מערכת הבחינה ומבחני הביצועים
מערכת הבחינה
הכנת מערכת הבחינות ואופן בחינת מעבדי Alder Lake היה המורכב ביותר שלנו בשנים האחרונות בשל שלל סיבות תוכניות כאשר בראשן עומדת כל סוגיית מערכות ההפעלה.
נאמר לנו פעם אחר פעם על ידי אנשי אינטל כי מעבדי Alder Lake בנויים לעבודה אופטימלית תחת מערכת ההפעלה חלונות 11. במצב שגרתי, זו נראית כמו טענה סבירה בהחלט שמאפשרת לנו לערוך בחינות במלוא המרץ וללא עיכובים.
אמנם, ממש עד לפני ימים בודדים, מעבדי AMD חוו בעיות טכניות חמורות למדי בכל הנוגע לביצועיהם תחת חלונות 11 עקב תקלות בביצועי זיכרון מטמון מרמה שלישית, דבר אשר לעיתים גרע עשרות אחוזי ביצועים מהם לעומת המצב בחלונות 10.
כתוצאה מכך, החלטנו תחילה לבצע את כל מבחני הביצועים שלנו בחלונות 10 על מנת להציג לקוראינו מצב ביצועים לפחות עבור חלק מכובד אשר החליט עד כה להשאר עם מערכת ההפעלה הזאת ולא לעבור ל-11.
אמנם, כמה ימים לפני מועד עליית הביקורת הזאת, נראה כי יצא טלאי אשר מתקן את ביצועי מעבדי AMD בחלונות 11 ומביא אותם לאותה הרמה אשר אנו מכירים מחלונות 11 בממוצע.
לשם כך, ערכנו בחינות למעבדי Alder Lake של אינטל גם בחלונות 10 וגם בחלונות 11, דבר שהוביל אותנו למרתון בחינות אינטנסיבי ברגע האחרון.
מערכת הבחינות עבור מעבדי Alder Lake כוללת:
- לוח אם Asus Maximus Z690 Hero
- זיכרון Kingston Fury BEAST DDR5 5200 CL40 16GBx2
- קירור Asus Ryujin II 360
מערכת הבחינות למעבדי הדור ה-11 כוללת:
- לוח אם Asus Z590-E STRIX GAMING
- זיכרון G.Skill TridentZ Royal DDR4 3600 CL16 8GBx2
- קירור Noctua NH-D15 Chromax.Black
מערכת הבחינות למעבדי AMD כוללת:
- לוח אם Gigabyte X570 Aorus Master
- זיכרון G.Skill TridentZ Royal DDR4 3600 CL16 8GBx2
- קירור Noctua NH-D15 Chromax.Black
חומרה ששומשה עם כלל מערכות הבחינה:
- כרטיס מסך MSI Geforce RTX 3080 GAMING X 10GB
- אחסון Kingston SSD RENEGADE 2TB M.2
- ספק כח Asus THOR 1200W
פילוסופיית בחינה
חשוב לנו להבהיר כי בוצע פירמוט מלא של כונן המערכת במעבר בין פלטפורמות הבדיקה השונות כאשר ביצועי AMD לקוחים חלקית ממסד הנתונים הקיים שלנו. חשוב לנו גם להבהיר כי על אף שמערכת Alder Lake נהנתה מנפח זיכרון מוגדל, כלל המטלות שביצענו אינן אינטנסיביות כלפי נפח זיכרון המערכת ובשום מצב לא התקרבו לנפח הזיכרון של 16GB. אנו ערים להפרשי ביצועים פוטנציאליים בין מעבדי AMD באותה ההתקנה ולכן בוצעה הסרה מלאה של דרייברים במעבר בין מעבדי AMD שונים בחלונות 11 כאשר בדקנו את הפרשי הביצועים במעבדי AMD בין מערכות ההפעלה.
תוצאות מעבדי AMD שאתם רואים הינן התוצאות שקיבלנו בשימוש מערכת ההפעלה חלונות 10 המעודכנת ביותר. וידאנו מספר פעמים כי לא קיים הפרש ביצועים בין מצב של חלונות 10 ל-11 עם מערכת הבחינה שלנו ומעבדים אלה.
דאגנו כי טכנולוגיות האצת ביצועים ואוברקלוקינג אוטומטיות מצד לוחות אם יהיו מבוטלות. הטכנולוגיות היחידות שפועלות בכלל המעבדים הן טכנולוגיות האצת ביצועים על סמך יכולת הקירור. כך, כל עוד מעבדים יכולים להשאר בתדרים גבוהים, הם נשארו בהתאם לקירורים המותקנים. טכנולוגיות יחודיות ללוחות האם השונים יכולים לייצר מצב שלא מייצגת את חווית המשתמש בצורה הוגנת כלפי אלו שרוכשים לוחות אם אחרים.
