חברת SteelSeries לא מפסיקה לחדש ומוציאה לאור סט אוזניות המגיע עם מגבר ייעודי. האם יש מנצח בתחום איכות הסאונד לגיימר האמיד?
יצרנית הציוד ההיקפי SteelSeries עוברת רשימה ארוכה של שינויים בקווי מוצריה ומחליטה להתחדש בעיצובים חדשים וחומרה חדשה לחלוטין במטרה לצייר את החברה ככזאת הפונה לגיימר המודרני. התקדמות אחת גדולה ש-SteelSeries עושה נמצאת בתחום הקול. עד כה הכרנו סטים של אוזניות דוגמת סדרת Siberia האגדית של החברה, שבזמנו צברה פופולאריות רבה בשוק.
כעת, עם ההזדמנות לעצב מוצרים חדשים הכיוון של SteelSeries ברור עבור הגיימרים שלה. פחות פלסטיק, יותר מתכת, יותר נוחות וגם השקעה נוספת באיכות הסאונד זה הכיוון. כל זאת, גם אם זה אומר שהמחיר לצרכן יעלה, העיקר שיהיה מרוצה. לסדרת האוזניות החדשה של SteelSeries קוראים Arctis ולה כיום מספר דגמים בשוק החל מה-Arctis 3 הבסיסי ועד לדגמים המתקדמים דוגמת זה שבביקורת.
התוצר אחרי חודשים רבים תכנון והנדסה אצל SteelSeries הם ה-Arctis Pro יחד עם מגבר ה-GameDAC. סט זה עובר היום על שולחן הביקורות שלנו במטרה לקבל תשובה לשאלות כמו "כמה טוב שילוב של תכונות גיימינג עם אודיו שמתיימר להיות אודיופילי?".
אריזה ותוכן
באריזת המוצר נמצא:
- סט האוזניות Arctis Pro
- מגבר GameDAC
- כבל לחיבור האוזניות למגבר
- כבל USB לחיבור המגבר למחשב
- כבל אופטי
- מתאם בין כבל אוזניות לכבל אודיו משולב 3.5 מילימטרים
- כובע למיקרופון הנשלף
נתחיל באוזניות. SteelSeries בחרה להשתמש בכריות שמאוד מזכירות לי את אלו שנמצאים במזרני זיכרון. הכריות רכות מאוד אך לא מדי, ואחרי לבישה של כמה שעות הן נהיות נוחות עוד יותר. החומר העוטף אותן הוא המועדף עלי מבחינת נוחות והוא עשוי כולו בד גמיש. אני לא מעריץ גדול של חומר דמוי עור אשר חוסם את האוזניות וגורם להזעה.
בעוד שחומר שאוטם לחלוטין גורם לסאונד להלכד ופוטנציאלית יכול להגביר את איכות הצליל, אני מוצא שהאיטום שיוצר סט האוזניות הזה הוא מכובד למדי. הוא מאפשר לאוזניים לנשום אך לא פותח את הצליל יותר מדי.
הדרייברים בהם בחרה להשתמש SteelSeries באוזניות הללו הינם בקוטר 40 מילימטרים. התנגדות האוזניות היא 32 אוהם, וטווח התדרים הוא בין 10Hz ל-40,000Hz.
קשת האוזניות הללו הוא עיצוב שטרם נתקלתי בו בעולם אוזניות הגיימינג. הקשת כולה עשויה מסגסוגת אלומיניום קשיחה למדי, אך גמישה מספיק לתנועת המשתמש. סביב הקשת המתכתית ישנה רצועה אלסטית אותה אפשר להתאים לראש המשתמש. עבדכם הנאמן צריך לשנן המון מידע טכני על רכיבי חומרה, ולכן הגדרת הראש המתאימה לי היא קרוב למקסימום המתאפשר בסט אוזניות זה.
