סיכום - הטוב הרע והעתיד הלא נודע
סיכום – הטוב הרע והעתיד הלא נודע
בשלב זה, כל היודע דבר או שניים על עולם החומרה ותושבת האקסטרים החדשה של אינטל מכיר בעיקר את הביקורות השליליות. ערוצי החומרה הגדולים בעולם, האתרים הנחשבים ביותר, אין מקום שלא פסח על ביקורת קשה על התושבת והמעבדים.
מרובעי ליבות לתושבת אקסטרים? פתרון תרמי בעייתי? מחיר מול התחרות העולה? כל אלו הם נושאים חשובים מאוד. אין בכך ספק. כאן, אנסה יותר להתמקד בשאלה – למי Core i9 7900X באמת מתאים?
ובכן, מדובר שוב במעבד שיקטוף את התואר "המעבד השולחני החזק ביותר". אינטל נמצאת במצב שבו היא רוצה את התואר הזה. אבל… משהו לאחרונה קרה בעולם המעבדים שקצת שינה לה את התוכניות.
המעבד אותו הצגתי כאן תוכנן כמעבד Core i7 ולא כמעבד Core i9. למעשה, התכנון לשם החדש הגיע כל כך מאוחר, שישנם דיווחים על כך שיצרניות לוחות אם לא ידעו על כך ממש עד הרגע שהמעבד הוצג. בביוס בלוחות האם השונים המעבד שאני מחזיק נקרא "Core i7 7900X". זו הוכחה דיי ברורה לכך.
בנוסף, מסתבר שיצרניות לוחות האם אפילו לא ידעו על תוכניותיה של אינטל להשיק מעבדים עם יותר מעשר ליבות בדור הזה. למה? כי משהו צץ ברגע האחרון וכנראה הרס לה את התוכניות לשליטה קלה ומלאה בשוק עם מעבד בעל 10 ליבות. בעתיד הקרוב תושק סדרת המעבדים החזקה ביותר ש-AMD אי-פעם תכננה, סדרת Ryzen Threadripper שתכיל מעבדים עם 16 ליבות עיבוד (!) ו-32 נימים באמצעות טכנולוגיה המקבילה ל-HyperThreading. המחיר של מעבד כזה יהיה זהה ל-Core i9 7900X.
אינטל החליטה לגייס את כוחות השרתים שלה בכדי להציג עוד כמה מעבדים ולטפס קצת מעל לזה עד לגובה של 18 ליבות. כתוצאה מכך, נולדו כמה בעיות. האחת היא – איפה יעמדו מעבדי השרתים לאחר השקת מעבדים שכאלו? מי ישלם 2000 דולר למעבד בעל יכולת דומה לזאת של מעבד ב-1000 בלבד?
הבעיה השניה היא התמודדות עם משימות היום-יום. בעוד שה-7900X מסוגל לעשות הכל, הוא משלם על כך בצריכת חשמל גבוהה, ולעיתים גם מפסיד ל-7700K הצנום והמהיר. אינטל חייבת לנצח את ה-7700K של עצמה בכל קטגוריה אפשרית – זאת המשימה לדורות הקרובים של מעבדים בעלי ליבות מרובות.
הבעיה השלישית והגדלה בהדרגה היא התחרות. שימו לב למספרים שהוצגו. ישנם מעבדים גם מבית אינטל וגם של AMD שמציגים יחס עלות תועלת גבוה בצורה משמעותית מזה של 7900X. מעבדים כאלה מאיימים על רכישתו באופן ישיר.
אז, למי מיועד מעבד שכזה? בעיקר לאנשים שבשבילם מקסימום ביצועים זה הכרח. עורכי תוכן כבד בתוכנות של גרפיקה, וידאו ועיבוד מקבילי. בעלי תחנות מכונות וירטואליות שתקציבם אינו מוגבל והם לא מוכנים להתפשר על פחות מאשר הטוב ביותר באותו הרגע. Core i9 7900X הוא לא מעבד חלש כלל, בטח לא עם 20 נימים פעילים שיכולים מהקופסה לעבוד בתדר של 4000 מגה-הרץ ויותר.
