בילינו תקופה עם אוזניות גיימינג אלחוטיות – על מנת לגלות האם היתרונות של טכנולוגיית העידן החדש עולים על החסרונות
מוזיקה היא חלק בלתי נפרד לרבים מאיתנו, במיוחד בשגרה שבה אנחנו מבלים רבות מול המחשב. באופן אישי, אני מבלה כאשר מוזיקה מתנגנת באזני שעות רבות בכל יממה מול המחשב. ישנם ימים שבהם אני שם לב שהאזנתי למוזיקה במשך 8 שעות ויותר במשך אותו היום. חשבון הספוטיפיי שלי יעיד האזנה ששקולה ל-40 ימים שלמים בשנת 2020 אומרת שכנראה שישנה משמעות רצינית לאוזניות בהן אני משתמש.
כאשר אני עובד על תוכן לגולשי האתר, המוזיקה תמיד מתנגת באוזני ומשפיעה רבות על מצב הרוחב וקצב העבודה שלי. לרוב תהליך של בחינות מוצרים כמו כרטיסי מסך או מעבדים מלווה בהאזנה לאלבומים שלמים, פשוט כי במצב שלי זה מסיע רבות לריכוז וביצוע העבודה.
במשך שנים רבות תמיד התמדתי להשתמש באוזניות חוטיות סטנדרטיות. לרוב מדובר באוזניות "גיימינג", ואלו שמחוברים לעולם השמע והבידור מכירים את המוצרים שבדרך כלל מבלים כמוצרי גיימינג, ושיש הרבה מאוד החטאות בנושא. המותג HyperX של Kingston הוא מותג שמזוהה בין היתר עם אוזניות גיימינג וכזה שצבר מוניטין מאוד חיובי בין מוצריו כאיכותיים והוגנים עבור המחיר המבוקש עליהם.
כחלק מתהליך העבודה של בחינת מוצרי חומרה וציוד כזה או אחר, עזיבה של עמדת המחשב שלי לטובת שימוש בעמדת הבחינות, כמו גם שליפה ואחסון של מוצרי חומרה כאלה ואחרים מהמאגר אומר שאני "קשור לעמדה" אם אני רוצה להמשיך ולהאזין למוזיקה. במצב זה שכנעתי את עצמי שאולי כדאי לנסות גישה של אוזניות לחלוטיות לחלוטין בשביל לראות אם אוכל "לסבול" את איכות השמע שלהן עבור הנוחות של מעבר בין עמדות שונות ותנועה חופשית בבית.
עד כה הייתי רגיל להשתמש בעיקר באוזניות שנחשבות לאיכותיות למדי עבור מוזיקה וגיימינג דוגמת ה-GSP-500 של חברת סנהייזר אותן אני מאוד אוהב, וגם אוזניות דוגמת ה-Arctis Pro עם ה-GameDAC שמצליחות עד היום להפתיע אותי בחווית ההאזנה המשובחת ובנוחות. עכשיו הזמן להפרד לפחות לתקופה ולהגיד שלום למוצר שינתק אותי מהכבלים ויאפשר לי להסתובב בדירה בחופשיות.
אוזניות אלו מתאימות למחשב האישי ולקונסולת ה-PlayStation 4 באופן רשמי. יתכן מאוד שיעבדו גם עם קונסולות הדור החדש, אך יש לבדוק זאת מול HyperX באופן פרטני. ה-Cloud Flight S הן אוזניות שעפו מעט מתחת למכ"ם מאז שוהשקו, אך מהוות שילוב של כמה טכנולוגיות מעניינות.
באריזה מגיעות האוזניות, מיקרופון נשלף ומשדר USB, כמו גם ניירת וקישור למדריך למשתמש.
ה-HyperX Cloud Flight S הן אוזניות קשת רגילות בעלות תנועה חופשית למדי. הן אוטמות את הסביבה, אך לא בעלות טכנולוגיית ביטול רעשים פעילה.
