לקחנו לבדיקה את חביב הסטרימרים אשר מסוגל להקליט ממחשבים וקונסולות באיכות גבוהה ולשדר להמונים. האם הפופולריות שלו מוצדקת או מוגזמת? תשובות בפנים
עולם המדיה הביתי תופס מימדים חדשים כיום בכל מה שקשור להזרמת מדיה בתוך הבית בין מכשירים שונים וממכשיר בבית למקומות אחרים. אנשים רבים הופכים ליוצרי תוכן באינטרנט על ידי העלאה של סרטונים ואפילו שידור חי של משחקים, ראיונות ותוכניות מגוונות.
מתחילת העשור הנוכחי, הגיח התחביב של הזרמה חיה של משחקים במגוון שירותי הזרמה שונים כמו באתרים Twitch, Youtube gaming ו-Hitbox. אפילו לפלטפורמת Steam נוספה לאחרונה אפשרות להזרמה חיה של המשחק כדי שחברים שלכם וזרים יוכלו להכנס לצ'אט ולצפות ביחד.
כיצד ניתן לשדר משחקים? ובכן, הדרך הפופולרית ביותר היא להשתמש בתוכנות שידור כמו Xsplit או OBS אשר מאפשרות לכידה בזמן אמת של מסך המחשב ושידור לשירותים הנ"ל. אמנם, לא תמיד שימוש בתוכנה בלבד מספק פתרון. איך לוכדים משחק בקונסולה ומשדרים? איך שולטים על מה משודר ובאיזו צורה? ובכן, לוותיקת שוק המדיה AVerMedia יש פתרון חדש ומתקדם.
מה זה מזרים משחקים?
מזרים משחקים או Game streamer הוא מכשיר שמיועד בעיקר להזרמה חיה של תוכן מקונסולות משחק אל המחשב או ישירות לרשת. הוא נולד מהצורך להקליט ולשדר משחקים ממכשירים שאין להם את היכולת הטכנית שיש למחשב האישי בכל הנוגע ללכידה. אמנם, לאחרונה התחילו המכשירים הללו לשמש גם משתמשים מחשב שפשוט לא מוכנים לותר על ביצועים אותם הם מקריבים כאשר הם מקליטים תוכן בצורה תוכנתית.
קצת על AVerMedia
חברת AVerMedia נולדה בתחילת שנות התשעים בטאיוואן, ומאז היא מספקת מגוון פתרונות הקשורים להזרמה ולכידה. בין מוצריה הישנים יותר נמצא מגוון רחב של כרטיסי הרחבה למחשבים המסוגלים ללכוד מטלויזיה. כרטיסים אלו היו נפוצים מאוד בזמנו וסביר שתתקלו לפחות באחד בכל ערמת חומרה ישנה שתמצאו.
מאז, התקדמה החברה ועם טרנד ההזרמה בתחילת העשור החלה להוציא מוצרים ידידותיים לשחקנים שמזרימים תוכן ממכשירים שונים אל המחשב במטרה להעלות בשידור חי או בהקלטה לרשת.
המוצר אותו תראו בסיקור הוא ה-Live Gamer Extreme של אברמדיה, לוכד במחיר יחסית נגיש המיועד לכל קונסולות המשחק והמחשב האישי, אשר מסוגל ללכוד ולשדר ברזולוציית 1920X1080 ב-60 תמונות לשניה.
בקופסא מקבלים את הסטרימר, כבל USB 3.0 מסוג Micro B למחשב, כבל HDMI באורך 2 מטרים, כבל ל-Playstation 3, כבל לקונסולות עם יציאת RGB (בדרך כלל הישנות יותר) וכבל קואקסיאלי לאודיו דו-ערוצי. יחד עם אלו תקבלו גם כרטיסיה עם קישור להורדת התוכנה (היא לא מגיעה עם המוצר), חוברת הדרכה בסיסית וקוד ל-3 חודשי רשיון פרימיום בתוכנת ההזרמה Xsplit.
המכשיר עצמו פשוט ובסיסי לשימוש, כמו שצריך להיות. מחברים את כבל ה-USB ממנו אל המחשב ולאחר מכן מחברים מכשירים שונים בהתאם.
אל יציאת ה-HDMI in אפשר לחבר קונסולות מודרניות כמו ה-Playstation 4 וה-Xbox One וגם מחשב אישי. כחובב מחשבים אישיים, את השימוש שלי ב-LGX של אברמדיה עשיתי עם מחשב נוסף. לאחר החיבור הורדתי את התוכנה בשם RECenter 2 של אברמדיה עצמה. הממשק עצמו פשוט למדי ועם הגלגל הפינה העליונה אפשר לבחור בין שלוש אפשרויות. אחת מהן היא חלון ההזרמה.
לאחר שחיברתי את המחשב עם כבל HDMI לסטרימר ואותו למחשב השני עם כבל נוסף ומסך נוסף, עלתה בפני התמונה המלאה של שלוחן העבודה שלו. ברגע זה התחלתי לבחון את זמן התגובה בתוכנה. מדובר במרחק הזמן שבין לחיצה שלי על כפתור במקלדת המחשב המשדר עד לתגובה בחלון ההזרמה במחשב שמחובר לסטרימר. הופתעתי לגלות שמדובר בזמן תגובה יחסית נמוך באיזור 200 מילי-שניות או חמישית השניה. כמובן שזמן תגובה זה לא מתאים למשחקים מהירים במיוחד, אבל מצאתי שאני יכול לשחק משחקים מסויימים תוך צפיה במסך המחשב המשדר.