המחיר? 999 דולר. המעבד כבר נמכר בישראל ומוצע לצרכן במחיר מומלץ של 4600 שקלים. המעבד הקודם בעל עשר הליבות, Core i7 6950X הגיע בתג מחיר גבוה משמעותית של 1700 דולר או כ-7000 שקלים. הוא מגיע בקופסא קטנה ולא כולל קירור. במידה ותרצו לקרר מעבד שכזה, המינימום עליו אמליץ יהיה קירור כמו ה-Noctua NH-D15. אם השקעתם סכום כזה במעבד, אין סיבה להשקיע על פחות מקירור אוויר אולטימטיבי, או לחלופין קירור מים גדול ובשרני. כל קירור שתואם לתושבת LGA2011 או LGA2011-3 יתאים גם פיזית לתושבות הזאת. מימדיה זהים.
ברשותכם, אסיים בקצת אופטימיות. כידוע לחלקכם, אינטל לוקחת פידבק בצורה רצינית. כבר החורף הזה צפויים לנחות בעולם המחשבים האישיים מעבדים חדשים מסדרה רעננה שהולכת בהחלט לעשות שינויים מתבקשים, אפילו כאלה שמעלים תהיה בנוגע למעבדים שרק בזה הרגע הושקו (אני מסתכל עליך, Core i7 7800X המשושה).
סדרת Coffee Lake צפויה להביא לתושבת LGA1151 הסטנדרטית לראשונה מעבד שש-ליבות מהיר במיוחד שימשיך את דרכו את Core i7 7700K וצפוי לעשות זאת במחיר דומה. אנחנו ממתינים בקוצר רוח לראות גם את המעבדים שמתחת למשושה המבוקש עולים רמה. כפולי ליבה תקציביים יהפכו למרובעים, ושש ליבות לא יהיה מובן מאליו רק אצל AMD, אלא גם אצל אינטל בפלח שוק רחב יותר. תחי התחרות, יחי קרב שמחזק את שני הצדדים.
קיצר. מחכים לCOFFEE LAKE
לא לא …. מחכים ל-CannonLake … ה-Coffee Lake הוא ב-14 ננו מה שהיה אמור להיות ה-Cannon Lake … אבל יש להם בעיות בייצור של ה-10 ננו … אז הם הוציאו את זה כדור ביניים עד שיצליחו להתגבר עם הבעיות שיש להם בייצור של ה-10 ננו … קיצור ה-Coffee Lake הוא גרסא פחותה של ה-Cannon Lake … ??
לא משתלם … רק ryzen או threadripper שיותר מהיר בהרבה
קיצר אין חדש תחת השמש.
כפי שכבר עשרות ערוצים כבר טענו הפלטפורמה הזאת היא תוצאה של לחץ וחיפזון בדיוק כמו Pentium D בזמנו.
– לוחות אם לא בשלים עם בעיות התחממות ב VRM.
– מעבדים עם TDP גבוה במיוחד שאפילו גופי קירור נוזלי מתקשים לקרר.
– תמיכה תמוהה בערוצי זכרון ו PCI-E שחלק מהמעבדים בסדרה תומכים בפחות או יותר.
– מחזור של מעבד i5 ומעבד i7 בפלטפורמת אקסטרים, למה אינטל?
– יחס עלות תועלת בין הנמוכים ביותר ביחס למתחרה.
– וכמובן IPC בזיוני אפילו מול מעבד המיינסטרים שלהם ה 7700K.
הפלטפורמה הזאת היא הוכחה לכך שאינטל לא למדה שום דבר מתחילת שנות ה 2000 ותקרית האתלון של AMD.
באמת שאני לא יודע איזה כסיל צריך להיות כדי לרכוש משהו מהפלטפורמה הזאת.
אני ממליץ לאנשים לחכות ל Coffe Lake או ללכת על Ryzen, כי נכון להיום הדבר המדהים היחיד שיצא מהמפעל של אינטל הוא ה G4560 שזה באמת מעבד מדהים ביחס עלות תועלת.
כאילו 250 שקל בעבור מעבד שמנשק i5 זה בהחלט מדהים.
אה ושחכתי את הפאנץ' הכי חשוב בכל הסיפור הזה.
