לקחנו לביקורת את מארז ה-P50 החדש של אנטק. בואו לגלות האם יש לנו עוד מתחרה ראוי בשוק מארזי הקוביה המתקדמים
שוק המחשבים האישיים נמצא בדרך להקטנה וזו לא השערה או סוד. מחשוב זעיר הוא משהו שהעולם מתקדם אליו עם מוצרים כמו ה-NUC של אינטל, כמו לוחות אם מתקדמים בתצורת mITX ואפילו כמו ה-Compute Stick.
בכל הנוגע לחומרת מחשבים שולחניים, עדיין ניתן למצוא חומרה גדולת מימדים בימים אלו, אך בזמן האחרון אנו צופים שגם חומרת שוק הקצה העליון עוברת הקטנה, עם כרטיסי מסך כמו ה-Fury X ועם כרטיסי מסך נוספים שעתידים לצאת ולשמור על מימדים קטנים כמו סדרת פסקל של אנוידיה שנראה ב-2016.
אחד המוצרים החזקים בעולם המארזים של השנה שעברה בתחום חומרת המחשב המתקדמת שעוברת הקטנה הוא ה-Air 240 של קורסייר. מארז קובייתי מאוורר במיוחד שמתאים לחומרה מתקדמת בעלת צריכת חשמל גבוהה. הפעם הגיע הזמן של השחקנית הותיקה אנטק להראות מה היא שווה עם מארז ה-P50 החדש.
את סדרת ה-P של אנטק רבים מכירים הודות למארזים רבי מכר כמו ה-P280 וה-P100. מארזים אלו ניחנים ביכולת להכיל חומרה ולהשקיט אותה באמצעות דפנות המכילות מבודדי רעש. זאת, בנוסף לזרימת אוויר טובה ואפשרויות שליטה במאווררים. כשמארזים אלו עברו באתר הם גם קטפו שבחים וציונים גבוהים לא בכדי.
ה-P50 הוא מארז נוסף בסדרה אשר מקבל מראה שונה לחלוטין מאחיו. הוא קובייתי, נמוך ומיועד ללוחות אם קטנים יותר בתקן mATX ו-mITX.
הוא מכיל שני מאווררים קדמיים בקוטר 120 מילימטרים ואחד אחורי בקוטר 80 מאחורי מחיצת הכוננים הקשיחים. הוא מתאים לקירורי מים ולקירורי אוויר בגובה עד 14 סנטימטרים.
הדבר הראשון שמשך את תשומת ליבי ב-P50 הוא כמה המארז הזה אלגנטי. כמה כיף לראות מארז כזה סולידי בשוק שבו הכל נורות צבעוניות ופלסטיקה בולטת. חזית המארז שטוחה לחלוטין ובחלקה העליון יש מפרץ 5.25 אינצ' בודד לצורבים או בקרים שתחליטו להתקין. בחלקו העליון יש שתי יציאות USB 2.0 ועוד שי יציאות בתקן 3.0 המהיר יותר. קשה היום למצוא 4 יציאות במארזים קטנים ועל זה מגיע לאנטק קרדיט. מלבד אלה נמצא גם כפתור ריסט והדלקה לצד שני בקרי מאווררים.
חלקו העליון של ה-P50 מכיל מסנן ורשת לאיוורור. חלק זה בדרך כלל משמש למאווררים של רדיאטור קירור מים אך אפשר להשתמש בו גם למאווררים בלבד לצורך הגברת זרימת האוויר במארז.
ניתן לעגון מאוורר או שניים בקוטר 120 מילימטרים. מארז זה לא תומך במאווררי 140 מילימטרים עליונים בשל גודלו.
בחלקו האחורי של המארז כבר מקבלים רמז למבנה הפנימי שלו. ממש כמו ה-Air 240, מארז זה מחולק לשתי מחיצות נפרדות. האחת מיועדת ללוח האם ולרכיבים שמותקנים עליו והשניה לספק הכח ואמצעי האחסון. הגרסה שהגיעה לביקורת היא כזאת עם דלת מחיצה אטומה לחלוטין מול לוח האם. יש גם גרסה עם חלון אקרילי עליה תשלמו מעט יותר. בגב המארז מותקן מאוורר קטן מאחורי כלובי המאווררים (בצד שמאל) וישנו מקום המתאים לגינת שני מאווררים בקוטר 80 מילימטרים במחיצת לוח האם.
המחיצה האחורית פשוטה למדי במבנה שלה. היא מאפשרת עגינה של שלושה כוננים קשיחים סטנדרטיים (קוטר 3.5 אינצ') ושני כונני SSD קטנים בנוסף. מדובר בכמות מספקת בהחלט בהתחשב בגודלו של המארז ותאפשר הרכבות מתקדמות למדי.בתחתית בצד ימין ישנו מקום המיועד לספק הכח. מול מאוורר ספק הכח יש פתח בדלת המיועד לאפשר למאוורר שלו לינוק אוויר מבחוץ.
רגליות המארז הן רגליות פלסטיק פשוטות, וזה קצת מאכזב. ציפיתי לרגליות גומי שימנעו את רעידות הכוננים הקשיחים ויסייעו בהשקטת החומרה. במחיר של 80 דולר זה לא הרבה לבקש. לצורך הרכבת החומרה נעזרתי בספק הכח Edge 750W של אנטק עם תקן הנצילות 80Plus Gold ומודלריות מלאה. תודה לאנטק על הספקת ספק הכח הזה לביקורת.