בצד שמאל ישנה אפשרות לבחור את הרזולוציה בה אני רוצה ללכוד ואת האיכות. למשל, אם אני משדר ל-Twitch ברזולוציה של 1280X720 ב-30 תמונות לשניה בלבד, אין צורך ללכוד ברזולוציה גבוהה יותר ולבזבז מקום בכונן הקשיח אם אני מתכוון גם להקליט את הכל תוך כדי. מי שיש ברשותו קשיח גדול ורוצה להקליט באיכות גבוהה יותר מהאיכות אותה הוא משדר, יש לו גם את האפשרות הזאת.
על תוכנת ה-RECenter 2 של אברמדיה אפשר גם להוסיף תוכנה כמו OBS החינמית שמאפשרת שידור של שולחן העבודה, תוכנות ומשחקים. כך, למעשה, אפשר ללכוד ממכשיר או מחשב נוסף, להקליט אל המחשב ולשדר ל-Twitch בו בזמן. האיכות המתקבלת דרך התוכנה של אברמדיה היא פשוט נהדרת. הקלטה של משחק מחשב ב-1920X1080 על 60 תמונות לשניה באיכות של 30 מגה-ביט לשניה מביאה לאיכות תמונה קרובה לדבר האמיתי.
האפשרויות הנוספות מלבד חלון הלכידה הן גם בחירת המקום אליו רוצים לשמור סרטונים, תמונות ומקשי קיצור של הפעולות הללו. אפשר גם לסייר בקצבים השמורים ולצפות בהם דרך התוכנה. במהלך שבוע השימוש שעבר עלי, התוכנה הוכיחה שהיא יציבה למדי. היא קרסה פעם אחת, אבל יתכן שזה נעשה בגלל תהליכים אחרים ברקע, כך שמבחינתי מדובר באזהרה בלבד.
הסרטונים שלכדתי באמצעות המחשב הם באיכות שלא תבייש גם כלים מתקדמים ללכידה בדמות תוכנות במחשב עצמו. האיכות היא לפי בחירתי ורזולוציה של FullHD היא בהחלט מספקת בסטנדרטים של היום.
בואו נדבר שניה על מחיר. ה-Live Gamer Extreme הושק מוקדם יותר השנה בתג מחיר רשמי של 180 דולר. המחיר עצמו היה גבולי מאוד ביחס לתמורה אבל לשמחתי מאז הוא צנח ואפשר למצוא אותו היום בפחות מ-170 דולר.
אני בהחלט יכול להמליץ על ה-LGX של אברמדיה בתור מכשיר שיכול לעשות עבודה נהדרת בלכידה. התוכנה שלו פשוטה, הוא יציב, איכות התמונה מתאימה לכל שירותי ההזרמה הפופולריים היום. הבעיה היחידה שתתקלו בה בישראל של 2015 היא העובדה שחונקים לנו את מהירות ההעלאה, כאילו שמדובר במותרה מחסלת משאבים שלאף אחד אסור שיהיה הרבה ממנה, כך שחשוב לזכור לשדר באיכות המתאימה למהירות רוחב הפס שלכם. בעלי 3 מגה-ביט לשניה מהירות העלאה? שדרו ב-2.5, זה יציל אתכם מקרטועים. בינתיים נשאר לחכות שספקיות האינטרנט בישראל יבינו שאנחנו לא בשנות התשעים וצריך להעלות את מהירויות ההעלאה.
חשוב לזכור שמדובר בכלי לאלו שמוכנים להכנס ברצינות לנושא של יצירת תוכן ושידורו. מערך טיפוסי של מזרים יורכב בדרך כלל ממחשב חזק, קונסולה או מחשב נוסף ושלושה מסכים. מסך אחד ישמש להרצה של משחקים, מסך שני להקלטה וניטור אלמנטים שונים, ושלישי בדרך כלל לצ'אט, דפדפן ושאר פעולות רקע חשובות לסטרימרים.
אני נותן ל-Live Gamer Extreme של אברמדיה ציון חיובי, ובהחלט אשתמש בו לצרכי הקלטה ושידור. אפשר למצוא אותו ב-160 דולר בלבד בארה"ב ואם יעלה ארצה סביר להניח שתמצאו אותו בסביבות 850 שקלים כך שהוא ממש לא מכביד על הכיס. סטרימרים ויוצרי תוכן מהגדולים שברשת כבר משתמשים ומרוצים, ובשבוע האחרון הבנתי גם למה.
מומלץ – AVerMedia Live Gamer Extreme
הטוב
- חיבור מהיר ופשוט
- תוכנה נוחה וקלה לשימוש
- תמיכה באיכות שידור גבוהה של 1920X1080 ב-60 תמונות לשניה
- מתאם מיוחד ל-Playstation 3 אותו בדרך כלל היו צריכים לקנות לחוד
- מחיר נגיש
הרע
- משתמש ב-USB 3.0, שעלול להיות בעייתי למחשבים מסויימים מתחילת העשור
- הקלטה דורשת חיבור למחשב ולתוכנה, ואין אפשרות להקליט לכרטיס זיכרון במכשיר
אני משתמש ב"SHARE" של NVIDIA והבעיה היחידה שלי איתם היא שההקלטה מגיעה עד 59.94 FPS. אני בטוח שתוכנה כמו OBS תהיה בדיוק מה שהמשתמש הממוצע צריך. אני אישית גם מחובר בDISPLAY PORT ובחיים לא אחזור לHDMI