כמו בבחינות כרטיסי המסך שלנו, הגרף הירוק מתאר במשחקים את ביצועי המעבד תחת רזולוציית 1080P, והגרף הכתום מתאר את הביצועים תחת 1440P. נעשה שימוש ב-RTX 3080 על מנת להבליט את ביצועי המעבדים ולמנוע השענות גבוהה על ביצועי כרטיס המסך כצוואר בקבוק לביצועים טובים יותר.
תזכורת חשובה לפני שמתחילים עם מבחני הביצועים – חשוב להבין שזאת נקודת המוצא הטכנית של מעבד יחודי במבנה שלו. ישנה סבירות גבוהה שמשחקים ותוכנות בעתיד הקרוב יקבלו טלאים שישפרו באופן מדיד את ביצועי Alder lake בהם. לתשומת לבכם.
מוכנים?
משחק הספורט האלקטרוני Overwatch מיצר מצב בו ה-Core i9 12900K מוביל את מבחני הביצועים ב-1080P. ב-1440P אפשר לראות שביצועי Core 5 12600K עומדים בקו אחד עם כל מעבד אחר שנחשב למהיר. עם מגבלת מנוע של 400FPS אנחנו קרובים ללהפוך את Overwatch למדד בלתי אפשרי עבור ביצועי מעבדים.
המשחק Borderlands 3 ידוע ככזה שמפיק תועלת ממעבדים חזקים עם נטיה קלה לאינטל ברזולוציות נמוכות, וכאן מעבדי Alder Lake מראים שלקיחת מדליית הזהב היא טריויאלית. הופתענו לראות הובלת ביצועים משמעותית למדי גם ב-1440P אשר פחות תלויה ביכולת המעבד. ישנו יתרון קל בהרצת המבחן בחלונות 11 לעומת 10.
כותר נוסף שידוע כי משתמש בצורה אינטנסיבית למדי בליבות המעבד הוא Horizon Zero Dawn. גם כאן באופן לא מפתיע הטכנולוגיה החדשה של אינטל מובילה, כאשר דור 11 ודור Ryzen 5000 של AMD נלחמו על הובלה.
עם מגבלת מנוע של 300FPS והרבה חישובי סביבה, ל-GRID עדיין יש מה לתת כשמודדים יכולות מעבדים. בין הדורות הקודמים ל-Alder Lake ראינו קפיצה רוחבית של ביצועים בממוצע, אמנם כן הבחנו במינימום פריימים לשניה מעט נמוכים מהצפוי.
את תחום צווארי הבקבוק למעבד במשחקים חותם Hitman 2 עם כמות הדמויות והעצמים הגדולה שהוא מציג במערך הבחינה כאשר גם כאן באופן לא מפתיע מעבד שהוא בשרני יותר ועם ליבות חזקות יותר יסיים בראש הרשימה. מעניין לראות שבאופן קבוע עוקף ה-Core i5 12600K בעל שש הליבות הגדולות וארבע הקטנות את מעבדי AMD כולם.
אנחנו עוברים למבחני ביצועים של פרודקטיביות וכח עיבוד כללי. במבחן Cinebench R20 שעושה שימוש במנוע הרינדור Cinema4D אין דרך קלה להגיד זאת – ה-Core i5 12600K של אינטל מציב סטנדרט חדש לחלוטין עבור נתח השוק הזה. ברינדור רב-ליבתי, ה-Core i5 12600K משאיר אבק ל-Core i9 10900K בעל 10 הליבות, ול-Core i9 11900K בעל 8 הליבות. באותה נשימה, הוא מציב גם את Ryzen 7 5800X במקום קצת מביך בהתחשב בעלותו הגבוה יותר. מה שאתם רואים בגרף למעלה הוא התגשמות הבטחות אינטל כלפי ביצועי Alder Lake.
במבחן זה מציג ה-Core i9 12900K ביצועים גבוהים מאלו של Ryzen 9 5950X המפלצתי בעל 16 הליבות וזאת הייתה תוצאה נעימה. זה למעשה חותם הביצועים לו קיוו רבים אשר תהו לעצמם איך אינטל תנצח מעבד כל כך עוצמתי.
מבחן Time Spy למעבדים של 3DMark הוא דרך מעניינת להסתכל אך ורק על 16 הנימים הדומיננתיים במעבד. באופן לא מפתיע, 16 הנימים החזקים של 12900K שהם שמונה ליבות ה-P Core שלו מובילים בצורה משמעותית על כל דבר שפגשנו עד כה. שש ליבות ה-P Core של 12600K מלווות בשתי ליבות E Core לקבלת התוצאה שלו.
