ערכות השבבים ל-AMD
ערכות השבבים החדשות למיינסטרים – 780G/V
מתוך ערכות השבבים של AMD עצמה החלטנו לדבר רק על זו שהושקה בתערוכה, היות ולה ניתן מרכז הבמה. ניתחנו את תכונותיה של זו בהרחבה בשבוע שעבר, ולמען האמת רוב הלוחות שהוצגו המבוססים על ערכת שבבים זו היו בעלי מבנה דומה. מסיבה זו נסתפק בדוגמא אחת ויחידה – לוח A7GM-S של Foxconn. בדומה ללוחות רבים אחרים, היצרנית השתמשה בסטנדרט קטן מ-ATX על מנת להתאים את הלוח הן למערכות מחשב שולחניות והן למערכות קומפקטיות יותר כגון מחשבי HTPC. מסיבה לא ברורה החליטה החברה שלא לציין זאת במפורש, אך הדבר בהחלט ניכר בהשוואה ללוחות Full ATX סטנדרטיים. הקירור הדל לצ\'יפסט זה אף הוא מגמה שחזרה על עצמה בקרב יצרניות רבות, שמוכיחה שנעשתה עבודה טובה בייצור השבבים בתהליך של 55 ננומטר. כמו כן, ללוח יציאות HDMI + DVI מובנות, המאפשרות תאימות מלאה למסכי HD.
![]() |
nForce 700 ל-AMD – ארבעה טעמים שונים: 780a, 750a, 730a, 720a
NVIDIA בתורה לקחה את מהפך ה-IGP צעד אחד קדימה, והחליטה לכלול בכל ערכות השבבים שלה למעבדי AMD מעבד גרפי מובנה, יחד עם טכנולוגיית ה-Hybrid SLI. קשה לומר כיצד הדבר ישפיע על יכולות האוברקלוק של הלוחות, אך בהנחה שאלה לא ייפגעו אנו צפויים ליהנות ממציאות חדשה ומעניינת. בנוגע לשוק המיינסטרים, נראה כי ה-720a היא זו שתתחרה כנגד ה-780G של AMD, היות והיא אינה כוללת אפשרות SLI \'אמיתית\' אלא רק Hybrid SLI עם השבב הגרפי המובנה בה. בין שאר ערכות השבבים של NVIDIA ישנם הבדלים כאלו ואחרים, כאשר גולת הכותרת היא ערכת השבבים 780a שכוללת אפשרות Triple SLI בתצורת 16x/8x/8x, נוסף על ה-Hybrid SLI שקיימת גם בה.
פרט מעניין נוסף בערכות השבבים הללו הוא העובדה שכולן מתרכזות בשבב אחד. למעשה, הגשר הדרומי והצפוני התאחדו לשבב יחיד על גבי הלוח שמבצע את כל העבודה.
גם חברת ASRock הרשימה בתחום זה כאשר היא הציגה שני לוחות High End/Mid Range העושים שימוש בערכות ה-780a/750a. בלוח החזק מבין השניים ניתן אף לראות מערכת קירור Heat Pipes מנחושת – תחום חדש לגמרי עבור החברה הצעירה שהחליטה לשחק במגרש של הגדולות. מנגד, מעט התאכזבנו לגלות שהלוחות תומכים לכל היותר בזיכרונות DDR2 800MHz, דבר שמעלה תהיות לגבי יכולות האוברקלוק שלהם; יש לזכור שנתוני הצ\'יפסט עצמו מאפשרים שימוש בזיכרונות של עד 1066MHz.
![]() | ![]() |
גם אחד מלוחות ה-Qunatom Force שהציגה חברת Foxconn נבנה על בסיס הצ\'יפסט 780a. הלוח זכה לשם הקוד "Destroyer" והוא ממשיך עם הקו העיצובי המרשים של הסדרה. למרבה ההפתעה קיימים על גבי הלוח לא פחות מארבעה חריצי PCIE-16x המיועדים כפי הנראה לתמיכה עתידית ב-Quad SLI, אך בשלב זה החברה מצהירה שהלוח מסוגל לספק מערך Triple SLI מלא של 16x בלבד. כדאי להזכיר שבאופן רשמי ערכת השבבים כלל אינה תומכת אף במערך שכזה, ומוכנה להזין לכל היותר מערך 16x-8x-8x. נראה כי השבב האחרון, שנמצא במיקומו המקורי של הגשר הדרומי, הוא למעשה שבב נוסף המיועד לספק נתיבי PCI-E נוספים.
היות ומדובר באחד הלוחות היוקרתיים של היצרנית שעוצב בעזרתו של Shamino, אפשרויות האוברקלוק בו יהיו נרחבות והוא יתאים במיוחד לחובבי ה-Tweaking.
![]() |