הדור האחרון של מעבדי APU בהתבסס על ארכיטקטורה ממשפחת ה-Bulldozer עשוי להגיע בתוך מספר חודשים, עם תושבת לוחות אם חדשה שתתאים גם למעבדי ארכיטקטורת ה-Zen העתידיים
עידן ה-Zen של AMD מתקרב, אבל עד שהוא יגיע עוד יש זמן – ואת החלל עתידה למלא ארכיטקטורת ה-Excavator, הרביעית והאחרונה ממשפחת ה-Bulldozer שהחלה את דרכה כהבטחה עצומה, ומסיימת אותה בקול ענות חלושה עד מאוד.
דיווחים עדכניים מהאתר benchlife.info מאשרים כי AMD מתכננת להשיק דור ביניים חדש של מעבדים עם ליבה גראפית משולבת (מה ש-AMD קוראת לו APU) במחצית הראשונה של 2016, תחת השם Bristol Risdge, ועם מספר שינויים מתבקשים: תמיכה רשמית בזכרונות DDR4, שבב Northbridge שמובנה בשבב המעבד עצמו, ליבה גראפית מובנית בארכיטקטורת GCN מעודכנת וגם ליבות עיבוד משודרגות, שמבטיחות להציע שיפור ביצועים של עד 25 אחוזים במונחי הוראות שמבוצעות לכל דופק שעון לעומת ארכיטקטורת ה-Steamroller העכשווית, אותה ניתן למצוא במעבדי ה-Kaveri.
בשל המעבר לזכרונות בתקן DDR4 ולגשר צפוני מובנה, מעבדי ה-Bristol Ridge ידרשו מעבר ללוחות אם מעודכנים עם תושבת חדשה בשם AM4 – כאשר מה שמעניין כאן, ושונה במהות מהגישה של המתחרה אינטל, הוא שהתושבת הזו ולוחות האם שמתבססים עליה תתמוך גם במעבדי ארכיטקטורת ה-Zen העתידיים של AMD, גם באלו מרובי ליבות העיבוד שעתידים להגיע ללא ליבה גראפית מובנית תחת משפחת ה-FX (בסוף שנת 2016, כפי שכבר אומת רשמית), וגם במעבדי ה-APU של שנת 2017 אשר ישלבו כבר ליבות עיבוד מדור ה-Zen יחד עם ליבות גראפיות מובנות.
פירוט דגמי ה-Bristol Ridge הנייחים והניידים – בינתיים ללא שמות רשמיים
מדובר בתפיסה שעשויה להשפיע באופן חיובי מאוד על AMD, שכן צרכנים יוכלו להרכיב להם מערכת מחשב מוזלת יחסית בהתבסס על לוח AM4 ומעבד Bristol Ridge, עם ידיעה כי יוכלו לשדרג באופן קל וזול יחסית בעתיד למעבדים מעידן ה-Zen – בתקווה שאלו אכן יצליחו לעמוד בציפיות ויציעו קפיצת ביצועים שתחזיר את התחרותיות למפתחת השבבים מסאניוייל.
נמשיך לעקוב אחרי דור ה-Bristol Ridge אשר אמור להגיע הן בגירסאות נייחות והן בגירסאות ניידות – ונקווה שזו הפעם האחרונה בהחלט שבה נצטרך להיתקל בארכיטקטורת ה-28 ננומטר הוותיקה במיוחד.
אין לך INTEL…????
………………………………
………………………………………………………..לך….. ………………………………………………לך יחף!
לא מסכים מעבדים של amd יכולים להריץ משחקים כבדיםבלי בעיה כל עוד קונים מעבד שיחזיק כרטיס חזק וזה כל מה שגיימר צריך .שהזן יצא אני יחליף את אינטל בלי למצמץ מודה עד היום טעיתי , המחשב הבא לא יעלה מעל 10 אלא בסביבות 6 עם כרטיס הכי חזק מעבד שמחזיק זה מספיק