מבחן יצוא הוידאו בתוכנת Davinci Resolve תפס אותנו קצת לא מוכנים. אנחנו יודעים שבאופן כללי מעבדי אינטל מקבלים כאן עדיפות, כאשר מעבדי AMD מקבלים עדיפות לצדדים אחרים של התוכנה (כמו ניגון). זמני יצוא פרויקט הדוגמה שלנו פשוט מדהים לעומת הדור הקודם, גם כאשר נשארים באינטל לעומת הדור הקודם. וידאנו את התוצאות מספר פעמים, ווידאנו שניצול ליבות העיבוד הינו מירבי ומלא לכל המעבדים.
הרצנו מבחני ביצועים עבור סט תוכנות של מיקרוסופט כולל אופיס ודפדפן Edge (שכיום מבוסס Chromium של גוגל). מדובר במבחן בו ראינו את הבדל הביצועים הגדול ביותר בין מצב חלונות 10 לחלונות 11. זה לא שבמצב חלונות 10 ביצועי המעבדים אינם מעולים, אך תחת חלונות 11 ראינו זינוק ביצועים מרשים בעיקר עבור האינטנסיבי שבין התוכנות הללו – Excel. מדובר בעיקר בסוג של מחקר אקדמי שכן אנחנו לא רואים בתוכנות מיקרוסופט כמטלה כבדה במיוחד למעבדים מודרניים. אמנם, כאשר הביצועים מעולים, צריכת החשמל פוחתת משמעותית בשימוש סטנדרטי.
מבחן רינדור נוסף וחשוב עבור רבים הוא זה של תוכנת בלנדר. זו לרוב הטריטוריה הקדושה של AMD. טכנית, בין מערכות הבחינה השונות שלנו, Ryzen 9 5950X עדיין נשאר המעבד הזריז ביותר לפעולה זאת, גם אם בהפרש מזערי. ה-Core i5 12600K ממשיך להרשים אותנו עם תוצאה צמודה לזאת של Core i9 10900K בעל עשר הליבות.
צריכת חשמל והתמודדות עם חום
מדדנו את צריכת החשמל של המעבדים בשני מצבים שונים, האחד בזמן רינדור רב-ליבתי כבד בבלנדר והשני במשחק יחסית אינטנסיבי על המעבד, Horizon Zero Dawn.
כשמדובר ביעילות בגיימינג, Core i5 12600K הוא מעבד הגיימינג היעיל ביותר שפגשנו עד כה, כאשר צריכת החשמל שלו רק מעט גבוהה יותר מזאת של ה-Ryzen 5 5600X בעוד ביצועי הגיימינג גבוהים יותר. ברינדור רב-ליבתי המצב עדיין שונה. כאן, AMD עדיין מחזיקה בתואר "היעיל ביותר" כאשר Core i9 12900K נצמד אל מגבלת הטורבו שלו (שהיא 241W להזכירכם), בעוד Ryzen 9 5950X משך כמעט חצי מכמות החשמל. יש לנו תחושה שהצורך של אינטל להיות מאוד אגרסיבית עם תדר פעולת Alder Lake, וכך גם עם מתח העבודה הדרוש, מביא לצריכת חשמל גבוהה משמעותית עבור אחוז הביצועים האחרון לו מסוגלים המעבדים הללו.
בשל כמות הזמן המוגבלת שיש ברשותנו לבחינת המעבדים עד כה, אנחנו נצלול יותר לנושא יעילות Alder Lake בהמשך ונבחן אי-אלו מצבים מעניינים.
יש פרטים נוספים חשובים בנוגע לביצועי מעבדי Alder Lake שעליהם כדאי לחשוב. ניתוח מבחני הביצועים וסיכום בעמוד הבא.
שהחיינו !
חבר שאינטל לא חשבו על – 6C+16c
מה שבאמת חבל זה שאינטל לא באמת חידשו משהו.
איפה הם ואיפה M1 על שלל דגמיו …..
על מה אתה מדבר בדיוק? חוץ מהיעילות ה12900K אוכל את הM1 בלי מלח.
בכל מקרה הבשורה האמיתית בדור הזה היא הI5 שאשכרה מתחרה כמו שצריך ב5600X וה12400 כנראה יהיה המעבד המשתלם ביותר למשחקים שיצא, אלא אם AMD יתעוררו וסוף סוף ישחררו 5600 בלי X.
וזה בדיוק העניין ……
הדרך מהוא פחות יעיל, אבל יותר טוב בכל דבר ל"איפה הם ואיפה M1 על שלל דגמיו " ארוכה מאד.
