המהרת המעבד
את ההמהרה ביצעתי באמצעות קירור המים מדגם H100i מבית קורסייר. השיטה? שיטה מסורתית למשתמש הממוצע – משחק עם מכפלות תדר הבסיס ומתח המעבד הראשי למציאת התדר הגבוה ביותר תחת טמפרטורות פעולה בטוחות בתוספת מרווח ביטחון.
התדר המקסימאלי אליו הצלחתי להגיע עם המעבד הזה הוא 4600 מגה-הרץ תחת מתח פעולה של 1.28 וולט. המעבד הצפציפי הזה הוא לא העפרון החד ביותר שעבר דרכי וקירור מים מהסוג הזה הוא לא פתרון אידאלי לקירור מעבדי אייבי-ברידג' (כן, בשימוש H100I הטמפרטורות במאמץ זינקו מעל לקו ה-80). ביחס ללוחות אם אחרים שבחנתי עומד Z77A-GD65 Gaming במשימה. גופי הקירור למייצבי המתח לא חמים כלל וכלל ותוספת צינור הנחושת מבורך ומראה את השפעתו. בנוסף, צפויים ללוח האם עדכוני ביוס רבים המשפרים יכולות תאימות והמהרה.
תאימות למהירויות זיכרון – לאורך כל הבחינות השתמשתי בזיכרונות הפועלים בתדר הנפוץ של 1600 מגה-הרץ. עם זכרונות בתדר הזה ותדרים גבוהים יותר כמו 1866 או 2133 מגה-הרץ לא צפויות למשתמש תקלות. אמנם, כאשר ניסיתי להשתמש בזיכרונות ה-TridentX המהירים מבית G.Skill בתדר 2400 מגה-הרץ נתקלתי במעט התעקשות של לוח האם לא לבצע אתחול. בסוף זה קרה, אבל לאחר איפוסי ביוס רבים ומשחק בין הממשקים. MSI מתכננת להשיק ביוסים נוספים (מאז כתיבת הביקורת כבר הושק אחד נוסף) המשפרים תאימות זיכרון מהיר במיוחד.
סיכום
אני חושב שקהל היעד העיקרי של לוח האם הזה הוא שאפתנים וחובבי חומרה אשר פשוט אוהבים את ערכת הצבע ולא מוכנים להוציא סכומי כסף גדולים בעבור לוח אם מסדרת ROG של אסוס. אין ספק ש-MSI עשתה כאן עבודה נהדרת מקצה לקצה. החל ממיקום החיבורים על גבי הלוח, דרך גופי הקירור ומערכות אספקת המתח ועד למערך הממשקים ועד לבקר האינטרנט המתקדם (שיש מטילים ספק בכדאיותו) ואיכות הסאונד המשופרת.
בשונה מבעבר, היום הבדלי ביצועים בשלל תוכנות ומשחקים בין לוחות אם פשוט קטנטנים, על גבול סטיית תקן. מי שמחפש לוח שטוב בצורה משמעותית מאחר במשחקים או פעולות הדורשות כח עיבוד גדול פשוט לא ימצא היום כזה.
מחיר של לוח אם כזה הוא יחסית תחרותי. MSI חסכה בתוספות כמו WiFi ו-Bluetooth אשר מייקרות את לוח האם ומוציאות אותו מהתחרות. בישראל ניתן למצוא אותו בתג מחיר של 960-1040 שקלים, אותה רמת מחיר של לוחות אם כמו Z77X-UP4 מבית Gigabyte או P8Z77-V מבית אסוס. הוא מציע יותר תכונות קצה וגיימינג מהם, איך שלא מסתכלים על זה.
נכון, אנחנו ממש על סף השקת תושבת חדשה אבל חשוב לזכור כמה דברים. הראשון הוא ש-MSI בוחנת את השטח, תמיד טוב שיוצא דור אחד אותו אפשר לשפר כבר בהקדם. הדבר השני? תושבת LGA1155 לא הולכת לשום מקום. היא עדיין רלוונטית, המעבדים לה עדיין חזקים ומחירם מבוסס. בנוסף, יש כאלו המשתמשים בלוחות אם פשוטים בתושבת אשר יתכן וירצו לשדרג ללוח אם מתקדם יותר. MSI Z77A-GD65 Gaming מקבל את חותמת הזון כלוח אם מומלץ לקהל משתמשים רחב.
לוח אם – MSI Z77A-GD65 Gaming
הטוב
- ערכת צבעים נהדרת שתמשוך חובבי חומרה רבים
- גופי קירור מתקדמים ומעוצבים המספקים יכולות קירור נהדרות
- בקר BigFoot E2205 המספק תעבורת רשת עדיפה לגיימרים
- מקודדי Soundblaster המשפרים את איכות השמע
- מחיר תחרותי נגד לוחות אם מיצרניות מקבילות
- תוספת מחיר סמלית בלבד לעומת Z77A-GD65 הסטנדרטי
הרע
- בעיות תאימות לזיכרונות מהירים במיוחד בדגמים מסויימים – יעלם עם עדכוני ביוס
- עיתוי מאוחר, מושק בסוף דרכה של התושבת
- לוח מעגל מודפס אינו שחור באמת אלא אם הוא שחור מאט אמיתי (כמו ב-Mpower)
מילת העורך: זהו! בזאת נגמרת סאגת תושבת LGA1155 של אינטל. תושבת בעלת כמות ערכות שבבים גדולה ושני דורות מעבדים במשך שלוש שנים. בעוד כמה ימים תושק תושבת LGA1150 ואיתה מעבדים חדשים וכמובן לוחות אם רבים. למעשה, כמות לוחות האם הגדולה ביותר שראיתי בהשקת תושבת אי פעם. תושבת LGA1155 לא הולכת לשום מקום ותישאר פה עוד כמה חודשים וכך גם המעבדים. היו מעודכנים כאשר נביא בפניכם סקירות נרחבות יותר, מעמיקות יותר ומהנות הרבה יותר!
אחלה ביקורת
ליאור אחלה ביקורת, אהבתי את ה-USB שמתחבר מהצד, אצלי בלוח זה לא כך וזה מציק.
חבל שרק PCI-E אחד של X16.
אחלה לוח אחלה ביקורת
כבל SLI
צריך להיות באריזה גם כבל SLI, מוזר שאין בלוח האם הזה.
יש לו 3 סלוטים לכרטיסי מסך והכבל חייב להיות בכל לוח אם תומך, לא ככה?
עכשיו הוא שלי..
הלוח ממשיך את דרכו אלי.