מדובר בגישה מאוד מעניינת שאני מוצא נכונה כלפי כיוון גובה האוזניות. במקום מנגנון משונן למשיכה של האוזניות עצמן, מתח הרצועה הוא זה שקובע את הלחץ ותאימות הגובה לראש המשתמש. לאחר כיוון קצר אני לא מרגיש כלל לחץ על הגולגולת או האוזניים ומשקל האוזניות מפוזר בצורה מאוד אחידה על הראש. שאפו ל-SteelSeries על תכנון ארגונומי נכון.
מאחורי האוזניה השמאלית נמצאים כל הבקרים שלמעשה שולטים על האוזניות הללו. מלבד השקע אליו מתחבר הכבל בין האוזניות למגבר, ישנו גלגל ווליום וכפתור השתקת המיקרופון המובנה.
אני חושב שזו הדרך הנכונה ביותר להטמיע את כפתורי השליטה הללו ומתפלא איך כל החברות הגדולות האחרות לא מצטרפות להחלטה העיצובית הזאת. רדו משלטים קטנים ומציקים על גבי הכבל ועברו לבקרה נקיה שכזאת. אני מוצא ששימוש בכפתורים הללו הפך מהר מאוד להרגל אצלי. במקום לחפש את השלט על גבי הכבל או לבצע השתקה תוכנתית לחיצה קלה בגב האוזניה היא פעולה מאוד טבעית כאשר גם ככה צריכים לעזוב את עמדת המחשב ולהוריד את האוזניות.
כפי שצוין, לאוזניות מיקרופון מובנה היוצא מהאוזניה השמאלית. הזרוע שלו גמישה לחלוטין ולמיקרופון עצמו שני חורים לקליטת קול, אחד בכל צד, כך שחשוב למקם אותו בתשעים מעלות כאשר הוא בחוץ לקליטה מאוזנת ואחידה של קול.
לצערי SteelSeries בחרה להשתמש בפתרון כזה במקום יחידת מיקרופון שנשלפת לחלוטין, טרנד שצובר תאוצה בקרב אוזניות גיימינג רבות כיום. אמנם, כאשר המיקרופון מוכנס עד הסוף הוא אינו מורגש בשימוש שוטף של האוזניות.
אי אפשר "גיימינג" היום בלי RGB, הא? כפי שאתם רואים לכל אוזניה יש טבעת RGB אשר עליה אפשר לשלוט תוכנתית דרך ה-SteelSeries Engine 3, תוכנת השליטה של היצרן לכל מוצריו העדכניים.
זה הוא ה-GameDAC המהווה את חלקו השני של הצד שמגיע באריזה. הוא למעשה מהווה את הגשר שבין האוזניות לבין המחשב. ראשי התיבות DAC הן Digital to Analog Converter וזה למעשה מה שמכשיר קטן זה עושה שכן הוא מקבל את פקודות הקול שלו דרך USB וצריך להעביר אותן אנלוגית לאוזניות.
בקר זה מבוסס על שבב ה-ESS Sabre 9018 שמוכר היטב לחובבי הקול במוצרים רבים אחרים בשנים האחרונות. כמובן שמעבד שכזה לבד לא יכתיב את איכות הקול שכן החיווי סביבו חשוב לא פחות.
איכות בניית ה-GameDAC לפחות חיצונית היא פשוט מרשימה. כל המכשיר מרגיש כבד שכן ישנו שימוש נרחב בחומרים דוגמת פוליקרבונט. הכפתורים גם הם מרגישים איכותיים למדי ועמידים. למכשיר שליטה מוחלטת גם דרך התוכנה של SteelSeries ולכן אינטראקציה איתו היא לא בגדר חובה במידה ורוצים למקם את המכשיר במקום שהגישה אליו לא תמיד נוחה.
מטרתו של ה-GameDAC היא להעניק סאונד עשיר לאוזניות תוך הגנה מהפרעות חשמליות, וזו הסיבה למעשה ששוק כרטיסי המסך החיצוניים קיים.