לא כל כך ארוכה …
ביצירת תוכן, עם כל ההספק שצורכים מעבדי דור 12, בכלל לא בטוח שהם אוכלים את M1 בלי מלח ….
וחכה שיצא מק עם גרסת הM1 לנייחים, איך שלא יקראו לו, ואז באמת תחפש מלח ….
הפואנטה כאן, שאינטל לא באמת חידשו משהו, שלא כמו אפל.
אני לא מבין מה אתה רוצה, השיפור שאינטל הביאו בין דור 10 ל12 הוא מאד רציני(דור 11 לא היה צריך להתקיים כלל ואני לא מתחשב בו).
מה גם שאתה משווה בין תפוזים ותפוחים הM1 הוא מעבד ARM RISC והמעבדים של אינטל הם X86 CISC ובכל אפליקציה בה משתמשים בפקודות X86 הM1 לא יכול להתחרות בצורה רצינית וזה גם אם נתעלם מהעובדה שאתה בכלל לא מריץ את אותה מערכת הפעלה על שתי המערכות ושאתה לא יכול לקנות M1 ולחבר אותו איך שאתה רוצה אלא אתה תקוע עם המערכת שאפל תמכור לך עם כל הייקור שבה עם זה.
בקיצור ההשוואה פה צריכה להיות מול AMD ושם המעבד של אינטל מביא ביצועים דומים(ואפיעלו קצת טובים יותר) אבל יעיל הרבה פחות(לפחות תחת עומס מלא) ומצד שני אם\כשיצא ה12400 סוף סוף יהיה מעבד מידריינג' ברמה באמת גבוהה שאפשר לצמד אותו לכרטיס מסך עוצמתי בלי לאבד ביצועים גם ב1080P.
בקיצור, אינטל עשו ל – AMD את מה ש – AD שעתה לאינטל.
וחוזר חלילה.
בעצם לא ….
AMD עשו מעבדים שונים = חידשו ארכיטקטורה.
אינטל, כבר עשור דורכת במקום, ורק עולה יותר ויותר בהספקים המטורפים
שהמעבדים שלה צורכים, כולל דור 12.
חוכמה קטנה מאוד.
עכשיו, מה באמת ריב הבריונים הזה קשור למה שעשו אפל ?
ואם אינטל ו – AMD כאלה חכמים – למה לאעשו זאת הם ?
כי אפל אמנם לא המציאה שום דבר חדש, אבל לפחות הביאה לידי מעשה
מעבדים שגם נותנים תוצרת וגם לא מחייבים קירור נוזלי ותחנת כח.
באמת, מה קשור ….
אני לא מבין מה אתה רוצה ועל מה בדיוק אתה מדבר, דור 12 הוא ארכיטקטורה חדשה לחלוטין ועל ליטוגרפיה חדשה.
אני גם לא מבין מה אתה דוחף את אפל כל הזמן שהם לא נמצאים באותו הסקטור בכלל.
והI5 לא דורש שום תחנת כוח וגם קירור אוויר בינוני+ יספיק לו, רק הI9 צריך קירור מים.
אני לא דוחף אפל, בטח לא אני ( ואתה יודע טוב מאוד מה דעתי על אפל … ).
אבל … כל מה שאני בא לומר זה קצת פרופורציות.
יש שיפור ( וואו, ביג דיל …., לא הגיע הזמן ? ) ,
אבל שום דבר חדש.
ולא, להוסיף ליבות אטום לליבות רגילות זה לא חדש.
זו עדיין אותה ארכיטקטורת x86 מימי מי זוכר מתי,
ועל מה ההתלהבות בדיוק ? על מה ?
שעקפו את 5600x ב – 15 אחוזים ?
אם זה עושה לך את זה, שיהיה …
בסוף השנה הזו / תחילת הבאה AMD כבר יוציאו
גירסאות משודרגות של ליין המעבדים הנוכחי
וכמינימום ישתוו לדור 12. וואו ….
איך בצדק הייתה הכותרת של סקירת מעבדי M1 ?
הם בליגה משל עצמם.
ומעניין, למה אינטל מחכה עם דור 12 לניידים ……
בקיצור מצביעים ברגליים כמו גם לוינדוב 11 ונשארים עם AMD ווינדוס 10
לא מבין גדול בזה, אבל זה לא נראה משהו חדש
המעבד מתנהג כמו מעבדים מהדור הקודם
החום והספק גבוהים
בכל אופן אני חושב שאינטל בנו דווקא מעבד מתוחכם
לקחו את היתרונות של סוג של כל ליבה וצירפו אותם ביחד
וגם יצרו FABRIC שמנצל את זה בצורה טובה יותר מ CACHE של פעם
אינטל בחרו בליטוגרפיה שהיא כבדה על הספק כוח אבל הכוח העיבוד שהיא מביאה סוגרת על מעבדים ב7 NM
עם אפשרות ל OC נחמד לאנשים שממש צריכים את זה
אולי עוד דור\שניים אינטל תצא עם מעבד עם רעיון מבוסס – SOC, כמו אפל ותביא ביצועים והספק נמוך כמותם
לא יודע מה אתם רוצים, חוץ מהI9 בLoad מלא צריכת ההספק סבירה לחלוטין ובכל מקרה זאת הפעם הראשונה שאינטל משתמשים בליטוגרפיה הזאת למעבדים חדשים.
