את חברת LucidLogix הכרנו לראשונה בשנת 2008 – אז היה מדובר במפתחת שבבים ישראלית שהביאה לשוק מוצר מעניין ונחוץ מאין כמוהו לאותם ימים, שבב ה-Hydra, אשר איפשר ליצור מערך כרטיסי מסך גנרי – לא משנה אם הכרטיסים שלכם הם של ATI, של NVIDIA או של שניהם.
שבב ה-Hydra זכה להצלחה חלקית בזמנו, ולמרות שחברת MSI שילבה אותו במספר לוחות אם מתוצרתה, כגון בלוח ה-Big Bang Fuzion המוצלח, הוא לא זכה לאימוץ נרחב בתעשיה ולבסוף החברה נאלצה לעשות את הצעד הכואב אך הכרחי ולשנות כיוון.
חברת LucidLogix שפגשנו השנה בתערוכת Computex בטאיוואן היא כבר לא אותה חברה שהכרנו בתחילת דרכה. ממפתחת שבבים הפכה LucidLogix לחברת תוכנה בלבד (אחרי הליך פיטורים כואב שבסופו נותרו רק כמחצית מעובדי החברה בגלגולה הראשון), שמעסיקה היום כ-30 עובדים בלבד ברחבי העולם. כמעט חזרה מושלמת לימי הסטארט-אפ.
יחד עם זאת, נראה כי המוצר הנוכחי של החברה, Virtu, מצליח כבר היום יותר מאשר ה-Hydra בשיאו. הגלגול השלישי של ה-Virtu, טכנולוגיית הוירטואליזציה של החברה, הקרוי Virtu MVP, מכיל מספר שיפורים וחידושים לעומת הדורות הקודמים.
בתערוכה השנה פגשנו את מנכ"ל החברה, מר משה שטיינר, אשר סקר בפנינו את היסטוריית החברה והציג את תוכניותיה לעתיד הקרוב.
בעוד הדורות הקודמים של ה-Virtu הציעו בעיקר מיתוג דינמי בין כרטיס המסך המובנה לבין כרטיס גרפי חיצוני, לצד טכנולוגיית ה-Virtual Vsync המונעת את תופעת ה-Tearing הידועה במשחקים (המתרחשת כאשר קצב הפריימים של המשחק גבוה מקצב רענון הפיקסלים על המסך), דור ה-MVP מציג שני חידושים בולטים – HyperFormance ו-Dynamix.
החידוש הראשון, HyperFormance, כשמו כן הוא – מאפשר לשפר את ביצועי המשחק, כל משחק, באמצעות התערבות אקטיבית במשימות העיבוד של כרטיס המסך. טכנולוגית ה-HyperFormance, המוטמעת בלוח האם עצמו, מנתחת כל פריים שנשלח לעיבוד לכרטיס המסך ומחליטה דינמית מה כרטיס המסך צריך לעבד ולשלוח למסך, ועל מה אפשר לוותר – כמובן מבלי שהמשתמש יוכל להבחין בכך.
טכנולוגית ה-Dynamix, המהווה נדבך חשוב נוסף ב-MVP, מאפשרת לשפר משמעותית את קצב הפריימים במשחקים על ידי הורדה דינמית של רזולוצית הטקסטורות השונות המוצגות, תוך המנעות מפגיעה מורגשת באיכות התמונה הנראית על ידי המשתמש. האלגוריתמים של לוסיד מסוגלים לזהות טקסטורות של אוביקטים בתנועה, שממילא נראים מטושטשים במשחק, ומפחיתים את איכותן על מנת להקל על המעבד הגרפי ולהאיץ את קצב הפריימים. עם זאת, בלוסיד מדגישים כי האלגוריתם מסוגל לזהות טקסטורות קבועות (כגון HUD ותפריטים שונים) ואינו פוגע באיכותן.
בנוסף, ה-Virtu MVP מסוגל לזהות את האפליקציות הרצות על המחשב ולהפעיל בהתאם את השבב הגרפי המובנה במעבד או את כרטיס המסך החיצוני – למשל, בעת גלישה באינטרנט או צפיה בוידאו הכרטיס החיצוני כבוי לחלוטין ואינו צורך הספק כלל, אך נדלק מיד ברגע שהמשתמש מפעיל אפליקציה כלשהי הדורשת קצת יותר ממה שמעבדי ה-Sandy Bridge, ה-Ivy Bridge או ה-Trinity יודעים להציע.
במהלך השנה האחרונה נמכרו 6 מיליון לוחות אם בהם הוטמעה הטכנולוגיה של LucidLogix ועד סוף השנה, כך חוזים בחברה, מספר זה צפוי להכפיל את עצמו.
בניגוד לשבב ה-Hydra, הפעם חברות רבות כבר קפצו על העגלה – MSI, Gigabyte, ECS, ASUS, ASRock ויצרניות רבות נוספות מטמיעות את הטכנולוגיה של LucidLogix במוצרים שלהן, ולמעשה מרבית לוחות ה-Z77 אשר הוצגו בתערוכה האחרונה נשאו את הלוגו של Virtu MVP על גבי האריזה.
טכנולוגית ה-Virtu MVP צפויה להגיע בזמן הקרוב גם למחשבי אולטרה-בוק (שצפויים להנות במיוחד מהיכולות של Virtu MVP בהתחשב במגבלות השבב הגרפי המובנה שלהם) ומחשבי AIO, וייתכן שבשדרוג הבא שתעשו, גם לוח האם שלכם יתבסס על הטכנולוגיה שפותחה בכפר נטר, ישראל.