סט האוזניות Arctis Pro ו-GameDAC תומכים ב-Hi-Res Audio, תקן המבטיח תמיכה בטווח תדרים רחב מאוד, כמו גם בקול ב-24 ביט ותדר 96Khz.
ביצועים וחווית האזנה
את הביקורת הזאת אני כותב לאחר חודש של שימוש ב-Arctis Pro וב-GameDAC. בשונה מאוזניות רבות אחרות שעוברות סקירה, כאן כמובן אין חיבור או אינטראקציה כלל עם כרטיס הקול המובנה בלוח האם.
בין האומנים והאלבומים להם האזנתי נכללים Parcels, Miami Horror, White Lies ו-Roosevelt. משהו בשילוב של סינת' וכלי פריטה מדבר אלי מאוד.
כאשר התחלתי להאזין למוזיקה כיוונתי את האיקוולייזר לניטרלי לחלוטין על מנת לקבל תמונה נקיה לגבי מצב התבטאות התדרים באוזניות הללו.
הרשו לי לחרוג מעט מטרמינולוגיה מקצועית ולספר לכם שהן נשמעות ממש ממש טוב. אני אוהד גדול של סאונד ניטרלי לחלוטין, כזה שאינו צבוע בעודפי בס או טונים גבוהים עוקצניים. נראה שהאיזון הטבעי של האוזניות הללו בריא מאוד ונותן ביטוי לכל התדרים.
ההערה היחידה שלי לגבי סאונד ואיזון במצב נטול איקוולייזר הוא שהתדרים הגבוהים 16K ו-8K מעט בולטים, ולכן הנמכה קלה שלהם בהחלט עוזרת. זאת, במידה ומשאירים את התדרים האחרים במצב נייטרלי לחלוטין.
את 500 הרץ אני תמיד אוהב להשאיר ללא שינוי כאשר אני רוצה סאונד מעט יותר בועט, אז אפשר להגביר מעט את הבאס וגם את הטראבל.
ההגדרה שאתם רואים כאן היא פחות או יותר השילוב עליו אמליץ גם לשמיעת מוזיקה וגם למשחקים. המונח Scoop the mids נולד מהשימוש התדיר בקשת מהסוג הזה, שמשאירה טונים שעלולים להפוך את הקול למעט אטום בנוכחות נמוכה.
מה שטוב למוזיקה לרוב יהיה טוב גם למשחקים. למעשה, ה-Arctis Pro וה-GameDAC הם בראש ובראשונה סט שנועד למוזיקה ובזה הוא לחלוטין שולט. משחקים הם בונוס.
כך נשמע המיקרופון של סט האוזניות הזה. מדובר באחד המיקרופונים הברורים והנקיים ביותר שמצאתי בסט אוזניות לגיימרים ועל כך מגיע ל-SteelSeries ציון לשבח. אני חושב שאחת הסיבות העיקריות היא מגבר ה-GameDAC, שכן לעיתים מה שמפריד בין סאונד איכותי לבין נמוך ונוראי הוא הגברה ראויה. זו גם הסיבה שאני משתמש במיקרופון XLR המחובר למגבר חיצוני עבור הקלטה ודיבור.
סיכום
הרעיון של אוזניות יחד עם כרטיס קול חיצוני נראה כמשהו שצובר תאוצה בזמן האחרון. יש לכך מספר סיבות כאשר אחת מהן היא "אם ללקוח יש כרטיס קול שאינו איכותי, האוזניות שלנו עלולות להשמע ממש רע אצלו" ויש בכך הרבה האמת.
אותו הדבר גם יכול להאמר על מיקרופונים. עולם המיקרופונים המובנים שמגיעים עם אוזניות הגיימינג הוא מעט משונה ואין בו אחידות. יכול להיות שתרכשו סט אוזניות גיימינג בכ-500 שקלים שיגיע עם איכות סאונד טובה אך מיקרופון שנשמע גרוע יותר ממיקרופון שולחני ב-35 שקלים, וזו לחלוטין לא הגזמה.
