מארז ה-MasterCase 5 של Cooler Master מביא מודולריות לרמה חדשה. האם הוא עומד בהבטחה לעיצוב יחודי לכל משתמש?
בשנים האחרונות שוק המארזים מתפתח לכיוון שמאפשר תכונות מעניינות במארזים שבעבר היו שייכות רק לאלו שמעזים להשתמש בכלי עבודה מיוחדים. אלמנטים כמו חלונות צד, עגינות של רדיאטורים ופירוק של כלובי כוננים הפכו לדבר שבשגרה כאשר מדברים על מארזים מתקדמים כיום.
היום בביקורת ישנו מארז לו המתנתי זמן רב מאז שנודע לי עליו לראשונה. לאחר תכנון רב משיקה קולר מאסטר את מארז ה-MasterCase 5, מארז שנותן יותר חופש למשתמשים להחליט כיצד הוא נראה ומסודר מבפנים ומבחוץ.
ה-MasterCase 5 הוא מארז Mid-tower וזה אומר שהוא מתאים ללוחות אם בתקן ATX או קטן מכך (כמו mATX ו-mITX). מארז זה מגיע עם אפשרויות שדרוג ועם גרסה נוספת, מתקדמת יותר בשם MasterCase Pro 5.
ה-Pro מגיע עם עגינה מותאמת לרדיאטור עליון ומאורר נוסף, כמו כן עם מקומות עגינה נוספים לכוננים קשיחים. אביזרים נלווים שאפשר לקנות בנפרד הם חלון צד שקוף ומארזי כוננים קשיחים. על גרסת ה-Pro שמקבלים עם הרכיבים הללו תשלמו 140 דולר, בעוד שהגרסה הפשוטה יותר עולה 110 דולר בלבד. על חלון הצד תשלמו 25 דולר, על מארז ל-3 כוננים תשלמו 15 דולר ועל מארז ל-2 כוננים תשלמו 13 דולר.
העצה היחידה שאני יכול לתת כבר מראש היא לטפס לגרסת ה-Pro שבה מקבלים את מארז הכוננים הנוסף ואת חלון הצד יחד עם עגינת הרדיאטור העליונה. תקבלו יותר תמורה להשקעה שלכם.
את היחידה שלי קיבלתי כ-MasterCase 5 סטנדרטי יחד עם כל הרכיבים הדרושים לשדרג אותו ל-Pro, כך שאתם תראו את ההבדלים בין הדגמים גם כשזה נוגע לאפשרויות הבניה. העיצוב החיצוני של ה-MasterCase 5 חביב עלי. אין כאן פלסטיקה בצורות חייזריות ולא בליטות מוזרות. עיצוב סולידי שמשדר קידמה.
החלק העליון של המארז כולל מסנן אבק גדול ושתי ידיות פלדה שמחוברות לשילדה הראשית שלו, כך שאין סיכון בשימוש בהן עם חלקים כבדים. החלק הקדמי של המארז כולל שתי יציאות USB 3.0, כפתור הדלקה, ריסט ונורות מצב דולק וסטטוס פעילות קשיחים. לצערי לא נמצא כאן יציאות USB נוספות, וזה קצת חבל. במחיר ודרגה שכזאת, תוספת של שתי יציאות USB 2.0 היא סטנדרט.
הנה עוד הבדל בין גרסת ה-Pro והרגילה. בגרסת ה-Pro תקבלו כלי שמשמש לעגינבה של רדיאטור קירור בגודל 280 מילימטרים, לשני מאווררי 140 מילימטרים כמובן. זאת, שבגרסה הרגילה מקבלים מכסה ומסנן אבק פשוט בלבד. לצערי החלק העליון שמכסה את הגג מחליק החוצה יותר מדי בקלות. אפילו לא צריך כח, פשוט להעביר את היד בעדינות והחלק מחליק החוצה. אין כלל מנגנון שימנע ממנו להחליק.
עם המארז תקבלו גם קופסת האביזרים הדרושים להתקנת החומרה. יש כאן ברגים לעגינה של לוח האם, של הכוננים הקשיחים וגם מתאמי חשמל מחיבור 3PIN לחשמל 4PIN מולקס לספקי כח. יש גם כמה אזיקונים לסידור כבלים נח.
