הכרטיסים הגראפיים החדשים של NVIDIA לשוק הנייח ולשוק הנייד מבטיחים לשדרג משמעותית את כל מה שיש לאינטל להציע בעלות וצריכת הספק מינימליים – תודות לארכיטקטורת ה-Pascal
כבר לפני כמה שבועות, כשקיבלנו דיווחים ראשונים אודות ליבה גראפית חדשה נוספת וצנועה במיוחד בארכיטקטורת ה-Pascal המודרנית, הבענו את התקווה שלנו לכך שמדובר למעשה במוצר אשר יסייע לנו לשכוח לגמרי מתהליכי ייצור וותיקים ומוצרים שהם לא יודע משינוי שם לדגם קודם, גם ברמות המחיר הנמוכות ביותר בשוק.
כעת, עם ההשקה הרשמית של ה-GeForce GT 1030 לשוק המחשבים הנייחים והתאום שלו, ה-GeForce MX150, לשוק הניידים, נראה כי ניתן לאשר שאנחנו אכן נמצאים בנקודה החשובה הזו, שתאפשר לכולנו להתחיל ולהנות מהיתרונות של ייצור ב-16 וב-14 ננומטר ובהתבסס על טרנזיסטורי FinFET במסגרת המוצר הבא שאותו נרכוש.
ה-Pascal הכי קטן
עם ליבת GP108 זעירה שכוללת רק 384 יחידות CUDA פעילות (בניגוד לדיווחים מוקדמים של 512 יחידות שאולי קיימות פיזית על גבי השבב, אך לא מופעלות במלואן נכון לעכשיו), ה-GT 1030 החדש מיועדת להוות את הפתרון היעיל ביותר לכל מי שמחזיק בביתו מחשב המבוסס על ליבה גראפית מובנית ביחידת העיבוד הראשית, ולפתע מוצא את עצמו זקוק לכוח עיבוד גראפי משופר תוך כדי צורך בהשקעה כספית מינימלית וללא שינוי של שאר הרכיבים במערכת.
הכרטיס החדש מוצע בתצורות שונות עם קירורים אקטיביים ופאסיביים, בגובה מינימלי הדורש חריץ בודד במארז וגם באורך ורוחב מינימליים לטובת מארזים קומפקטיים מסוגים שונים, במחיר התחלתי מומלץ של 70 דולר, עם 2 ג'יגה-בייט של זכרון GDDR5 מובנה הפועם במהירות אפקטיבית של 6,000MT/s (מה שאומר כי אפשר לשכוח סוף סוף גם מכרטיסים גראפיים עם שבבי DDR3 פרימיטיביים באופן יחסי) ועם תדר עבודה בסיסי של 1,227MHz אשר מואץ עד ל-1,468MHz במצב Turbo Boost (חלק מהדגמים הייעודיים מגיעים אף למהירות של כ-1,550MHz) – כשכל אלו מעניקים יחד ביצועים מירביים של כ-1,100GFLOPS, שמסוגלים לשפר פי 2 ואפילו פי 3 ופי 4 את מה שמסוגלות לספק ליבות ה-HD Graphics וה-Iris המודרניות השונות של אינטל.
בקר זכרון של 64 ביט בלבד, שמספק רוחב פס אפקטיבי מזערי של כ-48 ג'יגה-בייט בשנייה, הוא נתון מאכזב במעט עבור הכרטיס, אך בשורה התחתונה עדיין מדובר בבשורה חיובית ומשתלמת, שאמורה להעניק יכולות גיימינג קל ראויות שמתקרבות לאלו של ה-GeForce GTX 750 Ti הפופולרי והאהוד, במעטפת הספק מינימלית של כ-30 וואט ובמחיר שפוי עד כמה שניתן – כאשר נראה כי כעת יש לנו מקום פנוי טוב באמצע בין ה-GT 1030 ל-GTX 1050 עבור כרטיס גראפי חדש נוסף שיכיל את אותן 512 ליבות CUDA פעילות שהזכרנו קודם, ויבוסס או על ליבת ה-GP108 הטרייה או על ה-GP107 שהושקה בתחילת השנה. אנחנו מקווים שזו האפשרות השנייה, על מנת שנוכל להנות מבקר זכרון ברוחב פס כפול שיסייע למנוע היווצרות צווארי בקבוק ביישומים השונים.
