חברת LucidLogix הישראלית טוענת שיש לה פיתרון לחיבור מערכי כרטיסי מסך של AMD ו-NVIDIA בצורה יעילה יותר מהפתרונות של יצרניות השבבים עצמן.
הכירו בבקשה את LucidLogix, חברה ישראלית מכפר נטר המפתחת מוליכים למחצה (אותה פגשנו כבר בעבר). החברה פועלת ללא מפעלי יצור ונסמכת על חברות יצור כמו TSMC. כעת מציגה Lucid מוצר חדש ומרתק בשם HYDRA 100 שמיועד לתת פיתרון לחיבור מערך של כרטיסי מסך. ה-HYDRA יאפשר לחבר מספר כרטיסי מסך, אפילו מסוגים שונים כמו GeForce 6600GT עם GTX 280, למערך כרטיסים אחד יעיל.
ישנן מספר שיטות לחלוקת העבודה בין מספר כרטיסים אצל NVIDIA ו-AMD. האפשרות הראשונה היא חלוקת פריים בודד למספר כרטיסים (SFR – split frame rendering) כאשר כל כרטיס מצייר רק חלק מהפריים והתמונה נוצרת משילוב החלקים מכל הכרטיסים. האפשרות הידועה השניה היא עבודה לסירוגין (AFR – alternate frame rendering) בה כל כרטיס מצייר פריים מלא אך לא פריימים עוקבים. לשתי השיטות קיימים חסרונות כגון השהיות הנחוצות להרכבת הפריים הסופי והצורך להחזיק בכל כרטיס את כל הטקסטורות והנתונים על כל הפריים.
ה-HYDRA הוא שבב יעודי (ASIC) למטרת חיבור מערכי כרטיסי מסך. הוא אינו מכיל חומרה לעיבוד גראפי אלה חומרה לחלוקת עומסי העבודה על פני המעבדים הגראפיים המחוברים אליו. בנוסף קיים דריוור אשר מתווכת בין ארכיטקטורת DirectX לבין הדריוורים של כרטיסי המסך.
מנגנון חלוקת העומס מקבל את המידע מהיישום או המשחק לפני הגעתו לדריוורים של כרטיס המסך. המנגנון מפצל את המידע שקיבל למשימות שיכולות להימסר לכל אחד מכרטיסי המסך המחוברים במערך (שניים עד ארבעה כרטיסים). משימה יכולה להיות אפקט תאורה, ציור דגם מסוים וכדומה. בחברה לא ששים לפרט אודות אותו מנגנון ודרך הפעולה שלו וידוע רק שהוא מחלק את אותן מטלות בין הכרטיסים בהתאם ליכולת העיבוד של כל כרטיס.
לאחר שהמשימות נוצרו, הן נשלחות אל הכרטיסים דרך קווי ה-PCI Express וה-HYDRA מחכה לתוצאות. השבב מרכז את התוצאות ושולח אותן אל אחד מהכרטיסים לצורך הצגה על המסך. כך השבב מסוגל לנתח בצורה אינטליגנטית את העבודה שיש לבצע ולפצל אותה בצורה היעילה ביותר, במקום לסמוך בלעדית על כוח העיבוד של כרטיס לציור פריים מלא או חלק ממנו. בנוסף מבטיחים ב-Lucid כי כל זה נעשה ללא העמסת המעבד הראשי וללא השהיה נוספת בהשוואה לפעולת כרטיס בודד.
יכולתו של השבב לחלק מטלות באופן יעיל מאפשרת לו גם לחבר כרטיסים שונים מאותה חברה (AMD עם AMD ו-NVIDIA עם NVIDIA) ולנצל כל כרטיס בהתאם ליכולתו. חלוקת העומס מבוססת על ידע מוקדם של Lucid על יכולותיו של כל כרטיס גראפי. השבב מזהה את הכרטיס המחובר אליו ושולח לו מטלות בהתאם ליכולותיו. בנוסף ישנו מנגנון הפועל בזמן אמיתי ומאזן את העומס בהתאם לזמן התגובה האמיתי של כל כרטיס. אם המנגנון מקבל תשובות מכרטיס מסוים בקצב איטי יותר מהמצופה הוא ישלח לו פחות מטלות ויעביר אותן לכרטיס אחר עמוס פחות.
שבב ה-HYDRA כולל חיבור PCI Express 2.0 X16 לערכת השבבים והוא מספק שני חיבורי PCI Express 2.0 X16 נוספים עבור כרטיסי המסך. ניתן לפצל את קווי המוצא לארבע קבוצות של X8 לחיבור של עד ארבעה כרטיסים.
ישנן שתי שיטות לשימוש ב-HYDRA. הראשונה, שילובו על לוח האם שיאפשר ללוח להציע תמיכה במערכי כרטיסים ללא שימוש בשבבים נוספים וללא רישיונות מצד יצרניות כרטיסי המסך. האפשרות השנייה היא לשלב את השבב על כרטיס מסך מרובה ליבות בדומה לכרטיס ה-HD 4870X2 שיפעל ביעילות גבוהה יותר מכרטיסים קיימים, זאת תודות לטענת Lucid לשיפור ביצועים כמעט ליניארי עם תוספת ליבות.
