מפתחת השבבים הכריזה רשמית על מעבדים ניידים חסכוניים חדשים שמסמנים חזון שאפתני – אולטרבוקים שיעלו לכם 400 או 500 דולר בלבד
תערוכת קומפיוטקס לשנת 2015 ללא ספק הייתה רבת פעלים עבור AMD. היצרנית האדומה לא רק הציגה מעבד נייח חדש וחשפה את תאריך ההשקה המיוחל לכרטיס ה-HBM המדובר שלה – היא גם ניצלה את הבמה על מנת לערוך לנו היכרות מעמיקה יותר עם דור ה-Carrizo שלה, והתקווה הכי משמעותית שלה לקאמבק בעולם הניידים מאז ימי ה-Brazos הנאיביים.
Carrizo הוא דור המעבדים משולבי הליבה הגרפית (APU) השישי של AMD, והראשון שיעשה שימוש במודולי Excavator, הדור הרביעי והאחרון של ארכיטקטורת ה-Bulldozer המאכזבת, שעושה מעשה אינטל ושם את מרבית הדגש ותשומת הלב על שידרוג היעילות בצריכת הספק נמוכה – מה שאמור להפוך אותו ליריב ראוי, סוף סוף, למעבדי ה-U הניידים של צ'יפזילה.
למרות שהוא ממשיך להתבסס על תהליך ה-28 ננומטר העתיק שלGlobalFoundries, ב-AMD מצהירים ששבבי ה-Carrizo מציעים קיצוץ של בין 40 ל-50 אחוזים בצריכת ההספק לעומת מעבדי ה-Kaveri הניידים של שנה שעברה (שהתבססו על ליבות ה-Steamroller), זאת בתוספת לשיפור ביצועים של בין 4 ל-15 אחוז בהשוואה ללא תלות בתדר (IPC – מספר פקודות שמבוצעות בכל דופק שעון).
תוסיפו אל אלו תמיכה מלאה ב-HSA 1.0 (שיתוף משאב הזכרון באופן מלא בין ליבות העיבוד לליבה הגראפית המובנית), תמיכה ברזולוציות 4K עם מקודדי HEVC ו-H.265, תמיכה בטכנולוגיית ה-TrueAudio לאיכות סאונד משודרגת ובעיקר הבטחה לליבות גראפיות שיהיו טובות יותר מאלו של מעבדי ה-Broadwell-U של אינטל תחת מעטפת תרמית זהה – ואפשר להבין מדוע אנחנו מתייחסים אל Carrizo כדור עם פוטנציאל משמעותי.
די בכך שרק חלק מהצהרותיה מרחיקות הלכת של AMD יתגשמו בכדי שנקבל מוצר שלשם שינוי באמת יוכל לתת פייט להגמוניה של אינטל במחשבים הניידים על כל סוגיהם, ונראה שלשם שינוי גם יצרניות המכשירים מאמינות לחברה מסאניווייל – כשאסוס, HP, לנובו, טושיבה ואייסר כולן מוצגות בתור פרטנריות קיימות עבור מוצרים מבוססי Carrizo.
בזמן שהעתיד הגדול והלא ידוע של AMD ממשיך לשכון לו אי שם בשנת 2016 ואילך עם ארכיטקטורת ה-Zen החדשה, אנחנו מוצאים את עצמנו מחזיקים אצבעות ומאחלים הרבה הצלחה ל-AMD עם שבבי ה-Carrizo, שעשויים להביא קצת יותר תחרות לשוק ולצרכנים המשוועים לכך כבר לא מעט זמן.
all day defined as >8 hours idle
מגוחך.
אני לא מבין את ההיגיון של להמשיך ולייצר דורות חדשים של מעבדין כשהם יודעים מראש שהם לא ברמת הביצועי של אינטל.
וגם אם הדור הבא כן יהיה, איזה סיבה יש לי לעשות את השינוי הזה?
שיפסיקו לבזבז כסף על לנסות להדביק את הקצב וימקדו את המרץ בפיתוח מעבדים שבאמת יפתו את הצרכן לעשות את המעבר.
מעבדים לאולטרה-בוקים ולפטופים לא צריכים להיות ברמת ביצוע של מחשב שולחני.
אם המעבד מספיק לשימושים רשת/בית/משרד + מולטימדיה והרצה חלקה של מערכת ההפעלה תוך חיסכון משמעותי בזמן סוללה אז יש לו פוטנציאל שוק