בניה של מוצר שלם כמו ה-Arctis Pro עם ה-GameDAC יכולה להבטיח שהשליטה באיכות נמצאת כולה בידיים של SteelSeries ואני שמח לבשר שהאיכות עם מוצר זה היא בין הגבוהות ביותר שתמצאו בעולם האודיו "לגיימרים" כיום.
אם ישאלו אותי מה מפריד בין אוזניות הגיימינג הללו לאוזניות מוזיקה איכותיות אני חושב שהתשובה היחידה שתהיה לי היא "יש לזה RGB". חשוב כמובן לדעת שכמוצר לגיימינג האוזניות הללו וכרטיס הקול החיצוני אינם זולים כלל.
המחיר כיום בארץ של מוצר זה עומד על כ-1,100 שקלים ולשמחתינו מחיר זה עומד בקו אחד עם המחירים מעבר לים. תמורת המחיר תקבלו אוזניות איכותיות מאוד וגם כרטיס קול חיצוני המתאימים למחשב האישי וגם לקונסולת ה-PlayStation 4. אשאיר לכם לשפוט לעצמם איפה השקעה כספית על מוצר כמו אוזניות יכולה להיות מוצדקת במחיר שכזה. יש בכם כאלו שעבורם המחיר הוא לא מקובל וגבוה מדי, אך גם אחרים שהשקיעו הרבה מעבר לכך בציוד הסאונד שלהם.
בכל מקרה, על פי נסיוני בחודש האחרון עם אוזניות אלו אני מקבל את הרושם שמדובר באחד מהמוצרים האיכותיים והמלוטשים ביותר בשוק הגיימינג. החל מנוחות הלבישה, דרך איכות הקול ועד לתוכנה של SteelSeries, החוויה היא מושלמת ולא ניכרות חולשות רצינות במוצר המדובר. המיקרופון האיכותי כנראה יהיה שובר השוויון החלטה האם המוצר הזה שווה לעומת רכישה של למשל סט אוזניות המיועד האקסקלוסיבית למוזיקה יחד עם DAC צד ג' שמחובר אליו, כי זאת גם אפשרות ראויה בתקציב.
אוזניות – SteelSeries Arctis Pro + GameDAC
כשזה מגיע לחווית השימוש, אין הרבה טובים מסט האוזניות הזה בשטח, לפחות לא לעולם הגיימינג ובטח לא עם התוכנה והשליטה של SteelSeries. התקציב מעט קשוח, אך התמורה הוגנת למחפשי האיכות. ה-Arctis Pro עם GameDAC מקבל את בחירת העורך של HWzone על היותו לא מתפשר, מספק איכות נטולת גימיקים ומאוד נח לשימוש.
קניתי את הסט בשבוע שעבר ב-KSP (כי הם נותנים שנתיים אחריות בניגוד לאייבורי שנותנים שנה) עבור גיימינג.
רמת המשחק שלי עלתה מיידית עקב יכולת לשמוע דברים שלא שמעתי בעבר במשחק.
לטעמי, הסט מדהים והטענה היחידה שלי היא לגבי עוצמת הווליום. ניתן להגביר את הווליום על ידי שימוש ב-GAIN ב-GameDac ואז מקבלים עוצמה מספקת.
מעניין…
אני דווקא מוצא את רמת הGAIN הנמוכה בתור טובה לי. מה אתה חושב על נוחות האוזניות?
גיים און…
אנו האיכרים נסתפק בפחות…
מי שיכול ורוצה בכיף..
נראה לי אוברקיל ואובר פרייס.(ט)..
אני חושב שהן מאוד נוחות.
