אנחנו עדיין לא יודעים מתי נזכה לראות את דור ה-Cannon Lake בפעולה, אבל בענקית השבבים מבהירים כי אין להם שום עיכובים במסגרת התוכנית הנוכחית
במהלך שהוא די לא סטנדרטי עבורה, אינטל סיפקה לרשת עדכון קצר אודות תהליכי הפיתוח הטכנולוגיים שלה בתחום ייצור השבבים בחשבון הטוויטר הרשמי שאותו היא מפעילה, עם הצהרה על כך שלמרות אינספור השמועות שמסתובבות להן ברשת בנושא הזה – בפועל הכל ממשיך להתקדם לפי התוכנית העדכנית.
אינטל הכריזה רשמית במהלך השנה שעברה כי תיאלץ לדחות את השקת דור ה-Cannon Lake וליטוגרפיית 10 הננומטרים פעם נוספת, אל שנת 2017 (מועד ההשקה המתוכנן המקורי היה ב-2015), וזו נשארה התוכנית גם כיום, כך נראה – כאשר במקביל באינטל התייחסו בפעם הראשונה בפומבי גם להכנות דור ההמשך של Cannon Lake, אשר קיבל את השם Ice Lake, והצהירו על כך שהשלימו בהצלחה ייצור וקבלת שבבי בחינה ראשונים (Tape-Out) שלו. משהו שקורה בדרך כלל כשנה וחצי או שנתיים לפני ההשקה המסחרית המלאה של מוצר בהתבסס על אותה טכנולוגיית הייצור, כך שנראה כי יש כאן צ'אנס להשקה ראשונית בסוף שנת 2018, כשנה לערך אחרי דור ה-Cannon Lake.
דיווחים שהגיעו לרשת בחודשים האחרונים מתוך שיחות סגורות שערכו בכירי אינטל עם משקיעים בולטים הבהירו כי בחברה מקווים לבצע השקה ראשונית של דור ה-Cannon Lake, עבור פלטפורמות אולטרה-ניידות, בסוף שנת 2017, עם מספר מצומצם של מוצרים תומכים מובילים – ותוכניות להשקת היקפים גדולים של שבבים אלו ואחרים רק במהלך המחצית הראשונה של השנה הבאה.
אינטל עתידה להציע מעבדי 10 ננומטר ראשונים רק לשוק הנייד, יחד עם מעבדי Coffee Lake עם כמות גדולה יותר של ליבות עיבוד בליטוגרפיית 14 ננומטר וותיקה לשוק הנייח ולשוק הניידים עתירי הביצועים, בשילוב ראשון מסוגו עבור דור בודד (הדור השמיני) בעידן ה-Core של החברה, אשר יצטרף אל מספר מהלכים עסקיים אותם מבצעת החברה בפעם הראשונה בתקופה זו, כמו זניחת שיטת ה-Tick-Tock להשקת מוצרים והשקת צמד דורות מעבדי HEDT יחדיו.
ברור למדי כי אינטל הייתה מעדיפה להגיע למצב בו היא מסוגלת לבצע מעבר מלא לייצור ב-10 ננומטר כמה שיותר מהר, בייחוד לנוכח התחרות המתגברת מצד AMD, אך למרות כל הנסיונות לשדר עסקית כרגיל ברור שהמצב הוא מאתגר עבורה – ויהיה מעניין בהחלט לגלות אילו מהלכים נוספים עשויה לדרבן התחרות המוגדלת הזו בשוק.
איך אני אוהב את הגרפים חסרי תועלת האלה .. עד שלא נראה ביצועים אין מה לדבר וצריכת חשמל
מה זה נותן לנו ? כלום…. מעבד ששטח הניצרך עבור core הוא בקושי 10% מכלל שטח המעבד. כל השאר השטח פתוחים לא שימושיים לנו 🙂 .
הגיע הזמן לפתח מעבד 20 נומרטור עם 100% ניצול שטח של Cores בלי כל השטויות מסביב . ואולי נקבל מכפלה של כח עיבוד ללא תוספת עלות.
כי באמת זה מה שצריך לעניין אותנו .
אני בעד.
את בעד מה? הבנת בכלל מה הוא אמר? גם כן בחור שקרא קצת דברים בפורומים בחו"ל ומגיע לכאן לשפוך את המידע שלו, נו באמת.
תמצאי חברים באינטל כאלו שעובדים על ה 10 ננומטר מזה 3 שנים ותשאלי אותם שאלות מעניינות.
עצוב לראות את אינטל כל כך מנסה, אחרי שהיא העדיפה לא לעשות כמעט כלום שנים על שנים.
ברוך הבא לחיים, זה קורה עם כל חברה ובכל פינה ובכל מקום, או שאתה עיוור למעשה ובוחר סלקטיבית על מה להתלונן?
לא יודע אם אתה יודע אבל ככה עובדת הכלכלה חביבי, עשו את הסוויצ' הזה לפני מספר עשורים.
בסוף השנה כבר נתקדם לתהליך ייצור ב10nm – אינטל, תחילת 2015
ברור שהם עומדים בלוח הזמנים, כי הדור ה10 ננומטר נדחה אינדפינטלי.
בעוד שאינטל לא השיקו עדיין דור מעבדים של 10ננומטר שהם מדברים עליו כבר שנתיים AMD הכריזו על תהליך ייצור ב7 ננומטר בדור הבא של זן.
אינטל בשוק הבייתי. ךםך
ההכרזה של AMD היא יפה ושאפתנית, אך בינתיים לא מגובה בשום דבר. אגב, גם כאן "הגודל לא קובע", לפחות לא לגמרי: אינו דומה 10nm של חברה א' ל-10nm של חברה ב'. נחכה ונראה מה תהייה צפיפות הטרנזיסטורים על הפרוסה של AMD, ומתי זה יקרה.
כן. הניגון הקלאסי של "לאינטל יש ארכיטקטורה יותר חסכונית".
נשמע כאילו שילמו לך להגיד את זה. כי זה ערמה של שטויות.
אינטל לא יכולה להוציא לשוק דור מעבדים שהם הכריזו עליו לפני יותר משנתיים.
זה לא משנה מה הם ידחפו שם, זה עדיין יישאר 10 ננומטר.
זה ייקרה בחצי האחרון של 2018. אתה פשוט אומר את זה כי זה מה שכולם אומרים. אבל כולם רוצים שתשלם על שבבים של אינטל.
"נראה איך זה יהיה פרוס". זה יהיה פרוס כמו Ryzen 7 1800 ואינטל יהיה פרוס כמו 6950x. זה גם יעלה בהתאם.
Dotan Eliyahu
Oz Leibovich
Oz Leibovich
בשורה התחתונה – מתי מגיע הדור הבא של מעבדי המובייל ומתי הדור הבא של המעבדים השולחניים ומה יהיה שם ? זה מה שמעניין, ספקולציות על מוצרים שלא ברור מה הם ומי הם…. בזבוז זמן.