USB 3.0 או Thunderbolt לא מספיק מהירים עבורכם? מה תגידו על חיבור שיאפשר 32Gbps?
האם התקן הפופולרי בדרך לחלטר גם כחיבור חיצוני? בכנס שנתי שערכה קבוצת ה-PCI SIG (ר"ת PCI Special Interest Group), שאחראית על קידום ופיתוח תקן ה-PCI Express בו כולנו עושים שימוש יומיומי, הוכרזה תוכנית לפתח חיבור חיצוני שיתבסס על תקן ה-PCI Express 3.0, ויציע מהירויות העברת נתונים שעוד לא ראינו בתחום.
בקבוצה מתכננים חיבור שיוכל להציע עד ל-4 נתיבי העברת נתונים, שיוכלו להציע מהירות מקסימלית של לא פחות מ-32Gbps (כמו חיבור PCI Express 3.0 X4, או חיבור PCI Express 2.0 X8, למעשה), למרחק של לא יותר משלושה מטרים – מה שיהפוך אותו למתחרה ישיר ומתקדם ל-USB 3.0 ול-Thunderbolt, שמציעים מהירויות מקסימליות של 5Gbps ו-10Gbps בהתאמה.
החיבור המתוכנן, שתהליך הפיתוח שלו יחל בחודש הבא ואמור להציג מוצר מוכן לפני יוני 2013, צפוי לספק עד ל-20 וואט של הספק, מה שמהווה פעם נוספת שיפור מהותי ביחס ל-10 וואט שמציע ה-Thunderbolt ול-5 וואט שיכול להעביר ה-USB 3.0, אך לא יהיה מספיק בכדי להפעיל, למשל, כרטיסי מסך – בלי מקור כח נוסף, בכל אופן.
החיבור עתיד להיות שטוח ודק יותר מחיבור ה-Thunderbolt, ויהיה מיועד למחשבים נייחים, מחשבים ניידים, טאבלטים ומכשירים דומים, בנוסף לציוד היקפי דוגמאת התקני אחסון משלל הסוגים הנפוצים כיום.
גם הם רוצים להצטרף לחגיגה |
בדומה ל-Thunderbolt (פעם נוספת), גם ב-PCI SIG מתכננים לנטוש את כבלי הנחושת לטובת כבלים אופטיים בעתיד – תקן ה-PCI Express 4.0 צפוי להגיע לשוק בעוד כארבע שנים ולהכפיל את קצב העברת הנתונים של גירסה 3.0, כשההערכה היא שנזכה לראות גם גירסאות המבוססות על כבלים אופטיים של התקן העתידי, שיוכלו להציע קצב העברה גבוה יותר למרחקים ארוכים. האם ה-PCI Express יקדים את אינטל במרדף אחר התקשורת האופטית? אנחנו מעדיפים להתרכז בעתיד הקרוב, ולראות את ה-USB 3.0 וה-Thunderbolt הופכים לסטנדרט מיינסטרים, לפני שנתחיל לפנטז על השנים הבאות.
למרות הנתונים המשוערים-אך-מרשימים של החיבור העתידי, נראה שהשאלה הגדולה ביותר היא "האם העולם באמת זקוק לתקן חיבור חיצוני נוסף"? ב-PCI SIG משוכנעים שכן, וטוענים שהיוזמה מגיעה מתוך דרישה של השוק. בקבוצה העדיפו שלא להתייחס לחיבור המתחרה מבית אינטל באופן ישיר, אך הזכירו את העובדה שחיבור ה-PCI-Express זמין לשימוש ולפיתוח עבור כל גוף החפץ בכך, זאת בניגוד ל-Thunderbolt, שכבר בעת הצגתו נודע לנו כי לאפל תהיה "זכות ראשונים" על השימוש בו – עובדה שהעלתה לא מעט דאגות בנוגע להעדפה שעשויים לקבל חברות צד ראשון על פני חברות צד שלישי בעת פיתוח מוצרים שיתמכו בחיבור זה.
