הכירו את XPG XENIA – נייד הגיימינג הראשון שנושא את שם מותג הגיימינג מחברת ADATA, בסיוע עיצוב הרפרנס מבית אינטל
חברת הזכרונות הוותיקה מטאיוואן, אחת מהגדולות ביותר בתחום מקרב אלו שאינן עוסקות בייצור שבבים בעצמן, החלה להפתח במהירות לעולמות ציוד הגיימינג היוקרתיים בשנים האחרונות עם תת-מותג צעיר בשם XPG – ועתה נראה כי הגיעה העת לבצע את המעבר מאמצעים פשוטים יחסית כמו עכברים, מקלדות ואוזניות למוצרים יוקרתיים ומורכבים הרבה יותר: מחשבים שלמים.
ADATA, כמו כמה וכמה יצרניות דומות בתחום, לא יכולה להתעלם עוד מהיוקרה והרווחיות הקורצת של מערכות גיימינג – ומחליטה לנסות את מזלה עם מחשב נייד ראשון מסוגו שקיבל את השם XPG XENIA. כן, הכל באותיות גדולות, אחרת איך תדעו כי מדובר במוצר גיימינג בועט, מהיר ועצבני?
באופן מפתיע יחסית, ב-ADATA החליטו שלא לפנות אל חברת Clevo, שאחראית על ייצור דגמי גיימינג עבור מספר גדול של חברות 'בוטיק' בתחום, או אל הענקית הסינית Foxconn (שאחראית על ייצור דגמי גיימינג עבור HP, דל ומספר חברות אחרות) – אלא דווקא אל יצרנית השבבים אינטל, אשר השיקה בשנה שעברה דגם רפרנס ראשון משלה לתחום הגיימינג בשיתוף פעולה עם TongFang הסינית, תחת הכינוי QC7.
מבולבלים? נסביר בקצרה כי רובם המוחלט של המחשבים הניידים בשוק אינו מיוצר בידי המותגים הבינלאומיים הגדולים שאנחנו הצרכנים מכירים, אלא במספר חברות ייצור בסין ובטאיוואן שמבצעות את העבודה הטכנית השחורה בקווי הייצור בקבלנות – ובעוד שחברות המחשבים האישיים המרכזיות מבצעות עיצוב ופיתוח אישי משלהן לניידי הגיימינג שנבנים באותם פסי ייצור, חברות צנועות יותר בוחרות לרוב לאמץ עיצוב רפרנס כללי שפותח בידי גורם אחר ולהעניק לו גימור ומיתוג חיצוני ייעודי להן, בתוספת לאחריות על מלאכת השיווק והלוגיסטיקה של היצירה החדשה.
זה בדיוק מה שבחרה לעשות ADATA בתור הצעד הראשון שלה בעולם החדש והפראי הזה, כמתבקש – וכך אנו מקבלים את נייד ה-XPG XENIA שמציע מאפיינים טכניים זהים כמעט לחלוטין לכמה ניידים אחרים שהושקו במהלך השנה שעברה, כמו ה-MAG 15 של Eluktronics, ה-Fusion 15 של Schenker, ה-Maingear Element וה-Vapor 15 Pro של Aftershock PC.
הנייד של ADATA ואינטל יוצע עם מעטפת עשויה סגסוגת מגנזיום קלה וייחודית בעובי של 20.5 מילימטרים ומשקל כולל של מעט פחות מ-15.6 אינץ', כאשר צרכנים יוכלו לבחור בין דגם בסיס עם Core i7-9750H משושה, זכרונות DDR4 בנפח של עד 32GB, כרטיס גראפי מסוג GeForce GTX 1660 Ti וכונן NVMe מדגם SX8200 Pro (של ADATA עצמה) בנפח טרה-בייט אחד, לבין דגם מתקדם עם אותו מעבד Core i7-9750H, אותו כונן אחסון זריז בנפח טרה-בייט, אותם זכרונות DDR4 במהירות 2,666MHz בנפחים של עד 32GB וכרטיס מסך מסוג GeForce RTX 2070 בתצורת Max-Q חסכונית.
שתי גרסאות ה-XPG XENIA יהנו מחיבור Thunderbolt 3 יחיד מהיר, קישוריות Wi-Fi 802.11ax כפולת ערוצים, פאנל IPS של 15.6 אינץ' ברזולוציית 1080p עם קצב רענון של עד 144 הרץ, מקלדת אופטו-מכאנית וסוללת 94 וואט-שעה נדיבה אשר מהווה את הקיבולת המירבית המותרת לשימוש במטוסים בתקנים הבינלאומיים הנפוצים.
החומרה של דגמי ה-XENIA עלולה להסגיר את העובדה ש-ADATA מצטרפת אל החגיגה באיחור, אך מבחינתנו מדובר בצעד חיובי בכל זאת – בהתחשב בפופולריות היחסית של מוצרי היצרנית האחרים בשוק המקומי, בתוספת לכך שלא ידוע לנו על אף נייד אחר המבוסס על המערכת מבית אינטל אשר זמין לרכישה בישראל, יש לנו סיבה לתקווה כי דווקא הדגם הזה הוא זה שינחת בסופו של דבר בארץ ויוסיף מעט תחרות בנוף המקומי. נכון לרגע זה טרם פגשנו בחנות בישראל שמציעה את ה-XPG XENIA למכירה, אך אנחנו נמשיך לעקוב באופטימיות חסרת תקנה ונעדכן אתכם במידה והמצב הזה ישתנה.