האוזניה השמאלית מכילה את כפתור ההדלקה, כפתור מצב 7.1 ערוצים מדומה, שקע הטענה ושקע למיקרופון. האוזניה הימנית מכילה גלגל שליטה על עוצמת השמע. הגלגל עצמו בעל התנגדות יחסית גבוהה והוא אינו מוגבל לתנועה (אינו מבוסס תבריג שמגביל את התנועה). כאשר העוצמה מגיעה למקסימום במערכת ההפעלה נשמע אות שמסמל זאת.
תכונה לא שגרתית היא שאפשר להטעין את האוזניות הללו גם בטעינה אלחוטית אל האוזניה השמאלית. לא מסופק מטען שכזה, אבל הם זמינים בהמוניהם לציבור.
מעטפת האוזניה עשויה מאותו חומרה דמוי עור שאנחנו מכירים מזה זמן רב. הוא אוטם רעשים חיצוניים בצורה טובה למדי, אך בין חסרונותיו בדרך כלל לכידה של חום הנפלט מהאוזן.
כיוונון אורך כל אוזניה מתבצע בנפרד, באמצעות מערכת שלבים. המערכת עצמה קשיחה למדי ואין שינוי של מידה בעת תזוזה.
חויית השימוש ונוחות לבישה
אפתח בגורם שלדעתי נותר החשוב ביותר כשזה נוגע להמלצה של אוזניות, אפילו יותר מאיכות השמע – נוחות לבישה.
הייתי מחשיב את גודל הראש שלי למעט מעל לממוצע ביחד לכל אדם בוגר. ההגדרה הנכונה של שלבים שהתאימה לי היא תוספת של 2 בכל צד מעל למינימום, מה שמשאיר הרבה מקום. אני מחשיב אוזניות מבד לנוחות ביותר לי, למרות שהאטימה נמוכה ברמה משמעותית. פחדתי שעם כיסוי כריות דמוי-עור הזעה תהיה בעיה משמעותית עבורי עם כמות השעות שאני מבלה מול המחשב.
אני שמח להגיד שהודות לכריות הרכות במיוחד, אני שורד שעות ארוכות עם האוזניות מבלי הצורך להסירן כדי לרענן את האוזניים. עוצמת הלחיצה שלהן על הראש מורגשת, אך לא גבוהה מדי. הייתי שמח לעוצמת לחיצה מעט רגועה יותר, אבל אין כאן בעיה של ממש.
החופש שיוצר השימוש באוזניות אלחוטיות עוזר לי הרבה מעבר למה שאני מוכן להודות. אני כל כך רגיל לזה שיש כבל שקושר אותי למחשב, שאני עדיין מנסה לחפש אותו בכל פעם שאני רוצה לקום. הסתגלות לאוזניות אלחוטיות בשימוש משרדי זה דבר שלוקח זמן. בתוך זמן קצר אני מוצא את עצמי פשוט לא מסיר אותן מהראש. הסתובבות ומטלות כלליות בבית הפכו להרגל עם הזמן וזה סימן שמבחינת נוחות ה-Flight S עושות את העבודה.
אורך הסוללה ש-HyperX מצהירים הוא עד 30 שעות. בפועל, אני מוצא שזה יחסית קרוב לזמן בין טעינות. כשאני משתמש בווליום גבוה, אני מקבל בערך 15 שעות שימוש, שזה הוגן למדי. כמובן שאני ממשיך להשתמש בהן גם כשהן בטעינה.
בכל הנוגע לאיכות בניה – היא מעולה לדעתי. האוזניות לא חורקות כלל, ומרגיש שעמוד השדרה המתכתי שלהם שומר על המבנה הקשיח. הייתי שמח אם הכרית העליונה הייתה עטופה בבד ולא מאותו חומר דמוי עור. כמו כן, לדעתי היא צריכה להיות מעט גדולה יותר, היא יחסית שטוחה ואין הרבה התנגדות.
באופן מסורתי, HyperX מאמינה בניתוק וחיבור של מיקרופון במקום אחד נשלף ואני לחלוטין בעד הגישה הזאת. כשאין צורך בשיחות אין צורך במיקרופון ואם אפשר שלא יפריע כלל – מה רע.