היא נקראה "10 NM" לפני, אבל זה חסר משמעות לחלוטין ועכשיו הם קוראים לזה "אינטל 7" שזה שם קוד חסר משמעות לחלוטין גם.
מצב הטורבו של אינטל i9 דור 12 צורך 125W ובמצב טורבו 240W
צריך לשנות משהו בהגדרות שזה יקרה? לעשות OC ? או שהטורבו מגיע אוטומטית?
זה תלוי בלוח אם, אבל בדור הזה ברובם ברירת המחדל היא ריצה בטורבו תמיד.
תהליך ייצור מתקדם 5 ננו, GPU בעוצמה TFLOPS10.4 שווה ערך לפלייסטיישן 5. לא מספיק למקצוענים בשנת 2021 ומה לגבי RAY TRACING ותמיכה בסטנדרטים של Vulkan, OpenGL' OpenCL, תאימות לאחור נגמרה כולל בוטקאמפ שאיפשר להריץ את ווינדוס נייטיב על המק, המון פלאג-אין שהלכו לאיבוד במיוחד מפתחים שאין להם יכולת כלכלית להתאים ל-M1.
אני לא רוצה לחשוב מה אינטל יכולים להשיג ב- 5 ננו כאשר ב-10 ננו הם מגיעים לביצועים מרשימים.
היתרון שאני אישית רואה במעבדי M1 למחשבים ניידים שחושב להם חיי סוללה! מעבר לזה הייפ מטורף.
גורדון יאנג מ-PCW מסכם את התופעה יפה מאוד, במיוחד לאנשי PC.
גורדון יאנג
דיי מאכזב מעבדים חדשים
הרבה חום מייצרים המעבדים
זולל חשמל
בעיות רגילות של OC גם קרור מים מרעיש קשה לקרור
מעניין מה יהיה ש- AMD יצאו עם 5NM
והאם מחיר אינטל ירד
DDR5 לא נותן כלום
PCI-E 5.0 לא נותן כלום , אין כלל כרטיסי מסך לרמה הזאת
אין כונן קשיח ל-PCI-E 5.0
תרשה לי ….
מר גורדון יאנג דמגוג / מברבר לא פחות מיחצני אפל, מסתבר ……
החופש לבחור, להחליף ראם או SSD וידה ידה ידה.
נו בסדר ….
כבר אמרתי שאפל לא גן של שושנים.
אבל גם קשה לגמד את ההישג שלהם.
והוא בטח יותר מרשים מה"עוד מאותו דבר" של אינטל בדור 12,
גם אם אינטל קישטו את זה במעבדי "עזר" ……
בסופו של דבר, כל אחד יבחר מה שמתאים לו, עם או ללא APPLE CARE.
אני לא אומר שהנקודות שהעלית, urib, לא חשובות.
אבל זה כמו להצטער שפריהנד כבר איננו או הרבה דברים אחרים …..
על מה אתה מדבר לעזאזל? הביצועי ליבה בודדת של הליבות בדור 12 הכי גבוהות בעולם, וזה גם עם הI5 שעולה כמו 5600X.
אני באמת לא יודע על מה הסתכלת שקבעת שאינטל לא עשו כלום בדור 12, אבל הם הביאו שיפור יפה לביצועים וארכיטקטורה חדשה לחלוטין ושהוכיחה שהיא גם נותנת הכי הרבה ביצועיי ליבה בודדת מכל שאר המעבדים בעולם.
יש מקום לבקר את אינטל על הרבה מאד דברים, אבל דור 12 הוא לא אחד מהם, זה דור שהביא שיפור משמעותי ועושה זאת במחיר שפוי לחלוטין(לפחות שיגיעו הלוחות הסבירים) ואף זול יותר מAMD(שוב כאשר יגיעו הלוחות השפויים).
