המעבד השולחני העתידי והייחודי מבית אינטל נצפה מבקר במאגר מבחן ה-Geekbench, וזה מחזק משמעותית את העדויות בנוגע אליו
אחת ההפתעות המרכזיות בדור מעבדי ה-Core השביעי של אינטל, זה שהגיע לפני כמה חודשים לעולם הניידים אבל בינתיים לוקח את הזמן ולא ממהר לנחות בשוק הנייחים, מסתמנת בתור דגם ה-Core i3-7350K עליו שמענו לראשונה לפני כמה שבועות – מעבד כפול ליבה מתקדם עם מכפלה פתוחה ליכולות המהרה, כפי שלא ראינו מהחברה כבר הרבה מאוד שנים. עתה אנחנו מקבלים אינדיקציה נוספת לכך שלא מדובר בהמצאה אלא במוצר אמיתי וממשי, וכזה שיוכל להיות אלטרנטיבה טובה לדגמים יוקרים יותר.
ארבע תוצאות שונות עבור דגם ה-Core i3-7350K שבדרך צצו להן במאגר הנתונים של המבחן הפופולרי Geekbench 4, ואישרו כי תדרי העבודה של הדגם אכן יעמדו על 4GHz כבסיס ועל 4.2GHz כטורבו מירבי מהמפעל (וכמובן פוטנציאל נוסף בהתאם למזל וליכולות הרוכש, תודות ליכולת להגדיל את מכפלת תדר הבסיס).
לפי התוצאה שהתקבלה עבור המעבד במבחן, מסתמן כי הוא יוכל לספק ביצועים ברמה דומה לזו של ה-Core i5-6400 מרובע הליבות מדור ה-Skylake הנוכחי, וכזו שנמוכה רק במעט מזו של ה-Core i5-4670K מדור ה-Haswell Refresh של 2014. לא רע עבור שבב שאמור לשאת תג מחיר של כ-177 דולר לכאורה, ואולי אף פחות מכך – וזאת כמובן מבלי שאנחנו יודעים עד כמה גבוה (או לא) יהיה פוטנציאל ההמהרה הנוסף שלו כמובן.
מעבדי ה-Kaby Lake השולחניים עשויים לזכות להשקה רשמית בתערוכת CES 2017 הגדולה בתחילת חודש ינואר – במקביל למעבדי ה-Summit Ridge של AMD. אם זה אכן יקרה, אנחנו מצפים כי ה-Core i3-7350K יהיה חלק מהגל הראשון של הדגמים שיגיעו אל החנויות, במקביל ל-Core i5-7600K ול-Core i7-7700K, מה שאולי יבשר סוף סוף על תחילת הקאמבק עבור ההמהרה הביתית העצמית.
פתיחת מעבדים תקציביים לאוברקלוק לא קורה בגלל נדיבות יתר של אינטל, אלא פשוט כי AMD תאפשר אוברקלוק לכל שבבי הביצועים שלה. נכון AMD זו לא אינטל, אבל בהחלט אפשר לראות בזה ניצני איום ראשונים מזה שנים רבות. שבב מול שבב באותו מחיר, כשהתחרות קיימת, ויתור על אוברקלוק יפסיד לקוחות פוטנציאליים. עם זאת, פרמיום של 180 דולר לשבב כפול ליבה בשביל יכולת אוברקלוק זו לא הנגישות שהייתה לנו בימי Conroe העליזים.
קצת הזכיר לי את ימי הפנטיום D עם הדגם 820 (אם אני לא טועה במספר) עם המכפלה הענקית שהיה אפשר להקפיץ אותו בקלות (יחסית) ב50%.
לא שזה ממש קשור למעבד פה אבל דיברת על ימים עליזים
אתה מתכוון ל פנטיום D 805 , במהירות 2.66GHZ ומכפלה של 20. והיה בעל יכולות OC אדירות
מה זה עוזר כשהלוחות שמאפשרים את זה עולים יותר מהמעבד? ג'ק – הפנטיום D היו תנורים גם בברירת מחדל, לעשות להם OC היה כאב ראש. איפה ימי הNORTHWOOD שלי? 60% OC
Tom Taborovski
אני חושב שההיילייט היה הקונרו E6300 הראשונים. לא סתם דור ראשון שמהווה קפיצת ביצועים רצינית מהפנטיום D, אלא מעבדים שיכלו מתדר של 1.8GHZ לעלות אל 3.5GHZ ויותר.
דור חדש, והוא ישר מקבל זינוק של 80%+ בביצועים. נדיר ולא יחזור לעולם כנראה.
כן צודק. 805 זה הדגם הנכון.
בגלל המכפלה הגבוהה לא היית צריך להרים את הבאס כל כך הרבה בשביל לקבל קפיצות גדולות בתדר.
אולי כשאנשים יתחילו לקנות AMD ולא INTEL המחירים ירדו
לי יש מחשב אחד עם i3 מ-2011 (שדחפו לי אותו בבאג בגלל עודפים במלאי) ושני מחשבים עם CORE 2…
אני חייב להחליף את המחשבים שלי דחוף