NAS ביתי – התקנה ראשונית ושימושים
התקנתו הפיזית של המוצר הינה תהליך פשוט מאוד. ראשית, נחבר את כבל הרשת המצורף למוצר לשקע הייעודי בגב המארז, ואת צדו השני לאחד משקעי הרשת בנתב הרשת הביתי שלנו. לאחר מכן נחבר את המוצר לרשת החשמל, ובכך תמה התקנתו הפיזית. בנקודה זאת עשויה מערכת ההפעלה Windows לזהות את השרת ככונן קשיח המחובר לרשת ותאפשר גישה לשטח האחסון עליו דרך ממשק הרשת של Windows. בשלב זה מהווה השרת כונן קשיח חיצוני בסיסי ואינו מצדיק כמובן את עלותו, כ-1500 ₪. השלב הבא, זה אשר יעניק למערכת את ערכה האמיתי וירחיב משמעותית את יכולותיה, הוא התקנת מערכת ההפעלה של המוצר, ה-DSM 4.0. את מערכת ההפעלה ניתן להתקין הן מהדיסק המצורף למוצר והן על ידי הורדתה בגרסתה העדכנית ביותר מאתר Synology. המלצתנו היא להוריד את התוכנה ישירות מאתר החברה ואת הסברנו נמקד בשיטה זאת. ראשית, עלינו להוריד מאתר Synology את התוכנה Synology Assistant. לאחר התקנתה נפעיל אותה ויוצג לפנינו מסך התוכנה הראשי אשר מציג עבורנו נתונים אודות מצב המערכת.
![]() |
כפי שניתן לראות מצב המערכת מוגדר כרגע כ-"Not installed" (לא מותקן) שכן עוד לא התקנו את מערכת ההפעלה עצמה. את מערכת ההפעלה,
DSM 4.0, ניתן להוריד מאתר החברה גם כן. לאחר הורדת קובץ המערכת בעל הסיומת .pat נוכל להמשיך בהתקנה על ידי לחיצה כפולה על שם השרת שלנו בחלון ה-Synology Assistant. בחלון ההתקנה אשר יפתח לפנינו נתבקש להכניס את הנתיב לקובץ ההתקנה של מערכת ההפעלה אשר הורדנו קודם לכן, בעל הסיומת pat. במסך שלאחר מכן נגדיר לשרת שלנו סיסמת כניסה ושם ברשת. במסך העוקב נשאל האם ברצוננו להגדיר עבור השרת שלנו תצורת רשת ידנית או שנניח למערכת לבצע פעולה זאת אוטומטית תוך שימוש ב-DHCP (ר"ת Dynamic Host Configuration Protocol). בשלב זה נשאיר את אופציית ברירת המחדל מסומנת ונניח למערכת להגדיר בעצמה את תצורת הרשת. בהמשך, כאשר נרצה להשתמש ביישומים מתקדמים יותר של מערכת ההפעלה נדרש להגדרה ידנית של מאפייני רשת אלו. לאחר שביצענו את שלבי ההתקנה הבסיסיים המערכת תתקין את עצמה תוך יישום הגדרות הרשת, פרמוט מערכת הקבצים והמחיצות, התקנת מערכת ההפעלה וכתיבת קבצי הגדרת המערכת. בשלב זה, לאחר שנאשר את סיום ההתקנה, נוכל לראות כי מצב המערכת השתנה ל-“Ready” (מוכן). לחיצה כפולה על שם השרת שלנו תפתח עבורנו את ממשק מערכת ההפעלה מבוססת הדפדפן של Synology, ה-DSM 4.0.
בשלב זה סיימנו את התקנת מערכת ההפעלה. עם זאת, לעיתים נעדיף להשתמש בשרת ה-NAS שלנו ככונן רשת פשוט. הסיבה לכך היא הפשטות שבעבודה במסגרת סייר הקבצים של Windows. במקום לגשת לקבצים השמורים על השרת דרך מערכת ההפעלה DSM, פשוט נכנס לסמל "המחשב שלי" ב-Windows ולצד המחיצות בכונן הקשיח המקומי נמצא גם את השרת שלנו ממופה ככונן רשת. על מנת לעשות זאת עלינו להיכנס ל-Synology Assistant, וללחוץ על הכפתור "Map Drive".
במסך שיפתח נגדיר שם משתמש וסיסמא עבור כונן הרשת ובזה שאחריו תיקיה לשיתוף.
המסך האחרון באשף הגדרת כונן הרשת הממופה יבקש מאתנו לבחור אות לכונן, יציג לנו את תיקיית השיתוף ואת שם המשתמש אותו הגדרנו ובזאת סיימנו, לחיצה על כפתור Finish – והכונן ממופה.