אינטל עדיין משתמשים במשחת שיניים במעבדים שלהם, קיצר בהצלחה לכולם בדליד.
אחלה ביקורת חוץ מהפסקה האחרונה – "כידוע לחלקכם, אינטל לוקחת פידבק בצורה רצינית". אינטל לא מתייחסת לביקורת. בכלל. ב7 השנים האחרונות קיבלנו מעבדי העתק-הדבק עם עוד כמה אחוזי ביצועים כאשר כל הפיתוח הלך לצריכת החשמל והליבה הגרפית שלא עניינו אף אחד (בנייחים).
הסיבה היחידה שאינטל משנה כיוון עכשיו היא AMD. שינוי המיתוג המאוחר מדגיש זאת.
לסיכום – נפגש בTHREADRIPPER 🙂
הוזלה זה תמיד מפתח להצלחה 😀 הרוב המכריע לא קונה במחירים כאלו. זה תמיד ככה. מנסים לחלוב את העשירון העליון ואח"כ מוכרים במחיר סביר (גם אם לא זול).
יופי של סקירה, במיוחד הסיכום. עשוי טוב ליאור![:goodposting: :goodposting:](https://hwzone.co.il/community/uploads//emoticons/goodposting.gif)
כשאני קורה את הסקירות של ליאור, אני מרגיש שהאתר הוא ברמה בינלאומית, ולא חסר לו כלום מ טומסהארדוור וכד'. ליאור. תמשיך ככה!
מתוך הערכה לרמת הכתבות שלך אני מציע ללטש קצת יותר את הכתבות משגיאות כתיב קטנות. [גם כשאני מקליד מהר, המקלדת לא תמיד "מבינה" אותי… ]
הכי אהבתי את "כשאני קורה" ואז את ההערה לגבי שגיאות הכתיב 🙂
בכל אופן אם מצאת שגיאת כתיב ספציפית אז בבקשה תעדכן – ואנחנו כמובן נתקן. הביקורות אומנם עוברות 2-3 עיניים אבל תמיד יכולה להיות שגיאה שמתפספסת.
אשב לי בנחת ואחכה ל 8700K _ (שנמצא ממש מעבר לפינה)
8700K זה 6/12 , מתאים ומותאם יותר למשחקים ומעט קידוד.
במחיר של 7700K
לא שווה לחכות מעט?
^ששגיאות כתיב קטנות יהיו צרותנו,
אני קונה אותן בתי ידיים….
ואני עדיין עם 3570k ?
ואני עם 2500k ולא רואה באופק עדיין את הצורך לשדרג.
מחשב זה אצלי שלא השתנה מאז 2011, כבר עבר גיל 6, ועדיין מספק ביצועים שמסוגלים לסחוב כל דבר שזורקים עליה.
באמת הגיע 2017 כעדנה שסוף סוף הצליחה להקפיץ את הביצועים פי 2 מאז Icore מרובע הלבות – בזכות Ryzen 1700 מתומת ליבות.
אלא ש….. בפועל עדיין אין בשוק יישומים (לרבות אפליקציות real time ממן משחקים), אעשר מבקשות יכולת עיבוד מתומנת ליבות
כרף סביר לעבודה איכותית. ומשכך נראה לי, כי המרובעי ליבות החזקים שלנו יסחבו יפה את 2018, ויתכן שחלק מ 2019 גם…
אז אני מביא את שגיאות הכתיב:
ישנם אפילו מארזים תומכים בתוכנולוגיה יחודית זאת.
[יתכן שזו לא שגיאה, אלא הוא המציא את המילה]
"מתח הפעולה לליבה שלו נזקקתי הוא 1.280 וולט."
למיטב ידיעתי, אמפר מוגדר ביחידות של מתח, ו וולט מוגדר כ"זרם".
וקטף את מה שנראה כמו כמו תשיא בכל הזמנים של פרסים ותשבוחות מרחבי העולם.
היי,
אתה טועה, זה הפוך. מתח הוא וולט, זרם הוא אמפר.
שאר הטעויות תוקנו.
תודה
אני אומר את מה שהמורה לפיזיקה לימד אותנו. יתכן שהוא טועה או שאני לא זוכר. יש לך מקור למה שאמרת?
גוגל?
כן. אתה צודק