כצעד ראשון בהרכבת המחשב, שמתי את לוח האם (עליו מותקנים המעבד, הזיכרון והקירור) באיזור העגינה. על המעבד ישנו ה-TPC812, קירור מעולה של קולר מאסטר עצמה. שימו לב, על אף שמארז זה הוא Mid-tower, הוא לא חוסך סידור מחיצות מתקדם בו החלק התחתון מוקדש ברובו לספק הכח ולכבלים, וגם לעגינה אופציונאלית של עוד כוננים קשיחים. החלק הראשי של לוח האם מיועד גם הוא לעגינה של כוננים קשיחים מצד ימין.
מארז ה-MasterCase 5 מגיע בגרסתו הפשוטה עם מארז כוננים לשניים בלבד. זאת, בנוסף לשתי עגינות של כונני SSD על גבי המחיצה שנמצאת מתחת ללוח האם. ברוב המקרים, אין עם זה בעיה. המשתמש הטיפוסי בדרך כלל הולך על כונן קשיח סטנדרטי אחד בנפח של 1-3 טרה-בייט וכונן SSD נוסף למערכת ההפעלה וכמה משחקים. תוספת של עוד קשיח ועוד SSD תהיה אפשרית במקרה הזה. מי שמראש מתכנן ללכת על יותר כוננים קשיחים לאחסון, עדיף שישדרג לגרסת ה-Pro שמגיעה עם עוד מארז ל-3 כוננים קשיחים, או 5 סך הכל בנוסף לשתי עגינות ה-SSD.
התקנת ספק הכח במארז מעט שונה ממש שאתם מכירים ומזכירה לי מעט את זאת שהייתה ב-Cosmos II של קולר מאסטר לפני כמה שנים. ישנו מתקן עם ברגים קבועים שאליו מבריגים את ספק הכח, ואז מכניסים את הספק למסילה שלו מבחוץ ומחזקים את ברגי האצבע הללו. דרך נוחה למדי, במידה ויש לכם ספק מודולרי או לפחות חצי מודולרי.
יש המון מקום בתחתית לכבלים וכל מה שקשור לסידור שלהם. בצד הימני-תחתון אפשר אפילו להתקין את אחד ממארזי הקשיחים לתוספת של 3 כוננים, מה שבמקרים מסויימים יסיע בהעלמה מוחלטת שלהם מאיזור לוח האם ולאפשר התקנה של מספר כרטיסי מסך ארוכים במיוחד.
גרסת ה-MasterCase 5 הרגילה מגיעה עם המאורר הזה, בקוטר 140 מילימטרים בקדמת המארז. כמו כן ישנו מאוורר נוסף שכזה בגב המארז שמוציא את האוויר החם. ניתן לעגון מאוורר נוסף בקדמת המארז, או שכמו המלצותי הקודמות ניתן פשוט לרכוש את גרסת ה-Pro ולקבל מאורר נוסף שיהיה כבר מותקן מקדימה. ישנה גם עגינה מוסתרת עליונה למאוורר שלישי שתאפשר רדיאטור בגודל 420 מילימטרים או 360 אם משתמשים בשלושה מאווררים של 120 מילימטרים.
רגלי המארז דומות לאלו שתמצאו במארזים של מחשבי אפל מסויימים. פשוט קשת פלדה עם תחתיות גומי למניעת רעידות. אסתטי, גבוה מספיק ובנוי מעולה. לא הייתי בוחר באופציה אחרת לרגליים.
זה הוא חלקו השני של המארז. קולר מאסטר דאגה היטב למספיק אפשרויות חיווי לכבלים. בזכות הסידור הנח של איזור הכוננים הקשיחים וספק הכח, ניהול כבלים הוא פשוט, ויש מרווח של כסנטימטר וחצי בין הדלת לפלטה עליה מותקן לוח האם. יש גם תעלה עם כל הכבלים מהפאנל הקדמי של המארז ללוח האם עם רצועות סקוטש, תוספת מעולה שיכולה לשמש גם לכבלים נוספים מספק הכח.