על אף שמתאים ללוחות אם עד תקן MATX, החלטתי לנסות ולהרכיב מערכת mITX בתוך המארז הזה כדי לבחון את ההתמודדות שלו עם צפיפות חיבורים. הליך ההרבה היה פשוט ככזה במארז סטנדרטי והיא נמשכה זמן קצר בלי עיכובים מיותרים. אני מאוד מרוצה מאפשרויות החיווט ב-P50 ונראה שיש מענה קצר לכל חיבור בלוח האם, כולל זה הבעייתי של המעבד הממוקם במרכז הלוח.
לשני המאווררים הקדמיים בקוטר 120 מילימטרים אין בעיה לקרר היטב את כל רכיבי הלוח ולהעביר את האוויר החם דרך פתח היציאה מאחור ולמעלה. זרימת האוויר ב-P50 היא טובה מאוד ומאפשרת התקנה של חומרה מתקדמת במיוחד. בכל הנוגע לאורך כרטיסי מסך, התקנת כרטיסים ארוכים מ-30 סנטימטרים תהווה בעיה, כי תאלצו להסיר את המאווררים הקדמיים. לכן, במקום להתקין R9 290X TRI-X של Sapphire נאלצתי להתקין GTX 770 של Gigabyte הקצר ממנו ב-3 סנטימטרים כדי לקבל מרווח מינימלי מתאים.
במחיצה האחורית יש מספיק מקום לכל הכבלים ואמצעי האחסון מבלי להפעיל לחץ או כח על אחד הרכיבים. על הכוננים הקשיחים הסטנדרטיים מופקד מאוורר אחורי וזה כל מה שצריך להדאיג אותנו במחיצה הזאת. כונני ה-SSD לא זקוקים לקירור אקטיבי שכזה. אוויר למחיצה הראשית מגיע דרך פתחי האוורור הממוקמים בצדדי המארז מקדימה.
סיכום
מבחינתי מארז ה-P50 הוא מיוחד במינו. מהרגע שהוצע לי לסקר אותו ידעתי בדיוק מה אקבל וציפיותיי התמלאו כמעט במלואן. מדובר במארז קובייתי וקטן שלא מגיע לעשות פוזות. אין כאן נורות מהבהבות ולא פלסטיקה זולה שמתאימה למארזי גיימינג תקציביים מהמזרח. הפרופיל הסולידי והעיצוב הפשוט הן הנקודות החזקות ביותר של ה-P50.
יש כמה דברים שמעט מציקים לי ב-P50, דברים שמרחיקים אותו מלהיות מארז P כמו אחיו. הדבר הראשון הן רגליות הפלסטיק. רגליות הן חלק חשוב במארזים מתקדמים, שכן הן מונעות העברה של רעידות מהחלקים הנעים אל השולחן. בנוסף לזה, דפנות המארז הן לא באמת דפנות משקיטות. נכון, משיכת האוויר מתבצעת בפרופיל שקט דרך פתחים צדדים מקדימה, אבל דפנות עם חומר מבודד רעש הן פק"ל חובה במארזים שקטים דוגמת סדרת P וסדרות כמו Define של Fractal Design. כאן, ציפיתי לקבל מארז עם דפנות שכאלה ולצערי הן פשוט לא כאלה. בנוסף, הדלתות שלו מרגישות מעט חלשות ומתעקמות קלות עם הפעלת כח.
מלבד החסרונות הלא-כל-כך משמעותיים הללו, ה-P50 הוא פשוט נהדר. הוא מתאים לחומרה מתקדמת, בעל זרימת אוויר מעולה ואפילו תומך ברדיאטורים כפולי-מאווררים לקירור מים. כל זה במחיר השקה סמלי של 80 דולר, שהספיק כבר להפוך ל-65 בארה"ב. זה מחיר שובר שוק בקטגוריה, על אחת כמה וכמה כשאין לך הרבה מתחרים בקטגוריה הזאת. המתחרה המעט יותר איכותי מציע פתרון ב-90 דולר כיום, מחיר גבוה משמעותית. בישראל תוכלו למצוא את ה-P50 של אנטק בפחות מ-300 שקלים.
התמורה הטובה ביותר – Antec P50
ה-P50 מקבל את המלצתי לאלו שמחפשים מארז טוב ומאוורר למערכות מחשב קטנות. בין אם למשרד או לסלון, ה-P50 יעשה עבודה נהדרת במחיר נמוך.
חברה מעולה
אני לפני שבועיים החלפתי מSHARKOON לANTEC
יש לי Antec ISK600M מארץ שעלה לי 280 שקל בKSP אחלה מארז
קריר שקט קצת דחוס אבל מעולה ברמה ששוה כל שקל!
כמה שהתגעגעתי לביקורות, מקווה לראות עוד בעתיד הקרוב.
ביקורת מהנה.
תודה.
אהבתי מאוד את המארז,האם הוא יוכל להכיל לוח אם אסוס H81M2 וכרטיס מסך 650 TI BOOST?
תודה
RIGHT][COLOR
שום חומר לא יצליח להשתיק את ה7970 רפרנס שיש לי ב50% מאוורר ומעלה 🙂
אולי איזושהי טכנולוגיה חיזרית 😀
מצטרף לשאלה על כרטיסי מסך.
קראתי שיש בעיה עם כרטיסים עם קירור כפול? או שזו בעיה רק בחריץ ההרחבה התחתון?
אחלה סקירה, איך הוא בתור שרת אחסון NAS – הכוונה לאחסון מעל 4 כוננים קשיחים? יש אופציה לקמבן בפנים?
כי מבחינת קירור הוא נראה מתאים (וכמובן גודל)