אחרי ההדגמה על הבמה שהיממה את כולם, הפרטים הטכניים הממשיים אודות מעבד העל העל הביתי של יצרנית השבבים מתחילים להגיע בטפטופים
אחד מרגעי השיא של Computex 2018, ואולי של כל התערוכות הללו בשנים האחרונות, היה ללא ספק ההדגמה שסיפקה לנו אינטל למעבד 28 ליבות פיזיות (ו-56 ליבות לוגיות בסך הכללי) חדש שאינו שייך למשפחת ה-Xeon של עולם השרתים – על הבמה בצורה חיה, מבלי שהיה לנו שום דיווח מקדים שהכין אותנו לכך, ועוד עם תדר עבודה עצום של 5 ג׳יגה-הרץ לכל ליבה וליבה במערך. האם זו המחשה לזינוק האדיר שצפוי לנו עם המעבר ל-10 ננומטר? האם אינטל מצאה דרך לכופף את חוקי הפיזיקה המוכרים? התשובות מתחילות להתבהר אט-אט כעת.
למרות שהדבר לא נאמר במסגרת ההדגמה, טבעי היה להניח שהמעבד המדובר הומהר בכדי להגיע לתדר האימתני בו פעל – ואינטל אכן מודה בכך, ומבהירה כי נעשה שימוש במערכת קירור מים עם יחידת צ׳ילר חיצונית גדולה לשם כך. במילים אחרות, זה לא בדיוק מערך שאותו ניתן לצפות להפעיל באופן קבוע בסביבה הביתית, כך שסביר להניח כי רובם המוחלט של הצרכנים יאלצו להתפשר על תדר עבודה מירבי נמוך בכמה מאות מגה-הרץ, לכל הפחות, בתור נקודת עבודה מעשית.
נתונים מעניינים נוספים הם הגילויים על כך שהמעבד אינו מבוסס על ליטוגרפיית 10 ננומטר, אלא על אחת מטכנולוגיות ה-14 ננומטר המודרניות של אינטל (14nm+, או 14nm++), עם תושבת ה-LGA3647 הגדולה ביותר של החברה בה השתמשו רק מעבדי Xeon עד היום. המשמעות היא שאינטל מתכננת להשיק פלטפורמת קצה עליון ביתית חדשה, לצד זו שמבוססת על תושבת ה-LGA2066 והוצגה עם דגמי ה-Skylake-X וה-Kaby Lake-X.
שימוש בספק כוח של 1,600 וואט במערכת מצביע על כך שצריכת ההספק של המעבד תהיה גבוהה באופן קיצוני, בייחוד תחת המהרה ועומס מירבי, כשההערכה היא שמעטפת ההספק הרשמית תעמוד על כ-265 וואט או מעט פחות מכך – הנתון המירבי המוגדר בפלטפורמת השרתים הנוכחית של החברה.
יתכן שעוד מוקדם לקפוץ קדימה למסקנות כלשהן, אך כל הרמזים הקיימים מעידים כי מעבד חדש זה, ואולי דגמים נוספים שיושקו עם מעל ל-18 ליבות עיבוד (כלומר בהתבסס על שבבי ה-XCC הגדולים ביותר שהחברה מייצרת כיום), לא יחליפו ישירות את מעבדי ה-Skylake-X היוקרתיים הקיימים – אלא ישמשו כמדרגה חדשה וגבוהה ביותר ששמורה לאלפיון העליון של המשתמשים הביתיים, עם מחירים שקרובים מאוד (ואולי גבוהים יותר? קשה לדעת) למעבדי ה-Xeon Platinum המקבילים, אך עם התאמה למערכות הפעלה ולתוכנות ביתיות-מקצועיות, וכמובן עם יכולת המהרה שאינה קיימת בשרתים.
אפשר לא להסכים ולא לחבב את הדרך בה בחרה אינטל להציג את הישגיה הטכנולוגיים על הבמה, אך בשורה התחתונה מירוץ החימוש הפראי הזה שהתעורר לו לפתע בשוק הביתי הוא ברכה – בטווח הארוך אנחנו נוכל לראות יותר ויותר מעבדים עם יותר ליבות בכל טווחי המחירים בזכותו, עם יותר ויותר יישומים שיתמכו וינצלו פוטנציאל זה כראוי בשל כך, וזאת לאחר שנים שבהן לא העזנו אפילו לדמיין שום מספר מעל שמונה ליבות בתחום. שיהיה בהצלחה לכל המשתתפים והעוסקים במלאכה.
אבל זה היה ברור מההתחלה!
מי שראה את הצינור הזה היה יכול להסיק שיש שם מאחורה ג'ריקן לא קטן.
השאלה עוד כמה זמן נראה את הפירות. מתי ארכיטקטורה 14nm++ תושק. ואיתה אולי מעבד 8 ליבות 16 נימים.
מתבקש:
https://www.youtube.com/watch?v=ozcEel1rNKM
שום דבר לא בטוח, גם אחרי ההכרזה ההזויה במקצת של אינטל.
אבל, אכן העתיד נראה וורוד.
לא בטוח שזה המסלול הנכון ביותר לקידמה, אבל היי,
מי אנחנו שנתלונן. בייחוד אחרי התרדמת שאותה אינטל הפילה על
השוק.
ואתם יודעים לבד, למי מגיע הקרדיט ……
דבר אחד בטוח שאינטל נתפסה עם המכנסיים למטה לא היה להם באמת מה להציג והם בחרו להציג את זה.
עדיף שהיו מראים לנו מעבר מתומן ליבות לשוק הביתי מסדרת i7.
בתור אחד שלא עוקב בצורה סדירה אחרי הנושאים האלו…זה נראה לי שאינטל פשוט נבהלה מהמעבד החדש של AMD וזה אחרי שכפי הנראה הם נרדמו בשמירה, ויצאה בהכרזה על מעבד שהוא כאילו בשורה חדשה אבל הוא לא.
אבל כפי הנראה זה באמת מבשר קרב ענקיות בהמשך שזה כבר טוב.
סרטון מצחיק מפי "מהנדס" של אינטל.
https://www.youtube.com/watch?v=ozcEel1rNKM
אז לקחו מעבד xeon קיים על פלטפורמת xeon קיימת בליטוגרפיה שנמצאת בשימוש שנים וקראו לזה מעבד חדש? פשוט בושה שזה מה שהיה להם בcomputex
אינטל כרגיל משקרת בלי בושה לכולם:
https://www.youtube.com/watch?v=-Zp_iXYl4IQ