איכות המיקרופון טובה למדי בהתחשב בזה שמדובר בסט אלחוטי. יש סינון מכובד של רעשי רקע. לא מדובר במיקרופון האיכותי ביותר ששמעתי באוזניות גיימינג, אך שימושי בהחלט לכל מטרה מלבד הקלטה למטרת יצירת תוכן עבור קהל.
מבחני איכות שמע
את הביקורת אני כותב כשבועיים לאחר קבלת האוזניות, כך שהרושם הראשוני שלי כלפי איכות השמע חלף ונתתי לעצמי קצת זמן הסתגלות לצבע הסאונד שיוצא מהאוזניות הללו. כשזה מגיע לאיכות שמע חשוב לזכור שאוזניות אלחוטיות שכאלה עובדות באופן שונה משמעותית מאוזניות חוטיות. זאת, בשל העובדה שאוזניות חוטיות מקבלות את עיבוד הקול וההגברה מכרטיס קול, בין אם מדובר בכרטיס קול שהוא חלק מלוח האם, או למשל כרטיס קול חיצוני שמתחבר ב-USB ומעביר אות אנלוגי לאוזניות (ממיר דיגיטלי לאנלוגי).
ב-HyperX Cloud Flight S כל עיבוד הסאונד מתבצע בתוך האוזניות עצמן. ישנו למעשה כרטיס קול באוזניות שמקבל את המידע דרך משדר ה-2.4GHz שחיברנו ב-USB ומבצע את ההמרה הזאת בתוך האוזניות. חיבור של המשדר למחשב הפך אותו באופן אוטומטי להתקן אודיו, אין צורך בהתקנה של תוכנה כלשהי.
עוצמה מירבית – עוצמת השמע המירבית של ה-Cloud Flight S היא גבוהה למדי, אך מעט נמוכה מעוצמת שמע אליה אני רגיל באוזניות חוטיות. לרוב אני לא מאזין למוזיקה או משחקים בעוצמה מירבית אלא בעיקר באיזור 75% ממנה. אמנם, לעיתים אני נתקל במצב שמדיה מגיעה בווליום מאוד נמוך ואז עוצמה מירבית יכולה להביא את אותה המדיה לרמת עוצמה הגיונית עבורי. בכל זאת, צפוי מאוזניות אלחוטיות לעוצמה שאינה גבוהה כמו זאת של החוטיות.
מצב 7.1 ערוצים – ישנו כפתור באוזניות שמעביר את מצב השמע לדמוי 7.1 ערוצים. באופן אישי, אני פשוט לא יכול להמליץ על המצב הזה, לא במשחקים ולא בהאזנה למוזיקה. השמע הופך למתכתי וכל התדרים הנמוכים נעלמים בבת אחת. לכן, את כל ההאזנה שלי במשך השבועות האחרונים ביצעתי במצב סטריאו רגיל.
מצב האזנה רגיל, איכות שמע – מעבר מאוזניות איכותיות למדי לסט אלחוטי היה בשבילי פחד שאאבד את איכות השמע אליה הייתי רגיל. בעולם האודיו ישנה מעין קללה שאומרת שכאשר משתמש רגיל לחווית שמע מסויימת, זמן ההסתגלות לאחרת עובר איפשהו בין "בלתי אפשרי" לבין "מקבל זאת בקושי" שכן מי שרגיל לאיכות שמע גבוהה יבחר להמשיך ולבלות סביב אותה האיכות אליה רגיל. אנשי אודיו בוחרים להמשיך ולחפש את שיפורי האיכות במרוצת השנים ולא ללכת בכיוון ההפוך.
מעבר מאוזניות אשר כדוגמתם תוארו בפסקאות הראשונות של הביקורת אל ה-Cloud Flight S לקח תקופת הסתגלות. כן, מדובר בשנמוך של איכות השמע לעומתם. ישנו שנמוך של ספקטרום התדרים הנשמע, כאשר גם הנמוכים וגם הגבוהים צומצמו משמעותית. דבר זה מביא לאיכות שמע מעט פחות צבעונית ופחות עשירה.
