ARM תיעזר בטכנולוגיות המתקדמות של "הכחול הגדול" בכדי לאפשר ייצור שבבים בליטוגרפיות של פחות מ-20 ננומטר
אחרי שהכריזה רק לאחרונה על הסכם שיתוף פעולה במחקר מוליכים למחצה עם סמסונג, גרפה את התואר "החברה שרשמה הכי הרבה פטנטים" זו השנה ה-18 ברציפות ובאופן כללי המשיכה לחזק את מעמדה כאחת מהחברות החדשניות והמתקדמות ביותר בתחום הטכנולוגיה בעולם, מתפנה IBM לרגע בכדי להכריז על שיתוף פעולה נוסף עם חברת ARM, האחראית על הארכיטקטורה של מרבית המעבדים שנמצאים כיום בסמארטפונים ובטאבלטים למיניהם, אשר אמור לשלב את היתרונות של שתי החברות ולהביא לשוק דורות חדשים של מעבדים בליטוגרפיה של 20 ננומטר ואף פחות מכך.
ARM תיעזר בידע הטכנולוגי המתקדם שקיים ב-IBM בכדי לפתח תבניות לייצור מעבדים ומערכות על שבב (SoC) מתקדמות בארכיטקטורת ה-ARM, כאלו שיציעו עוצמה גדולה בצריכת הספק נמוכה מאי פעם. שיתוף הפעולה הנוכחי אמור לחקור ולפתח טכנולוגיות ואסטרטגיות ייצור של שבבים בליטוגרפיות של בין 20 ננומטר ל-14 ננומטר, כאשר המטרה היא לאפשר צפיפות טובה יותר של המרכיבים, צריכת הספק אופטימלית ותפוקה טובה יותר בעת ייצור השבבים המתקדמים – אשר יאפשרו קליטה ואימוץ מהיר יותר של טכנולוגיות אלו על ידי החברות שאחראיות על ייצור השבבים. במילים אחרות, שתי החברות מקוות להיות אלו שיעמלו על הטכנולוגיה ליצירת השבבים המתקדמים, בכדי ששאר החברות יקנו את הידע מהן וייצרו את המוצרים, במקום לנסות ולפתח תהליכי ייצור משל עצמן.
ב-ARM יודעים מי הכתובת בכל הנוגע לטכנולוגיות מתקדמות |
זוהי אינה הפעם הראשונה בה "הכחול הגדול" (IBM) משתפת פעולה עם ARM, והשתיים עובדות יחד כבר משנת 2008, כאשר שיתופי הפעולה הקודמים, בליטוגרפיות של 32 ננומטר ו-28 ננומטר, הביאו לפיתוחים ושיפורים בהם השתמשה ARM, בין היתר, במעבד ה-Cortex A9 המתקדם והמצליח (המרכיב מערכות על שבב מפורסמות כמו ה-Tegra 2 של NVIDIA ורבות אחרות). ההסכם הנוכחי מהווה חיזוק של הקשרים בין שתי החברות, אשר נועד להבטיח ל-ARM את מעמד מובילת השוק בארכיטקטורות מערכות על שבב (גם) בליטוגרפיות של 20 ננומטר ופחות מכך.
מעבדים ומערכות על שבב בארכיטקטורות מבית ARM הפכו לשוק פורח בשנים האחרונות, תודות לסמארטפונים והטאבלטים, והפכו את ARM לחברה שמחזיקה בידע וטכנולוגיות יקרות מפז, שגורמות גם לענקיות מעבדי ה-x86 (אינטל ו-AMD) ללילות ללא שינה, כאשר שיתופי הפעולה הנוכחיים של ARM (בין היתר גם פרוייקט Denver של NVIDIA) בהחלט עושים רושם שהיא לא מתכוונת לעצור ומתכננת לנצל את המומנטום שלה בכדי לגדול, להתרחב ולבסס את מעמדה ככוח מרכזי בשוק המעבדים. מתי נראה את הפירות של שיתופי הפעולה המעניינים הללו? לא ברור, אך עושה רושם שההמתנה בהחלט תשתלם.
מה בא מתחת ל 1NM ?