ובפעם הלא יודע כמה, הM1 הוא לא באותה קטגוריה כמו הרייזן או הcore, הם לאנשים שונים ולשימושים שונים ולמחשב נייד לשימושים משרדיים mac הוא אחלה, מצד שני זה סתם יקר בצורה פסיכית לשימושים משרדיים ואפשר למצוא pc שייתן דברים דומים בהנחה משמעותית, מצד שני אם אתה רוצה מחשב עם איכות בנייה מאד גבוהה וזמן סוללה ארוך ולא אכפת לך להוציא הרבה זאת אופציה סבירה לחלוטין ליד הXPSים למיניהם.
מי שקונה אפל זה אנשים שרוצים אפל, רגילים לאפל וחלקם הקטן גם משתמשים באפל לעבודה(אני הולך לנחש שרוב המקבוקים לא עושים כמעט כלום חוץ משימושים משרדיים ונקנים רק כי זה "אפל").
כנראה אתה צודק, בקשר לאינטל ….
אני פשוט מתקשה לראות את כל ההישגים האלה מבעד
לענני קיטור ועשן של גופי קירור לאותם מעבדי דור 12 ….
אל תפתח את הבוז של אפליסטים כלפי משתמשי PC
בכיוון ההפוך …
יש דגם אחד שצריך קירור רציני, אחד, מתוך כל המעבדים יש רק אחד שצריך קירור רציני.
אני לא מבין למה אתה בוחר להתמקד במעבד הכי פחות מעניין בסדרה הזאת, הI5 12600KF הוא מעבד מצויין ל98% מהאנשים, ביצועים מצוינים, צריכת חשמל סבירה ו6+4 ליבות.
הבעיה היחידה עם המעבדים היא לוחות האם הראשונים שיצאו איתם, המעבדים עצמם הם מוצר נהדר לI5, סבבה לI7 והI9 כרגיל מוגזם לחלוטין.
לא.
הבעיה מבחינתי היא קפיאה על השמרים ובמקום זה חירטוטי יח"צ.
אז פעם זה גרוע ופעם אחרת גרוע פחות, ואולי ידי פעם לא כזה גרוע.
יאללה, אותה דייסה כבר 20 שנה.
או ששכחת את התנהלותאינטל לפני עידן רייזן ?
אז מה עכשיו ? להשתוות לרייזן הנוכחי זאת השאיפה והמטרה של אינטל ?
וואו, שומט לסטות !
אני באמת לא יודע על מה אתה מדבר, הליבות בדור 12 מהירות משמעותית מM1 שאתה לא מפסיק להלל ובכלליות דור 12 מראה ביצועים טובים יותר מליטרלי כל מעבד אחד ליבה מול ליבה.
אתה מקובע באיזשהו אנטי אינטל ואתה מסרב להתבונן במציאות, דור 12 הוא השקה טובה, לא מטורף, לא משנה סדרי עולם, אבל טוב מאד ביחס להשקות דומות וגם ביחס לM1 וטוב יותר מדור 5000 של AMD.
אני לא יודע מה יהיה עוד חודשיים שAMD יוציאו את הדור הבא שלהם, אבל בינתיים אם יגיע לוח אם במחיר סביר (500-700) אני לא אמליץ לאף אחד לקנות AMD.
פשוט עצוב שאינטל מוציאים קודם כל רק את הדברים שאי אפשר להמליץ על קנייה שלהם.
טוב.
איך אומרים ?
אין תלמיד גרוע, יש מורה גרוע !
אם לא הבנת על מה אני מדבר, זאת אשמתי הבלעדית.
אהה, אני ממש לא מהלל את M1.
מנגד, אין לי סיבה להלל את דור 12.
ואולי זאת בעצם הבעיה ….
אני לא חבר שלו ולא מכיר אותו אישית, אבל… הדעה שלו מקובלת עלי במיוחד שיש לי במשרד M1 אמנם לא ה-PRO /MAX.
הרגשה שלי שאפל מקבלת יותר מידי אור זרקורים על הבמה או הייפ לצורך העניין, אין ספק שהמעבד החדש שלהם מהיר ביחס להספק שלו.
השאלה מה המחיר שהמשתמש צריך לקחת בחשבון למשל… חוסר התמיכה בבוטקאמפ, חיסול כל התוכנות פלאג-אין ב-32 ביט כולל משחקים ישנים.
חבלי לידה מקובל עלי אבל הזליגת זיכרון שיש במעבדי M1 היא פשוט מטורפת, המון סוקרים ויוטיוברים מנסים ליצור מציאות שונה לצערי וחבל שהאמינות שלהם נפגעת, אולי הם מפחדים מאפל לא יודה מה הסיבה?
בקיצור, מה שאני מנסה לומר לחובבי PC גם בעולם המקצועי שמושקע חזק בתחנות עבודה מבוססות חלונות וגם לינוקס, המק החדש פחות מעניין אותם.
