250 אלף וואפריי 32 ננו-מטר שווקו עד כה על ידי Globalfoundries, שחוגגת את פתרונן של בעיות הזמינות
למרות נחיתות בכוח העיבוד מול מעבדיה של אינטל, מצליחים מעבדיה של AMD למכור טוב, בעיקר בשוק בו בחרה להתמקד: ניידים קלים. עד היום, לעומת זאת, אחד הדברים שהפריעו לה הכי הרבה להמשיך ולצבור נתח שוק הוא תפוקה נמוכה בתהליך הייצור החדש לחברה של 32 ננו-מטר, ולא תמיד יש לחברה יכולת לעמוד בהזמנות המוצרים ברגע הדרישה. כעת מכריזה החברה כי על הבעיה הזאת היא התגברה.
מפעל Fab 1 של החברה בדרזדן, גרמניה, הוא מהפעל המתקדם ביותר של החברה, ושיווק לאחרונה את הוואפר ה-250 אלף, כשממנו ממוינים לאחר מכן המעבדים. "תוך רבעון אחד של השנה, היינו מסוגלים להכפיל את התפוקה מוואפרי 32 ננו-מטר, ולעזוב את שנת 2011 תוך שעלינו על הדרישה מצד הלקוחות. בהתבסס על המעבר המוצלח ל-32 ננו-מטר HKMG, אנחנו מחויבים להמשיך הלאה גם ל-28 ננו-מטר בשיתוף עם Globalfoundries" אמר רורי ריד, נשיא ומנכ"ל AMD הטרי.
מדובר בהישג עבור Globalfoundries, ומעבר שלה לעמדת בכירה יותר לעומת יצרניות שבבים אחרות המייצרות שבבים בעלי שערים לוגיים ממתכת (HKMG), וממשיך מסורת של מעבר מהיר לשימוש בטכנולוגיות ייצור מתקדמות יותר לייצור המוני. מדובר במהירות מעבר כפולה יחסית לכמה זמן שלקח לחברה לעבור ל-45 ננו-מטר (מה שנקרא Phenom II), למרות שהמעבר הזה היה מסובך יותר מבחינת האלמנטים התכנוניים שבו.
"מוקדם בשנת 2011, נתקלנו בקשיים משמעותיים עם התפוקה, שנבעו מתהליך הלמידה על 32 ננו-מטר. לעומת זאת, עשינו מספר שינויים ארגוניים ומבצעיים בחצי השני של השנה שהובילו לעליה משמעותית בקצב הייצור וכמה פריצות דרך בלמידה של תהליך הייצור החדש. מכיוון שתהליך הייצור של 28 ננו-מטר משתמש באותם השערים הלוגיים ממתכת, AMD ועוד לקוחות ירוויחו בגדול מהמעבר בקנה מידה גדול למעבדי APU שמבוססים על תהליך ייצור של 32 ננו-מטר" אמר אג'יט מנוצ'ה, מנכ"ל בכיר ב-GlobalFoundries.