היתכן שדור ה-Skylake החדש יספק לנו מעבדי K ניידים ראשונים מסוגם שאותם ניתן יהיה להמהיר באופן עצמאי?
רק לאחרונה ראינו כי בענקית השבבים לא מתכננים שינויים מרחיקים לכת בעולם המעבדים הניידים שלהם, לפחות בכל הנוגע לקו מוצרי ה-U שהפך זה מכבר לפופולרי והנפוץ ביותר, תודות לקטגוריית הניידים הקלים והדקים (עדיין יש צורך לקרוא להם אולטרבוקים?) הצומחת. עם זאת, דיווח מקביל מצהיר כי דווקא בתחום מעבדי הניידים העוצמתיים והמתקדמים יותר אנחנו עשויים לראות הצעה חדשה ומפתיעה במיוחד.
לפי שורה קטנה באחד הדיווחים באתר הרשמי שלה (ושקופית רשמי עם מסר דומה), באינטל ישיקו מעבדים מרובעי ליבות ניידים ממשפחת ה-K שיכילו יכולות המהרה – לכאורה בשיטה דומה למעבדי ה-K השולחניים הפופולריים בקרב חובבי הביצועים והגיימינג. במידה והדיווח נכון מדובר בבשורה גדולה, שכן עד היום המעטפות התרמיות המוגבלות והברורות מאוד של הדגמים הניידים לא איפשרו שום שינוי לתדרי עבודתם מחוץ למה שנקבע להם על ידי אינטל עצמה.
במידה ונראה מעבדים בעלי יכולות המהרה ואולי אפילו מכפלת תדר פתוחה במחשבים ניידים, ברור כי מעבדים אלו יזדקקו למעטפת תדר דינאמית כלשהי ובעיקר להגנות חימום יתר נוקשות, אשר ימנעו מהממהירים החובבים מלגרום נזק תמידי למערכת כולה, במידה ויגזימו עם התדרים או יפעילו את המחשב בסביבה שאינה אידיאלית.
אחרי שקיבלנו הצצה למעבדי Xeon ראשונים שתוכננו מראש לשימוש במערכות ניידות, הצגתם של דגמים בעלי יכולת המהרה (אף על פי שהדבר עדיין נשמע לנו מוזר) יוכלו להפוך את דור ה-Skylake למשמעותי ביותר עבור הפלטפורמות הניידות מזה שנים רבות – מאז שהושקו דגמים מרובעי ליבות ראשונים לניידים, למעשה.
כמו תמיד, אנחנו נמשיך לעקוב בעניין ונעדכן אתכם ברגע שנגלה פרטים נוספים.
קישורים נוספים
יש שמועות שאינטל תציע איתם שלוש אפשרויות קירור שונות:
גדול!!!!!
חחח חזק ag43
טכנית, מעבדים עם מכפלה פתוחה ויכולות המהרה כבר היו קיימים בניידים – אך אלו היו ניידים מאוד אקזוטיים וספציפיים שכללו מעבדי K שולחניים במארז נייד אימתני, בניגוד למוצר הייעודי שמובטח לנו כאן
אני רואה נבהלתם מהתגובה של יניב (סנה) על הזיאונים הניידים..:yelclap:
אני רואה כבר ת'פסיכים מחליפים לקירור מים בנייד.
כמו המשוגע הזה (5GHZ במעבד נייד :-):
מדהים כמה אנשים יצאו מגדרם כדי לקרוא למחשב "נייד", רק כדי להשקיע פי 2 בחומרה שאין בה שימוש מחוץ לשקע חשמל.
כשתעבור בין 4 משרדים שונים בשבוע אחד. (כל פעם ליום עבודה במקום אחר)
ברכבת. (הפסקתי לנהוג)
תבין את הצורך למחשב עבודה ראשי חזק ללא פשרות שגם יכנס בתיק גב.
ל se7en
היום יש מספיק אפפS שעושות עבודה בדומה ל TEAMVIEWER. המשתמש לא צריך כח, נדרש רק חיבור אינטרנט יציב.
תעבוד אתה ככה.
אני לא בעונש.
ועובדה שהשוק מסכים איתי ומספק מכונות מתאימות.
אין ביקוש אין היצע וכן להפך.
אני מכיר מישהו שעובד ככה. יש לו נייח חזק איפשהו במחסן בברוקלין, והוא עובד (גרפיקה ועימוד) כבר שנים מעמדות מרוחקות. נראה לי שהוא לא ראה את המחשב הזה פיזית כבר המון זמן.
מצד שני האינטרנט פה מהיר ויציב עם מהירות העלאה טובה, אז זו לא דוגמה.
לא יכול לסמוך על כלום עם כל המקומות שעבדתי בהם עם המחשב הזה בשנה וחצי האחרונות.