הקדמה
שוק אוזניות הגיימינג הוא אמנם לא השוק העשיר ביותר במחוזותינו, אך הוא בהחלט אחד מהשווקים בו ראינו שינויים רבים ומעניינים בשנים האחרונות. יותר ויותר חברות, חלקן בעלות שם דבר בתחום וחלקן מתחום אחר לגמרי, מבקשות להטביע את חותמן בנושא כשכל מוצר המגיע לשוק מתפאר בפיצ'רים הייחודיים לו בניסיון לקרוץ לצרכנים התובעניים ביותר. אוזניות הגיימינג טוענות לכס המלכות בשל כך שהן תוכננו ונבנו במיוחד עבור גיימרים, ונועדו לספק חווית משחק נוחה יותר בעלת פיצ'רים מפתים כגון מיקרופון מתכוונן, סינון רעשי חוץ (ופנים…) וסאונד חד בעל תחום נמוך דומיננטי.
בשנים האחרונות יותר ויותר מוצרים בשוק אוזניות הגיימינג מתפארים ביכולתם לתמוך בריבוי ערוצים על מנת לאפשר חווית סאונד היקפי; שילוב תכונה זו עם מה שמציעות אוזניות הגיימינג קורצות באופן ישיר לגיימרים, שכן משחק נטול רעשי רקע, עם סאונד היקפי ומבודד בעל עוצמת שמע מספקת (במיוחד בשעות הלילה) מקרב את קהל הגיימרים צעד אחד נוסף לעבר חווית משחק אידיאלית. היכולת להרגיש את הסצנה ולשים לב לכל המתרחש מסביב מהווה יתרון גדול עבור גיימרים, הן מבחינת הביצועים והן מבחינת ההנאה מהמשחק.
לשמוע סטריאו בסראונד
למרות הספין-אוף סביב אוזניות המשלבות מספר ערוצים, קיימות גם אוזניות סטריאו לכל דבר אשר גם הן מסוגלות לספק סאונד היקפי. אוזניות אלו בנויות מזוג דרייברים בלבד (בניגוד ל-6 או 5 דרייברים היקפיים באוזניות הסראונד המסורתיות) ומתהדרות בטכנולוגיית ה-Virtual Surround אשר מדמה האזנה לסאונד מרובה ערוצים – מה שמעניק אוטומטית לאוזניות מרובות ערוצים את הכינוי True Surround. טכנולוגיות הסאונד הווירטואלי מחלקת את השמע הסטריאופוני לקדמי, צדדי ואחורי ומשלבת אפקטים המדמים ישיבה בחדר מבודד עם מספר מקורות קול מה שנותן את התחושה שהסאונד נובע ממספר כיוונים.
אוזניות הגיימינג אשר נחתו על שולחן הביקורות שלנו היום הן לא אחרות מאשר ה-HS1 של חברת Corsair האמריקאית המוכרת לכולנו משוק הזכרונות, המארזים וספקי הכוח. אוזניות ה-HS1, אשר הושקו לפני מעט יותר מחצי שנה, מהוות את יריית הפתיחה לכניסת החברה לשוק אוזניות הגיימינג. בהמשך, כחלק מהכניסה הדרמטית שמבצעת החברה לשוק השמע בזמן האחרון, הושקה סדרה ראשונה של רמקולים למחשב.
לגבי פרוטוטייפ ודירט 2
בדירט 2, אתם בטוחים שגם במשחק היה על סרראונד? למה לתת לדרייבר לעשות את כל העבודה?
ולגבי פרוטוטייפ, הקטע עם החיילים, זה היה ככה תמיד, לצערי לא חשבו על זה..אפשר לחשוב שיש לאלכס מין מקלט FM בראש וזה מארגן קצת את הסתירה…
סך הכל אחלה אוזניות..אני אשמח לקנות אותם כשהמחיר ירד.
ל-1
היי. בכל המשחקים בהם נבדקו האוזניות וידאנו שגם במשחק מוגדר סראונד ובמספר הערוצים הרצוי. כמו כן אם אני זוכר נכון, דירט 2 הוא משחק שמזהה אינפוט באופן אוטומטי.
בפרוטוטייפ הכוונה הייתה לקולות חיים של חיילים בסביבה, ולא לקולות חיילים שמגיעים מתוך "מקלט ה-FM".
מה הקטע עם האנטי וירוס?
הייתי רוצה לשמוע קצת יותר בהרחבה על הקטע עם האנטי וירוס…
ל-3
אין מה לדאוג. תוכנות אנטי-וירוס מסויימות מזהות לרוב תהליכים בלתי מוכרים כבלתי מהימנים (מה שאפשר לכלול בתוכם גם את התוכנה של ה-HS1, אך לא כל התוכניות הבלתי-מוכרות הן מזיקות, כמו התוכנה הנ"ל).
אז כנראה ש-Corsair החליטה להקדים תרופה למכה ולמנוע פניות מיותרות ופשוט להמליץ לכבות את האנטי-וירוס. אך במצב כזה ניתן פשוט לתכנת כל תוכנת אנטי-וירוס נורמלית להכיר בתהליך ולהתעלם ממנו.
ביקורת מצויינת ומאוזנת – תודה!
ה-HS1 מאוד קסמו לי (אם כי ה-SHURE SRH840 שלי הן ליגה אחרת בסטריאו) אבל בתור מטאליסט מושבע אני מבין שהן בעייתיות מאוד עבורי.
ביקורת נהדרת, ישר כוח.
בזכותכם אני בעליו הגאה של אוזניות אלו.