אני חובש משקפיים אז אחרי 4 שעות משחק החלו לכאוב לי הנקודות מעל האוזן בה האוזניות לוחצות על מסגרת המשקפיים.
אני חושב ש-4 שעות הן מקרה די קיצוני (המון זמן משחק) ומי שלא חובש משקפיים מאוד ייהנה מהן.
יש לאוזניות כפתור MUTE גדול עבור המיקרופון וכשמניחים אותם על הראש או מורידים אותם מהראש הוא נלחץ בטעות, לפחות בהתחלה, עד שמתרגלים למיקומו ואז שמים את האצבעות מעט גבוה יותר..
לגבי האיכרים… לקח לי הרבה מאוד זמן להחליט, להוציא סכום כזה על אוזניות ממש לא בא לי בקלות.
יש לי רק בעייה אחת איתם שזה הצורה שלהם (אני אוהב יותר שהאזניות בצורת אוז)ן אבל חוץ מזה אוזניות מעולות
אני עם ארקטיס 7 האלחוטיות שהן זולות בהרבה וממש מעולות! משתמש ל-VR. ממליץ.
אני מחכה בסבלנות שיחזור המוצר למלאי בksp , שתי שנים אחריות לעומת שנה באייבורי -זה משמעותי…
היי. אשמח לתשובות למי שיש את האוזניות:
1. מה אורך הכולל של ה-DAC שמחובר לאוזניות?
2. האם אני יכול לחבר כבל USB משלי ארוך ל-DAC?
השאלות האלו נובעות בגלל שאני יושב רחוק מהמחשב (מחבר לטלוויזיה).
3. האם אפשר להשתמש ב-DAC גם עם אוזניות אחרות?
4. האם יש noise canceling באוזניות?
1. אורך החוטים שמגיעים עם האוזניות לא ידוע לי אבל הוא קצר יחסית ומגביל לישיבה ליד מחשב.
2. באחת הביקורות שקראתי היה רשום שניתן להאריך.
3. לא יודע.
4. למיטב זכרוני כן.
תודה.
Overpriced ברמות מטורפות..
בסביבות המחיר הזה אפשר לקבל אפילו HIFIMAN 400I SE עם איזה מוד מייק פלוס איזה קומבו שולחני
עם כניסת מיקרופון שכמובן שיהיה עדיף באין ספור מונים.
גם כמובן אוזניית גיימינג של סנהייזר כמו זו:
https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x-sennheiser-pc37x-gaming-headset
תהיה עדיפה בכל פרמטר הן בגיימינג והן במוזיקה על כל חברה שמייצרת מקלדות ועכברים.
כמובן שאפשר לשלב לאוזניה כזו משהו כמו Sennheiser GSX 1000 ועדיין להישאר בערך בסביבות
העלות הזו.
לא מסכים עם הגישה האליטיסטית משהו שיצרן שיש לו נסיון בציוד היקפי לא צריך למכור אוזניות
סטילסרייס בביזנס הזה כבר מעל לעשור והיא צברה קצת ידע בנושא.
נכון, הציוד הזה לא איכותי כמו ציוד האודיו שעולה יותר. אבל הבמה שהאוזניות שבביקורת קיבלו זה במה בהשוואה לא מול אוזניות של 400 שקל, אלא מול סנהייזרים, ואודיו טכניקה של 700+.
דגמים כמו סדרת PC, וכעת סדרת GSP עומדים ראש מול ראש אל מול הארקטיס הללו של סטילסרייס.
כן, RGB מאוד מושך גיימרים וזה גימיקי
כן, זו חברה שמייצרת גם דברים אחרים.
וכן, יצא לי לקבל סטים של כמעט 1000 שקלים לגיימרים שהיו כל כך נוראיים, עד שסרבתי לחלוטין לבצע להם ביקורת, כי כבר שמעתי אוזניות טובות יותר ב-250 שקלים.
הארקטיס פרו שוות התעלמות מהגימיקים שהן מביאות. הן באמת נמצאות בליגה של הגדולים.