טענה נוספת, שעשויה להיות "הג'וקר" עבור PCI SIG והחיבור העתידי, היא העובדה שחיבור ה-Thunderbolt מסתמך על שבבי ניתוב מיוחדים שמאפשרים לו לתמוך במגוון פרוטוקולים ובחיבורי Daisy Chain, בעוד שחיבור ה-PCI Express 3.0 החיצוני יעשה שימוש בפרוטוקול אחד בלבד להעברת נתונים ולא יעשה שימוש בשבבים שכאלו – מה שעתיד להפוך אותו לזול יותר.
האם אנחנו בדרך ל"מלחמת ענקים" נוספת? בעוד כשנתיים (אנחת אכזבה) אולי נדע.
ועכשיו שימציאו דיקס קשיח שיוכל לנצל מהירויות כאלה..
ל-1 זה יכול להיות מעולה לכרטיס מסך חיצוני
ינעל דינאק
רק עכשיו אני משדרג ל-PCI EXPRESS 2.0 (לפני לא הרבה זמן קניתי לוח, עכשיו קונה כרטיס מסך שינצל את זה).
ל־1
מדוע דיסק קשיח? יש SSD.
לא הכל דיסקים קשיחים
אולי יהיה אפשר לחבר כרטיס מסך חיצוני (כמו שהיום יש דיסק קשיח חיצוני) ללפטופ עם כרטיס מסך מובנה ולשלש את ביצועי המשחקים כשהמחשב עומד בבית עם חיבור לחשמל ואז לא יהיה צריך לשלם פי שלוש על לפטופ של alienwar ומי שאומר לי שאני סתם מדמיין דברים, כנראה אמר את אותו דבר על דיסקים קשיחים חיצוניים כי הם הרי תמיד צריכים להיות בתוך המחשב.
זו סתם דוגמא יכול להיות שבאמת אף אחד לא יעשה כזה דבר אבל הפואנטה היא שכונן קשיח הוא לא הרכיב היחיד במחשב ומהירויות כאלה יכולות לעזור מאוד לרכיבים אחרים לעזוב את מקומם בתוך המארז ולצאת החוצה.
היה לי רעיון כזה לפני 4 שנים
לעשות כבל מאריך ל-PCI EXPRESS שהיה בזמנו כך שיהיה אפשר לחבר כרטיסי מסך ולהחליף בקלות, אולי גם לעשות כמו יציאה כזאת למחש נייד עם אפשרות לחיבור ספק חיצוני
אני בקושי רואה את הUSB 3.0
ואל הThunderbolt אין מה לדבר , יוצאים תקנים מהירים יותר אבל בפועל אין מספיק ציוד צד שלישי שתומך בתקנים אז מה זה שווה???
אני לא מבין עוד משהו למה דיסק און קיי נתקע בזמן, הם נשאר איטים ברובם הגדול וקטנים מבחינת זיכרון הם מזמן היו צריכים להגיע ל200GB ויותר
64Gbps?? לא מוגזם אנשים?
חח מה כבר תעבירו במהירויות כאלו??
סרט בלו-ריי בחצי שנייה?
עד שאני לא רואה
אנילא מאמין להם כי תמיד החברות מפגזים ומגזמים בביצועים של המוצרים שלהם במיוחד פרטקולים שאמורים להעביר מידע כמו הUSB3 וSATA6GB שלא סיפקו לנו את מה שהם אומרים וגם אין מוצר בשוק שיכול לתת מהריות כאלה עם נקבל 50% ממה שהם אומרים זה הייה טוב אני אומר מיזמן דיבורים לא עושים עליי רושם ואני מחקה לדבר האמתי לפני זה זה לא מעניין כי 4 שנים במיוחד במחשבים שכול יום מישתנים דברים זה הרבה זמן
אנשים אין מה לעשות
הטכנולוגיה תמשיך להתקדם גם אם באותו רגע נתון אין בה ממש צורך…
לא צריכים לחכות שיהיה צורך בשביל להתחיל לשבור את הראש איך לשפר דברים.
הטכנולוגיה יוצרת אפשרויות שמובילה לדרישה יותר גבוהה