מאוד מרוצה מהם ברמת הסאונד והנוחות לאורך זמן. משהו קטן מפריע לי בהם, זה השלט של עוצמת השמע:
א. החוט ארוך מידי בינו לבין האוזניה.
ב. קליפס קטן בכדי שיתפסו על החולצה היה יכול להיות נהדר. אני אנסה לקמבן משהו בנושא.
עדיף כבר לקנות אוזניות סנהייזר
גם יותר זולות וגם נותנות סאונד איכותי בהרבה.
תודה על הביקורת המצוינת + הערה לגבי האנטי וירוס
אחלה ביקורת. מאוד אהבתי את הבדיקות השונות והמקיפות.
לגבי האנטי וירוס, נראה בתמונה שהם מבקשים לבטל אותו רק בזמן ההתקנה בלבד.
כך או כך טוב שציינת שלא חווית בבעיה, ושניתן להגדיר לאנטי וירוס להתעלם במידה וזה מפריע לעבודת התוכנה.
תודה לכולם. ל-5 ו-6 ו-7
5- אני מניח שהאוזניות הנ"ל בהחלט לא יתאימו לך, הצליל המטאליסטי שלהם נשמע רע וצורם ביחס לאוזניות אחרות. כמובן שניתן לשחק מעט עם ה-EQ ולהגיע לתוצאה נעימה יותר לאוזן, אבל משחקים כמו אלו יפגעו בסופו של דבר באיזון, ועדיין תקבל עבור מטאל משהו טוב יותר.
6- יש כאלו הרואים בכבל ארוך כיתרון דווקא. אני אישית מצאתי במהלך הביקורת את הכבל הארוך כבסדר גמור.
7- מההתרשמות שלי מהאוזניות הללו, ועוד אוזניות יקרות בהרבה (שמותגים כמו סנהייזר, AKG ועוד נכללים עימם) האוזניות הללו מספקות ביחס אליהם סאונד בלתי מבייש ואף מתעלה בחלק מהמקרים, שזה משהו שמאוד נדיר למצוא באוזניות בקטגוריה זו, במיוחד כשהן באות גם עם אפשרות לסראונד באותו המחיר ללא צורך במקור נוסף- וציינתי את זה גם בסיכום הביקורת. אני חושב, ומסכים, שמקובל לחשוב שאוזניות שיש להן יעוד מסויים הן סתם גימיק, ונתקלתי בלא מעט כאלו, אך הפעם זה לא המקרה. בהחלט נהנתי לבקר את ה-HS1 ולשהות עימן בימים שבהם נערכה הביקורת, לכן המלצתי, ואני ממליץ עליהן לאנשים שרוצים לטעום טעימה לא קטנה מאיכות יוקרתית יותר, ולהנות מסראונד במשחקים וסרטים במחיר יחסית מינימלי.
לדעתי חסרה השוואה
מול הדגם האנלוגי כאשר האוזניות מחוברות לכרטיס קול טוב יותר (אולי אפילו ONBOARD), כדי באמת לגלות את הפוטנציאל שלהן.
ל-10,
אני חושב שהשוואה שכזו תיהיה מיותרת- הדגם האנלוגי מתומכר במחיר נמוך משמעותית בשל כך שיש להשתמש במקור איכותי. הדגם הלא אנלוגי הוא סוג של כרטיס קול לכל דבר ולהבחנתי הוא עושה את זה נהדר. בהשוואה לאוזניות טובות גם כן שאני עושה בהן שימוש דרך יציאה מוגברת ביחד עם כרטיס קול איכותי הבדלי האיכות קטנים, כך שקשה לי להאמין שניתן לנצל מהן יותר.
כמובן שסביר שאולי יהיה שינוי בסאונד עם כרטיס קול טוב יותר והדגם האנלוגי, אבל לא מספיק סביר בשביל לערוך השוואה. 🙂
אני חושב שמתבקשת סקירה על הלוגיטק g35 והשוואה בניהם
תודה רבה על הסקירה המצויינת, אני כבר הרבה זמן שוקל לקנות אוזניות טובות למחשב, אשמח אם תעשו סקירה על הg35 של לוגיטק שהם למעשה ממש באותה קטגוריה.
כמו כן יצאו דגם 2.1 של קריאטיב בשם zii sound t6 שנראה מאוד מעניין http://asia.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=938&product=20229&utm_source=asia.creative.com&utm_medium=Banner&utm_content=FeaturePg_ZiiSoundT6ProductInfo&utm_campaign=FeaturePage
אולי תעשו סקירה כמו שבזמנו הייתם עושים על מסכים או כרטיסי מסך שבהם אתם לוקחים את מוצרי הדגל בקטגוריה, ובחונים אותם ביחד.
שאלה לגבי הקופסא
שלום!
מישהו יודע מה מידות הקופסא? (כולל משקל עם האוזניות,אם אפשר)…
תודה רבה!
13 מתכנן להביא אותן מחו"ל, אה?
😉
אני אשמח לסיקור על הלוג'יטק G930
הם בדיוק כמו הG35 רק אלחוטיות, ולא היה לכם אף סיקור על אזניות אל חוטיות…
בעיות שמיעה
האוזניות האלה לא משהו בכלל .. כל הזמן יש בעיות ורעש מוזר כזה מן אקצוצים קלים ..
לא משנה אם זה סרטים משחקים או מוזיקה .
פשוט חרא של אוזניות
ל-16
התופעה שאתה מתאר לא תקינה לדגם, אם כי מהמעט שידוע כנראה נפוצה ביחידות רבות של הדגם. נצל את האחריות שלך.