רוי טי תודה על ציטוט…
לעצם העניין האם גיימר באופן כללי הוא אודיופייל?
לשמוע גניחות פיצוצים לשונות אש והשמדת שרצים אפשרי גם עם ציוד קול היקפי שלא עולה כמו תחנת עבודה..טוב אולי הגזמתי
כמו מטחנה בעבודה….(:
שאתה אומר הליגה של הגדולים למה אתה בדיוק מתכוון? סנהייזר? הייפיימן? אודיזי? פוקל? סוני?
אותן החברות שנמצאות בתחום עשרות שנים, עם מחקר ופיתוח של מיליונים בשנה וייצור עצמי
של דרייברים מורכבים, בטכנולוגיה וציוד מתקדם שנות אור ממה שיש לחברות ציוד היקפי הללו.
שלא נדבר על ההיבט האנושי כמו המהנדסים ומומחי סאונד עולמיים שעובדים בחברות הללו.
אין פה באמת השוואה הוגנת, בדיוק כמו שאם סנהייזר הייתה מייצרת חומרת מחשב, זה היה
ניסיון פתטי בהשוואה לחברות חומרה הרציניות בשוק באותה המידה.
החברות הללו שמייצרות ציוד היקפי ובין היתר גם אוזניות כמובן שלא מייצרות בעצמן את דרייברים
ומשתמשות בדרייברים סיניים פשוטים, גוף האוזניה לא נבנה מהיבט ותכנון אקוסטי אלא יותר
בצורה שתמשוך את קהל היעד שלה, קרי גיימרים צעירים שאין להם שום מושג בפרופר אודיו.
סביר להניח שגם אין שום התייחסות אמיתית לדברים טכניים כמו מדידות וכ'.
מה שאני אומר לא בא ממקום של התנשאות, באמת שלא – ברור שאוזניות גיימינג כמו אלו
לא מתחרות ולא יחליפו אוזניות שמיועדות לשוק האודיו הגבוה, אפילו לא קרוב. זה ברור לכל.
מה שכן די הימם אותי פה זה המחיר ומכאן באה התגובה שלי, תג מחיר של 1100 שקלים
בעבור אוזניה שעולה 4 דולר לייצר, ודאק-אמפ שחוץ משבב טוב שסביר שמורכב לא טוב בהרבה
מהאוזניה עצמה, זה פשוט שוד לאור יום.
זו לא אינווידיה או אינטל ששולטת בשוק ויכולות לעשות מה שהם רוצות עם המחיר, פה מדובר
במחיר פרימיום, שבמקביל אפשר לקבל באותו המחיר סט של אוזניה אודיופילית פלנרית מחברה
מהחזקות בתחום, פלוס קומבו הרבה-הרבה-הרבה יותר טוב של מגבר\דאק.
סתם הרצתי חיפוש רנדומלי כרגע באמזון – לוגיטק G430 סראונד בלה בלה בלה… 38 דולר,
עם משלוח! (קניתי זוג כי איך אפשר שלא במחיר הזה)
https://www.amazon.com/Logitech-G430-Headphone-Cable-Sports-Performance/dp/B00CQ35C1Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1540057874&sr=8-1&keywords=logitech+headset
ההייפר X של קיגנסטון שזו אוזניה שנחשבת מעולה יחסית לאוזניית גיימינג, כמה עולה בארץ? 200 ומשהו שקלים..?
על מה הם גובים 1100 שקל לכל הרוחות? על תוספת של איזה דאק שולחני עלוב?
ד"א במה רחבה זה לא בהכרח יתרון, כי יש אוזניות עם במה גדולה שעולות 10 דולר, אבל כל מה שיש
בין לבין נשמע כמו תחת – לא טבעי, אין הפרדה ודיוק טובים בין האלמנטים וכ'..