מדהים לחשוב שכל היוטיוברים מתפארים בהשוואות של DaVinci Resolve ואדובי פרמייר, אבל תכל'ס כל הסרטים והסדרות רובם מתבצעים על תחנות עבודה עם AVID הזקנה והותיקה.
לטעמי והבנתי, כל אחד מהמקצוענים / חובבנים מתקדמים צריך
לעשות בעד ונגד למה מתאים לו ספציפית.
מה שאני אומר, זה שהדברים הם דינמיים, ולהבדיל ממר גורדון הנכבד,
לא צריך ללכת בגישה של "אין למשתמשי PC מה להסתכל באפל" וכמובן להיפך.
האבל הגדול הוא עד כמה אותם מקצוענים וכו' בקיעים בחומרה ובכל המשמעויות
שנלוות למעבר בין הפלטפורמות.
מצורף לכם רשימה של משחקים שלא ניתן לשחק בשלב זה עם מעבד 12900
בווינדוס 11
בווינדוס 10
וכאשר יהיה ניתן , יהיה לזה כנראה מחיר במעבד
https://www.guru3d.com/news-story/intel-publishes-list-of-incompatible-games-with-alder-lake-(due-to-drm).html
על מה אתה מדבר לעזאזל? זה בסך הכל הDRM הדפוק ששמו על זה, אם תוריד משחק פרוץ הוא יעבוד מצוין.
לא תהיה לזה שום השפעה לטובה או לרעה על המעבד.
נראה לי שעל ההודעות החוזרות על עניין צריכת ההספק והחום זה פשוט מאינרציה וזה בסדר, לוקח זמן עד שדעה משתנה. אינטל פישלה יופי בשנים האחרונות בגלל חוסר בתחרות ושאננות. אם מסתכלים על משחקים לדוגמה, צריכת ההספק שווה או נמוכה מזו של AMD.
אם מסתכלים על צריכת הספק תחת עומס מירבי לכל הליבות (מה ש95% מאיתנו פה לא עושים) אז ה12900K צורך יותר מAMD בפער ניכר אם משווים ל5950 וכל זה משליך על עניין הקירור – אם אתה מריץ סינבנץ׳ כל היום אז כדאי קירור מתאים. אם אתה משחק אז ממש אין סיבה לקחת קירור מיוחד או את ה12900 בכלל. ה12600 מעולה למטרות אלה וחזק יותר מה5600 וה5800.
לגבי החדשנות – אין אף יצרנית בעולם שיצרה מעבד x86 בתצורת big.LITTLE. זו לא פחות מהפיכה ונשאר לנו לחכות ולראות איך שוק התוכנה יתעצב בעקבות השינוי הזה.
זאת הבעיה אינטל לא עשתה הפיכה !
היא פשוט התפשרה לאור 10NM במעבד 8 ליבות גדולות +8 ליבות אטום זעירות .
ועשתה מיקס .
הבעיה ששוק התוכנה לא מוכן למערכת הזאת ויקח שנים עד שיגיעו תוכנות ויפתחו תוכנות למעבד של אינטל
אל תשכח כל שנה אינטל יוצאת בלוח חדש ובציפ חדש
וזה לא מוסיף לכדאיות שווקית לתכנת עבור יצרן שלא יציב ,בשלב זה .
עד שאינטל יקבלו מעבדים של 5 או 3 NM
על מזגנים שמעת ?
קירר נוזלי ונגמר הסיפור, מי שקונה את גרסאות "K" שידאג לקירור נוזלי…
לא מבין למה כל FUD הזה.
זה פורום שבנוי להבאת בעיות של חומרה
אם אתה או אינטל מתלוננים שהמוצר שלכם בעייתי ויש תלונות
אני לא הכתובת
ומזגן לא פותר בעיית חום
אני לא צריך להקפיא את החדר 24/7
כדי שמעבד של אינטל יוכל לעבוד
מרגע לרגע התשובות גרועות יותר ויותר
קרור מים איכותי בביקורות רק מרעיש
וגם לא מקרר מספיק
ואחרי 3 חודשים מתחיל הצרות של קרור מים חלודה ורעש עולה
וטמפרטורה עולה ( זה מצריך פרוק של קרור זה והתמחות בניקוי של קורוזיה )
קרור מים זה רק לאנשים שאין להם ניסיון עד כמה זה קרור גרוע
ליאור קודם כל תודה לך על עוד סיקור מעניין וקולע.
כעת, לגבי מה יקרר טוב יותר – עד שיצרו מתאמים נורמלים עבור lga1700 לצערי אין הרבה קירור אוויר שיכולים להתאים למשימה.
למזלנו, נוקטואה CM ו-BQ כבר הוציאו מתאמים.