הטכנולוגיה צפויה להיות זמינה בתחילת 2009 ואם טענותיה של Lucid אכן יתאמתו המוצר יהווה משב רוח רענן בשוק ריבוי הליבות של העיבוד הגראפי, ואנו בהחלט צפויים למוצרים מעניינים בתחום הזה שיהפכו את ריבוי הליבות הגראפיות לנחלת רבים. בנוסף, בעבר הבטיחה Lucid מוצרים אשר יאפשרו שילוב של עשרות ומאות ליבות גרפיות בהתקן אחד – כך שיש למה לחכות…
גאווה לאומית
ויש לי כמה חברים מכפר נטר נישאל אותם לגביי האנשים האלה
מי לדעתכם יקנו אותם?
intel?
AMD?
Nvidia?
רעיון נהדר, השיווק בטח יעבוד.
לדעתי במה שאני רואה עד היום
intel
ל-2
אינטל כבר השקיעו בחברה הזו
עשיתם אותי כל כך מאושר !
אויי אויי איזה נחת
כל הכבוד חברה !
תירגעו כולם
אף אחד לא טרח להזכיר מבחני ביצועים או איזה שהיא השוואה בין הטכנולוגיה הזאת לטכנולוגיה הקיימת מבחינת ביצועים ועלויות.
בעיניי המצגת נראית ממש לא רצינית והכל זרוק באוויר.
לא להתלהב כל כך מהר.
אחלה רעיון 🙂
תודה ששמתם את זה בעמוד הראשי אבל לקח לכם כמה שבועות מאז שפרסמתי א זה בפורום :S הבעיה שזה לא עניין אף אחד XD
ל-7
נכון צריך להמתין מבחינת מבחני ביצועים אבל חומרת Load Balance זה נטו הפניית מידע לפה ולשם , לא נראה לי שתהיה פגיעה בביצועים אלא להיפך שיפור ניכר בכל נושאי מערך הXF וSLI , לעומת מה שבפועל קורה היום שיש תוכנה שמווסתת את זה ובחלק מהכרטיסים רואים שאין שיפור ניכר בביצועים במערכים אלה.
שורה תחתונה.
רעיון מצויין , כל הכבוד לחברה. ואני מאמין שזאת פירצת דרך לשיפור בביצועי ריבוי ליבות לסוגיו.
Coooool my nick is HyDra
למה כתוב על השבב TAIWAN?
זה לא אמור להיות ISRAEL?
ל11
אולי כי לא כלכלי לייצר בארץ (!)
רעיון נחמד, צריך לראות מבחנים של כל הענין הזה.
יש מצב שNvidia וAMD-ATI ינסו להעיף את החברה מהשוק.
למה שהם ירצו שילובי כרטיסים של ATI עם Nvidia?
היום הם מכריחים את הקונים לקנות 2 כרטיסים שלהם.
הבולשיט הכי גדול
מי קונה לשנה 2 או 3 או 4 כרטיסי מסך
בעלויות של 10000 ש"ח
עם במחיר 1/3 מזה קונים קונסוליה ?
פשוט בולשיט
לא כדאי – 4 כרטיסים או 2 קנו כבר SONY
פשוט בשביל שנה לקנות כרטיסים
זה בזבוז
ואחרי שנה יצא כרטיס טוב יותר
עם DX11
לא מבין גם את הדביליות בלקנות 2 או 3 או
למה לקנות כל כך הרבה כרטיסים ? – אורך חיים קצר –
קונסולה טובה יותר ואיכות משחקים גבוהה- מחיר מבהיל
צ'יפ לניהול ריבוי ליבות במעבד הראשי יהיה
צ'יפ כזה שיידע לחלק עומסים בין ליבות המעבד הראשי יהיה הרבה יותר יעיל ואפילו מהפכני . במקום שנחכה למתכנתים שיביאו לנו תוכנות תומכות ריבוי ליבות , יעקוף צ'יפ כזה את כולם ויתן לנו באמת הרגשה ש-4 הליבות שרכשנו במיטב כספנו עובדות וממהירות את הביצועים ,פלאים.
לא חייב לקנות 4 כרטיסים.
מספיק שקנית כרטיס חדש, אז במקום לזרוק את הכרטיס
הישן למדף, פשוט חבר את החדש בנוסף לישן.
ככה אתה עדיין משתמש בכח גם של הכרטיס הישן.
והם יושבים בכפר נטר? O_o הייתי בטוח שיש שם רק מכולת 😛
למה כתוב Taiwan
כל מי שנמצא בעסקי שבבים יודע שרוב ייצור השבבים בעולם נמצא ב Taiwan ללא קשר למקום תכנון הרכיב