מספיק שתחליף פדים לכאלו עבים יותר כבר תקבל תחושת שהבמה רחבה יותר ב-20~30 אחוז.
האוזניות הללו עם הדק נשמעות כמו מוצר גיימינג של סנהייזר במחיר דומה (קרי GSP)
אני מניח שגם אותם מייצרים ב-4 דולר והן נשמעות תחת?
אתה מפספס את הפואנטה..
אוזניית "גיימינג" זו המצאה מפגרת, אתה יכול לקחת כל אוזניה לחבר לה מיקרופון ולהשתמש בה לגיימינג.
האוזניה הזו לא תכוייל בצורה שכל התדרים יהיו FLAT ויהיה להן פיק רציני בתדרים הגבוהים לטובת משחקי
FPS, כי אז יאמרו שזו אוזניה מזעזעת וזה יהיה נכון. אז מה שאתה מקבל זו אוזניה שמנסה להיות מאוזנת
ולהישמע טוב ככל האפשר ולהיות ALL ROUNDER, גם אם זה לא בצורה סופר אופטימלית לגיימינג.
שוב- אין לי בעיות עם אוזניות "גיימינג".. כן יש לי בעיה עם אוזניות "גיימינג" שעולות 1100 שקל.
כי במחיר הזה יש בערך 3000 אוזניות שהיו טובות פי מיליון מהן, מחברות אודיו טובות פי מיליון בתחום.
אני לעולם לא המלצתי למישהו לקנות אוזניה של סנהייזר לגיימינג ב-700 שקל, לעולם לא. בזבוז כסף טהור.
גם אם יגידו שיש להן דרייבר מזהב. אבל אוזניה כמו זו שכבר קישרתי לפני:
https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x-sennheiser-pc37x-gaming-headset
זו אוזניה שתיתן תמורה הרבה יותר גבוהה, ובמחיר סביר של 120 דולרים. מבחינת סאונד היא
שוות ערך לסדרת ה-558 של סנהייזר שזה כבר לא רע (אאל"ט אותו הדרייבר) ושזה בטוח יותר
טוב ממה שאלו מציעות, ורוב הסיכויים שהן גם מצויידות במיקרופון איכותי יותר.
ובטוח ב-100 אחוז שהן גם נוחות יותר. וכן, לא תמצא בהן שום לדים.
מי ששוקל להוציא 1100 שקל על אוזניית גיימינג שכבר יוסיף כמה שקלים ויקנה AUDEZE MOBIUS
שזו אוזניה גדושת טכנולוגיה מפה ועד להודעה חדשה, וגם נשמעת סוף הדרך.
לא יכול שלא להסכים לגבי המחיר הבעייתי, איתך לגמרי בעניין הזה.
ב-1100 שקלים אפשר גם להביא סט של M50X יחד עם DAC איכותי ומיקרופון מוד-מיק.
אבל אם גיימר הולך ומוציא סכום כזה. על אוזניות, לפחות טוב לדעת שלא מוכרים לו זבל. כבר ראיתי והחזרתי ליצרניות זבל אמיתי במחירים כאלה.
שלא אתחיל לדבר על ה-M50X זה כבר לא קשור שנושא. בסכום הזה אפשר להצטייד במשהו
גם הרבה יותר טוב מזה.
מי שקונה את זה ב-1100 שקל חסר מושג לחלוטין מה יש סביבו, אבל כן, טוב שזה לפחות זה לא זבל מוחלט
בעלות כזו אסטרונומית.
אחלה ביקורת!
לטעמי אוזניות יקרות מידי אבל למי שיש את הכסף להוציא לפחות יודע שזה לא "עוד זבל" ממותג
האם Sennheiser GSX 1000 באמת שוות אלף שקל? (בארץ יוצא זול מאמאזון עם מסים).
יש לי עכשיו את FiiO 10K שמבחינתי זה זבל סיני שנשבר אחרי זמן קצר והלוח פשוט יוצא מהמקום, בנוסף לזה יש LED בהיר שבכלל עושה עיוורון לעיניים.