אני לא מאמין בקירורי מים, מרעש המשאבה והאוויר הלכוד ברדיאטור ועד למחיר ההזוי שקירור אוויר בשליש ועד חצי מחיר יכול לבצע בקלות.
כפיר, התגובות שלך לא נכונות, תסלח לי.
פרט ל12900K כל המעבדים בסדרה לא בזבזנים של אנרגיה (12600, 150וואט), צורכים *פחות* במשחקים מאשר AMD ובעלי ביצועים טובים יותר.
גם ה12900 במשחקים צורך פחות אנרגיה מה5900 וה5950 וקריר לגמרי!
אם בעבודה המעילה את כל הת׳רדים עסקינן אז קירור כמו הArctic liquid freezer 2 360 שעולה סביב ה500 שקלים יהיה מעולה וישמור על טמפ׳ במאמץ כזה סביב ה70-80 מעלות. תקרא קצת סקירות, לא אני אמרתי.
אם אתה חושב שחדשנות מסתכנת בהספק המעבד ותו לא, אז אין לנו על מה לדבר בכלל, אתה סתם ממחזר שטויות שקראת.
כחובב קירור אויר אני מסכים איתך, עד שמגיעים לקירור AIO של ארקטיק. הוא מעולה, הוא שקט והוא זול יחסית לשאר קירורי המים בשוק.
עד שמגיעים לקיץ
מים שעוברים בצינור משנים טמפרטורה מה שמביא למהירות משאבה גבוהה יותר מה שמגביר את הרעש והחום בהתאמה
וכפיר היה בטוח שלא תגיע לניצול של 150+ וואט בגיימינג המעבד לא מיועד לזה בכלל אלא ליוצרי תוכן
נוקטואה שלחה Care Package.
אני עובר לשימוש בהם עבור כל תוכן LGA1700 העתידי
מצטער, לא שומע את זה אצלי, אני לא מצמיד את האוזן למארז.
יש שרגישים יותר ויש שרגישים פחות.
יש כאלו שמשחקים ועובדים עם אוזניות אז בוודאי שזה לא ישפיע עליהם.
יש כאלו שטלוויזיה עובדת אצלהם קבוע בחדר אושר עובדים בחלל שבו יש רעש יותר גבוה ממה שהמשאבה עושה, או שכנראה המשאבה לא עובדת על rpm גבוה בימים אלו בגלל שקר מספיק.
כבר מזה 7 שנים שאני מעדיף לא לעזוב את הקוך החם של הינשוף מאוסטריה. חוץ מהעובדה שהחלפת קירורים וההתקנה שלהם עם Noctua ממש נוחה לי, ושזאת חברה עם תודעת שירות מובילה בתחום המחשבים הנייחים בכל מה שקשור… להכל.
העניין הוא שזה קצת תלוי בארכיטקטורה ובהתמודדות של הטופוגרפיה התרמית של המעבד. אני יודע ש-ADL דחוסים יותר מתמיד והיחס בין שטח לבין פליטת חום שלהם גדול יחסית. הגיוני לי מאוד שבמעבד כמו שכזה הפאקטור של בלוק מים עם זרימה יחסית טובה לדחוף חום החוצה קצת יותר באפקטיביות מפלטה ומערכת אידוי יחסית פסיבית שיש לגופי Tower בסגנון אלו של נוקטואה.
אצלי הבעיה היא בעיקר במקום שקירורים תופסים, ובעובדה שכל כך רוצים לשפץ אותם בשופוני, שמחברים להם צגי LCD צבעוניים ושאלל קונקטורים שהופכים את זה לספגטי מחריד. משהו בפשטות של קירורי אוויר איכותיים יחד עם העובדה שהמאווררים "נותנים כיף" לגופי קירור של מערכות הספקת חשמל למעבד עובד אצלי מעולה.
כן חושב שבדור 13 כדאי מאוד שתחשוב איך אינטל עושה אופטימיזציות לפליטת חום של ספינת הדגל שלהם. בין אם זה לקחת קצת יותר זמן לכוון עקומת מתח ו-PL1 מירבי, ובין אם זה לחשוב על משהו בברזלים שמעל לסיליקון. קשה מאוד לקרר 12900K עם כל קירור שהוא לא ערכת מים של 280-360MM
הבעיה היא בTDP הכולל כרגע עם 12900 ולא עם Thermal density, אבל אם אתה מסתכל על ה12700 וה12600, מבחינה טרמית הם בסדר גמור, לא דחפו את התדר לעננים.
ממה ששמעת על המעבד הבא, אתה צריך להבין שאין שינוי בכמות הליבות הגדולות, רק בקטנות.
https://hothardware.com/news/intel-13th-gen-raptor-lake-s-cpu-family-leaks