ערכות השבבים של אינטל – המשך
בזירת המיינסטרים הציגה Foxconn לוחות מרשימים נוספים כגון ה-P45-S בעל שני חריצי ה-PCIE x16, וכן לוחות G45/G43 קטנים בגודלם.
![]() |
גם חברת DFI ממשיכה במותג ה-LanParty שלה עם הלוחות המעוצבים והמרשימים. ניתן לציין לטובה את לוח ה-P45 של החברה (P45-T2R), אשר נראה כמו אחת האופציות הטובות ביותר עד כה לערכת שבבים זו (אך כמובן שנצטרך לחכות לביקורות רשמיות כי מראה חיצוני אינו אומר מספיק), וכן את לוח ה-X48 שלה (X48-T2R).
![]() |
על חברת GIGABYTE אין מה להרחיב, היות והיא ממשיכה לשלוט בשוק עם אותם המותגים. מבחינה שיווקית זה נראה נכון, אך לדעתנו הגיע הזמן לרענון דגמים אחרי למעלה משנתיים. על כל פנים, היצרנית הציגה לוח X48 (שמו המלא הוא GA-X48-DQ6) שמאפשר תמיכה גם בזיכרונות DDR2, דבר שעדיין רצוי בעיני רבים.
![]() | ![]() |
כרגיל, לוחות ה-R.O.G של ASUS השאירו אותנו פעורי פה. העיצוב הינו ללא תחרות וניתן להאמין שכך גם כמות הפיצ\'רים. היצרנית הציגה השנה גם אפשרות BIOS חדשה שתעניין אוברקלוקרים מתחילים – בקליק אחד ניתן \'לשדרג\' את המעבד למעבד בדרגה גבוהה יותר. בעוד שהנוחות והפשטות שבכך מרשימה, קצת קשה להתייחס ברצינות לטריק שיווקי מזויף שכזה.
מבחינת הלוחות בפועל, יש לציין שבעוד ה-Maximus II יהווה פתרון חזק יותר, דווקא לוח ה-Rampage אמור לאפשר לאלו המחפשים תמיכה בזיכרונות DDR2 להנות מלוח X48 חזק, ללא צורך ברכישת זיכרונות יקרים שטרם הוכיחו את עצמם.
עבור שוק המיינסטרים הציגה היצרנית את ממשיכי דרכם של לוחות ה-P5B ו-P5K – סדרת ה-P5Q. סדרת לוחות זו תהיה מבוססת על ערכת השבבים P45, ותהווה פתרון אידיאלי לשוק המיינסטרים. בנוסף לכך היא תכלול את טכנולוגיית ה-EPU שאמורה לתרום רבות לצריכת אנרגיה מופחתת.
![]() | ![]() |