חגיגה לאולטרבוקים
בשנה האחרונה ראינו יותר ויותר מחשבים ניידים דקים וקלים שהציעו למשתמשים אפשרות לשדרג את הביצועים הגראפיים שבהם באמצעות יחידת עיבוד דיסקרטית – כשבחלק ניכר מהמקרים שמה של יחידה זו היה ה-GeForce MX940, שהתבססה על זכרון GDDR5 מהיר וליבת Maxwell קטנה ויעילה יחסית בכדי להעניק שדרוג לעומת הליבה הגראפית המובנית של אינטל במעבדי ה-U המודרניים שלה, ללא השפעה גדולה מדי על המימדים ודרישות הקירור של המערכת כולה.
ה-GeForce GT 1030, כצפוי, יוצע גם לשוק הנייד – תחת השם GeForce MX150, שלמעשה מפריד בינו לבין שאר דגמי ה-GeForce GTX הניידים שמיועדים לניידים הקורצים לגיימינג ולגיימרים. ה-MX150 מיועד להוות יורש ראוי ל-MX940, עם מעטפת תרמית דומה ולכאורה גם עלות דומה – אך גם ביצועים מירביים שיוכלו להיות טובים בעד כ-30 אחוזים, ובמקביל גם טובים עד פי 4 מביצועים ליבות ה-HD Graphics 620 וה-HD Graphics 615, אם להסתמך על טענותיה של NVIDIA עצמה (כשבינתיים אין לנו מידע אודות תדרי העבודה שיסייע לנו לבחון את העניין).
ה-MX150 תומך בטכנולוגיית ה-Maximus לפעולה במקביל לליבה הגראפית המובנית, שאמורה להבטיח חסכון מירבי בסוללה במצבים בהם אין צורך ביכולות העיבוד שלו, וב-NVIDIA מצהירים כי יוכל לספק תועלת מורגשת הן ביישומי עיבוד ועיצוב כדוגמת אלו של אדובי ו-Corel – והן משחק ברזולוציית 1080p ובקצב יציב ראוי של 60 פריימים בשנייה בכותרי ספורט אלקטרוני נפוצים ופופולריים כדוגמת League of Legends, DOTA 2, World of Tanks ו-Counter Strike: Global Offensive.
אם יצרניות הניידים השונות שיאמצו דגם זה (הרשימה בהכרזה הרשמית מ-NVIDIA כוללת את MSI, אסוס, HP, אייסר ו-Clevo ומבטיחה מוצרים ראשונים בחודש הבא) יוכלו ויסכימו להציע אותו בתוספת יחסית נמוכה של 50 או 100 דולר, בהשוואה לדגם זהה שכולל ליבה מובנית בלבד, זו תוכל להיות בשורה חשובה מאוד אשר תחזק עוד יותר את השכיחות של כרטיסי מסך ייעודיים בשוק הנייד, ותעניק לאינטל ול-AMD סיבה טובה להמשיך ולהשקיע בפיתוח ושילוב פתרונות מתקדמים ואיכותיים יותר במוצרי העיבוד שלהן.
מה שמצחיק בכל הסיפור עם 1030 היא העובדה שזה בא
כמו כפפה ליד דווקא לכל מי שרוצה ללכת על מעבדי AMD
ונרתע מכך שצריך גם כרטיס מסך נפרד.
כל כך לא משתלם לקנות את הקקה הזה כשיש את הrx460 באיזה 10 דולר יותר, מה שכן אני בטוח שזה ימכר הרבה יותר כי הציבור מטומטם.
נסה עשרים דולר יותר, וזה כבר אומר כ-30 אחוזים הפרש במחיר. מי שמנסה לחסוך לא ממש יילך עם הפתרון היקר יותר (ובדרך כלל גם המתחמם יותר)
Omri Ben Ami
נשמע טוב. מנצח את AMD במגרש הביתי שלה… ועדיין אין לה תשובה (אולי בשנה הבאה).
אם רק היתה גירסה חיצונית לניידים…
מי זוכר Lucid Virtu?
בnewegg 10 ואם משתמשים בריפאונד הזה זה אפילו אותו מחיר