חודשים ספורים אחרי שהגיעו אלינו מחשבים נידיים עם כרטיסים גראפיים מסוג GeForce MX230 ו-GeForce MX250 אנו צפויים לקבל דור ממותג חדש נוסף – עדיין בהתבסס על אותה ארכיטקטורה וותיקה ב-14 ננומטר
אחד החטאים ההיסטוריים הגדולים בתחום כרטיסי העיבוד הגראפי היה שימוש בטקטיקות שנויות (מאוד) במחלוקת של מיתוג מחודש לשבבים וותיקים במסגרת מוצרי השוק הנמוך – לעתים ללא תוספת ביצועים כללים ואף עם קיצוץ ביכולות בהשוואה לדור הקודם, כאשר ברור למדי כי צרכנים ללא ידע טכני מעמיק שמהווים את קהל היעד המרכזי ברמות מחיר אלו עשויים להתבלבל ולהחליט על תוספת תשלום בעבור המותג הטרי.
גם AMD וגם NVIDIA נטו לאמץ את השיטה במוצריהן בשוק הנייח וגם בשוק הנייד, ולמרות שכיום ניתן להצהיר כי המצב הוא טוב משמעותית תודות להתחזקות היכולות של ליבות גראפיות מובנות במעבדים שהקטינה משמעותית את הביקוש ליחידות גראפיות ייעודיות זולות – עדיין ניתן למצוא שימוש במיתוג מחדש של שבבים מהעבר, ואנו מקבלים תזכורת חדשה לכך כעת.
יותר יחידות עיבוד פעילות, ואולי גם זכרונות דינאמיים טובים יותר – אבל הכל עדיין מתבסס על אותו תהליך ייצור מוכר שמלווה אותנו כבר ארבע שנים
לפי דיווחים טריים, ב-NVIDIA מתכננים השקה של כרטיסי GeForce MX330 ו-GeForce MX350 "חדשים" עבור מחשבים ניידים במהלך החודשים הקרובים, עם כוונות לרשת את דגמי ה-MX110, MX130, MX150 וכמובן MX230 ו-MX250 שניתן למצוא במספר גדול של מוצרי PC קומפקטיים בחנויות.
למה "חדשים"? ובכן, מתחת לשמות המעודכנים יצפו לנו עדיין ליבות וותיקות בארכיטקטורת Pascal בהתבסס על תהליך ייצור של סמסונג ב-14 ננומטר שערכו את הופעת הבכורה שלהן בשוק במהלך שנת 2016 – לא בדיוק שיא הטכנולוגיה של NVIDIA בימים בהם אנו שומעים נבואות אודות הארכיטקטורה אשר תחליף את Turing, וזה משהו שללא ספק יפגע בפוטנציאל הביצועים בעולם הניידים בהם היכולות מוכתבות בראש ובראשונה באמצעות הספק הפעולה הצנוע שזמין.
NVIDIA מתגאה בכך שיש לה מוצרי עיבוד גראפי לכל הניידים באשר הם, בכל הגדלים וכל רמות המחיר – אבל יכול להיות שהמבחר יהיה מצומצם יותר בקצה התחתון בדור העתידי
דגמי ה-GeForce MX330 ו-GeForce MX350 כן אמורים להיות עוצמתיים יותר מהמקבילים הישירים שלהם בדור הנוכחי – זאת משום שה-MX330 יבוסס על ליבת GP108 מלאה עם 384 יחידות CUDA בהשוואה לליבת GP108 עם 256 יחידות CUDA בלבד ב-GeForce MX230 (וגם ב-GeForce MX130 לפניו), ואילו ה-GeForce MX350 יבוסס על ליבת GP107 גדולה יותר עם 640 יחידות CUDA, לראשונה במותג ה-GeForce MX.
עם זאת, ראוי לזכור כי ללא שיפור בתהליך הייצור צריכת ההספק בפועל תעלה בהתאם לצמיחה בביצועים – כך שבעוד שה-MX330 יוכל להחליף את ה-MX250 במחשבים ניידים דקים וקלים בעלי מחיר שפוי, ה-MX350 הוא דגם שכנראה יהיה זמין רק בדגמים גדולים, כבדים ועבים יותר בשל מעטפת הספק שכנראה תעמוד על מעל ל-40 וואט (לעומת 15 וואט או 25 וואט עבור ה-MX250 אשר כולל 384 מעבדי CUDA בתוכו).
מתי נזכה לראות את דור ה-Pascal יוצא לפנסיה באופן מלא ומעביר את השרביט ל-Turing גם בדגמים התקציביים ביותר במערך? אנחנו מחזיקים אצבעות לכך שזה יקרה כבר במהלך 2020. ואתם?