ה-Cloud Flight S לא יעניק את איכות השמע שאתם מכירים ממוצרים אחרים של HyperX דוגמת ה-Cloud II למשל. אמנם, חשוב להבין שמדובר במוצר שונה בעל מגבלות טכנולוגיות ובתקציב של כ-700 שקלים גם מגבלות תקציביות. השוואה של סט זה לסטים חוטיים בעלות של 700 שקלים דוגמת ה-GSP-500 או ה-Arctis Pro היא לא השוואה הוגנת במיוחד.
יש כמה נקודות חשובות לציין באיכות השמע של ה-Cloud Flight S – לראשונה, לא משנה באיזו עוצמת שמע וכמה כבדים באסים, אין כלל רעשים מוזרים שמגיעים מהאוזניות הללו. אי אפשר לגרום להם "להשבר" על ידי השמעה של מוזיקה מאתגרת, כאשר הצליל תמיד יוצא יחסית נקי ונטול הפרעות.
שנית, אציין כי למרות צליל יחסית רגוע וטווח דינאמי שמזכיר אוזניות זולות משמעותית, מוזיקה מצליחה להחזיק את עצמה בחתיכה אחת עם האוזניות הללו. בין אם מדובר בסניר וחבטות בתדרים גבוהים או בעיטות באס חוזרות, ניתן לשמוע את נוכחותם במוזיקה וממש כמו סלט, המצאות הרכיבים הללו היא המרכיב החשוב באמת. בנוסף, חשוב לזכור שבגלל שעיבוד הקול מתבצע באוזניות עצמן, לא משנה לאיזה מכשיר תחברו אותן, תקבלו את אותו צבע הקול.
אם הייתי צריך לדרג את עוצמת השמע ביחס לאוזניות חוטיות אליהן אני רגיל, אני חושב שהייתי נותן ל-Cloud Flight S ציון ממוצע למדי. בהתחשב בזה שמדובר בסט אלחוטי, לא נתקלתי פעם אחת בכל עשרות שעות ההאזנה שלי במצב בו אני רוצה לשלוף בחזרה את אחד הסטים החוטיים שלי ולחבר אותן למחשב או כרטיס קול חיצוני שיש ברשותי. אני חושב שהסיבה לכך היא שהבנתי כמה לפחות במקרה שלי אוזניות אלחוטיות בסביבת עבודה בה אני נע בין עמדות היא דבר קריטי.
חשוב לי להבהיר, במידה ואיכות השמע אינה הייתה מספקת, כנראה שהייתי מוותר על שימוש בהן וחוזר לאוזניות חוטיות גם אם זה אומר שאאלץ להסירן בכל תנועה בסביבה. איכות השמע של ה-Cloud Flight S מספקת, לפחות במצב סטריאו רגיל. אני שומר לעצמי את הזכות לחבר סט מתקדם יותר דוגמת HD58X או Arctis Pro במידה ואני רוצה להקדיש זמן אינטימי ביני לבין המוזיקה בלבד.
מומלץ – אוזניות אלחוטיות HyperX Cloud Flight S
אוזניות אלו נכנסות לרשימת המומלצים שלנו. בדומה למוצרי HyperX אחרים עד כה, גם האוזניות הללו נוחות למדי ללבישה עם אטימה ראויה לרעשי חוץ. איכות הבניה מעולה וגם מיקום הכפתורים ואיכותם טובה מאוד. בעוד חווית השמע היא לא הדגש הגדול שבשימוש אוזניות אלחוטיות, היא מספקת ואפילו באוזניים שרגילות לאיכות שמע טובה על בסיס יומי מצליחה לצלוח את טבעות האש. איכות המיקרופון גם היא מספקת ומתאימה לגיימינג.
עבור מחיר של כ-699 שקלים, ה-HyperX Cloud Flight S מתאימות לכל מי שרוצה להתנתק מכבלים ולקבל את החופש להאזין גם במרחקים גבוהים ותוך כדי תנועה (גם ממרחק של 6 מטרים מהמשדר לא נתקלנו בבעיה כלל) הודות לשימוש בטכנולוגיית 2.4GHz.