לטעמי לא אבל אני לא הרד-קור גיימר..
יש למכשיר הזה המון פיצ'רים מובנים די יחודיים. ברור שמבחינת דאק והגברה
הוא לא ממש עומד בקנה אחד עם מתחרים באותה רמת המחירים.
העניין שאם אתה משקיע 1000 שקלים עד זה, ועוד נאמר כמה מאות שקלים לפחות על אוזנייה
איכותית, נפתחות בפנייך אופציות מרשימות כמו האודיזי מוביוס, שעושה משהו שכנראה שום אוזניה
בשוק לא מסוגלת לעשות – שזה לדמות רמקולים. זה אולי נשמע כמו משימה פשוטה, אבל זה ממש לא
מכיוון שרמקולים זה דבר סטטי, זאת אומרת שאתה מזיז את הראש תמיד יהיה לך את הרפרנס של
הסנטר אימג'. שאתה משחק ושומע דרך הרמקולים ושומע נאמר משהו במרכז, אם תזיז את הראש מעט
ימינה או שמאלה (בהנחה שיש ברשותך מסך גדול או אולטרה רחב), אז הסאונד ממשיך להגיע מהמרכז, כי
המוח שלך יודע לעשות את ההבחנה מהיכן מגיע הסאונד.
עכשיו ברגע שאתה משתמש באוזניות, "הרמקולים" זזים איתך, כלומר לאן שהראש שלך הולך האוזניות הולכות.
לכן גם הסנטר אימג' שלך משתבש, וגם במידה והרעש מגיע בדיוק מהמרכז, אם הראש שלך נוטה אפילו בכמה ס"מ
לצד ימין או שמאל, אותו הסנטר אימג' זז גם כן.
בנוסף יש להן דאק ומגבר מובנה בתוך האוזניה, מיקרופון איכותי, ים של אופציות שונות כמו מצב "צעדי רגליים"
שמיועד כמובן ל-FPS תחרותי, מצב היי-רז, מצב סראונד שמדמה 7.1 (בטוח שלא כמו רמקולים כמובן) לסרטים,
ביטול רעשים אקטיבי, וגם בלוטות'.
הן גם נשמעות נהדר ואני כמובן אומר זאת מניסיון אישי איתן.
ל-immersive gaming experience בכל הקשור לשמע, כנראה שהן הדבר הכי חם בשוק. כן הן לא זולות, אבל
א'- זו אודיזי שזו יצרנית היי-אנד ברמות הכי גבוהות, שזה בערך כמו לקנות פרארי תקציבית רק באוזניות ורק שאין
דבר כזה בפרארי, וב' – הן עדיפות על כל אוזניית בלוטות' וגיימינג בשוק By far גם בהיבט של סאונד וגם בהיבט
של כמות הפיצ'רים שיש להן.
אם לא הן, באופן אישי הייתי הולך על הסנהייזר שקישרתי אליהן לפני כן, או SHP9500 מאלי אקספרס שזו אוזניית
ALL ROUND מדהימה למכירה, בצירוף קומבו איכותי סיני זול עם תמורה רצינית למחיר כמו ה-AUNE X1S ANNI
ומיקרופון שולחני כי כנראה שאין דבר כזה מכשיר ברמה ובמחיר של ה-AUNE שיש לו כניסת MIC.
תודה על התשובה המפורטת.
לצערי אני מחפש אך ורק DAC כי יש לי כבר אוזניות יקרות 550 PCX שהזכרתי וגם של BOSE מדגם QuietComfort 35.
לכן אני צריך רק DAC, ועדיף איכותי.
כשציינת לך על הסנהייזר, התכוונת ל- Sennheiser GSX 1000 שהוא DAC או אוזניות x-sennheiser-pc37x-gaming-headset מ-MassDrop?