל הנוגע לביצועים שלו.
גם הסדרות הביתיות של OCZ זוכות השנה לרענון משמעותי, כשבתערוכה כיכבו כונני ה-Vertex 2 Pro ו-EX. עבור מי שאינו מכיר את הכוננים, נזכיר כי ה-Vertex 2 Pro מבוסס על שבבי MLC ואילו ה-EX מבוסס על שבבי SLC, מה שמספק ביצועים גבוהים יותר ומחיר גבוה בהתאם. שני הכוננים משתמשים בבקר של SandForce, שנמצא בשימוש גם בכונני SSD של יצרניות רבות אחרות.
אבל כמובן, אף שבב, בקר או כונן לא שווים דבר בלי הדגמה ממשית של הביצועים, ולכן הרכיבה OCZ בתערוכה מערכת מחשב המבוססת על שמונה כונני Deneva במערך RAID 0, ומעבד Xeon X5500. אפילו עם כוננים מכניים ישנים יתקבלו ביצועים אדירים ממערך שכזה, שלא לדבר על כונני SSD חדשים ונוצצים.
מלבד המחיר, הבעיה הגדולה ביותר בכונני ה-SSD היא שהם מגיעים בגודל של 2.5 אינץ' במקום 3.5 אינץ', הגודל המקובל לכוננים קשיחים במחשבים ביתיים נייחים. מספר חברות (כולל OCZ) פתרו את הבעיה על ידי השקת הכוננים בתצורת PCI-E, או על ידי שימוש בכלוב ייעודי במארז. אך OCZ פתרה את הבעיה ישירות עם סדרת ה-Colossus LT, שתתבסס על שבבי MLC – הכוננים יהיו בגודל של 3.5 אינץ' ויגיעו בנפח של עד 1TB – אם כי סביר להניח שמחירם יהיה גבוה מאוד – החסרון העיקרי של כונני ה-SSD כיום.
כפי שציינו, החברה הציגה כונן בממשק PCI-E הזוכה לשם RevoDrive, שיחליף את ה-Z-Drive ויהיה זול יותר. כמו כן הציגה OCZ ספקי כח, אבל החליטה ככל הנראה למתג את כל הספקים שלה כ-OCZ, במקום כ-PC Power & Cooling אותה רכשה לפני מספר שנים. כנראה שהמותג של PCP&C לא תפס כל כך, לעומת המותג של OCZ שמוכר היטב בקרב חובבי המחשבים בעולם.
בסך הכל, הציגה OCZ בתערוכה השנה ה-מ-ו-ן כונני SSD, וטוב לראות שהתחום תופס תאוצה. עם זאת, היינו רוצים לראות מגוון גדול יותר של מוצרים, בהתחשב במספר השווקים הרב שהחברה פועלת בהם כיום.