כך נראה המחשב לאחר התקנת שאר החומרה. לכרטיס מסך השתמשתי ב-R9 290 Tri-X של Sapphire, כרטיס מסך באורך 31.5 סנטימטרים. אני לא מחביא כאן הרים וגבעות. התקנת החומרה ב-MasterCase 5 היא פשוטה מאוד ומביאה לתוצאה מאוד נקיה. למעשה, מדובר באחת ההתקנות הפשוטות ביותר, ואחת התוצאות הנקיות ביותר שראיתי למארז בביקורת באתר.
קולר מאסטר עשתה עבודה יוצאת דופן עם תכנון ה-MasterCase ודאגה לתוצאה הסופית. החורים שבמרכז המחיצה מאפשרים העברה קצרה ויעילה של כבלים מספק הכח לכרטיס המסך, במקום שיעשו סיבוב מאחורי לוח האם. חורי החיווט מצידו של לוח האם מאפשרים לכבלים להציץ פנימה בקושי רק כדי לעשות דרך קצה לחיבור שלהם. במקרה הזה חיבור ה-24PIN ללוח האם וחיבור ה-USB 3.0 הקדמי למארז.
בזכות חורים צמודים לתחתית לוח האם גם חיבור של USB 2.0 וכפתורים קדמיים היא עבודה נקיה.
כך נראית מערכת המשבח לאחר שהכל חובר והודלק. אני חייב להודות, אני מאוד מרוצה מה-MasterCase 5 של קולר מאסטר. מדובר בצעד קדימה בעבור החברה בכל מה שקשור לעיצוב המארזים ולאפשרויות בהם. אמנם, יש כמה דברים שאני חייב לציין לפני שאגש לדברי הסיכום.
"הפוך אותו לשלך" – האמנם?
כשהושק המארז הזה לפני כמה ימים הכריזה קולר מאסטר בקול על הסיסמא "הפוך אותו לשלך" (או Make it yours). אני יכול להבין מאיפה זה מגיע. קולר מאסטר בחרה לתת למשתמשים חופש באפשרויות ובתכונות במארז. אמנם, ה-MasterCase רחוק שנות אור מלהיות המארז הכי מודולרי או הכי גמיש בשוק. אפשרויות עגינה שונות של כלובי כוננים קשיחים ובחירה בין שני סוגי דלתות רחוקות מאוד מלהיות מגוונות ומעניינות.
עצם העובדה שגרסת ה-MasterCase 5 הבסיסית לא כוללת חלון ולא אפשרות עגינת רדיאטור עליונה הופכת אותו למארז בסיסי ונחשק הרבה פחות מה-Pro. זה שהוא מגיע עם אפשרות לעגינה של 2 כוננים קשיחים בלבד מסוג 3.5 אינצ' ובפנינו מוצעים שלל שדרוגים יקרים בעלות כוללת של מעל ל-40 דולר לא הופכת אותו למצע של שינויים וקסטומיזציה, אלא פשוט לחרטה שלא רכשנו את ה-Pro.
כדי להפוך מארז לשלך, אתה צריך לעשות מעט יותר מאשר להוריד כמה מגירות של כוננים קשיחים ולשנות פילטר בגג. אתה צריך לחתוך, לשפץ, לחרוט ולהדביק. איפה בקרת מאווררים מתקדמת? איפה בקרי לדים בשלל צבעים? אלו אופציות שצריכות להיות מוכנות למשדרגים, ולא דברים ביוקר שמקבלים עם גרסה מתקדמת יותר.
הנה גזר הדין מבחינתי. ה-MasterCase Pro 5 הוא מארז נהדר. הוא נהדר כי הוא ה-Pro והוא מכיל את החלון המעולה שבחלקו התחתון הוא מושחר מספיק. הוא נהדר כי אפשרויות הכוננים הקשיחים שלו מאפשרים שרת ביתי וכי אפשר לעגון לו רדיאטור 240 מילימטרים גם בגג ולא רק בקדמת המארז.
הוא מגיע עם חומרה בשווי של 50 דולר תוספת על פני גרסת הלא-Pro ומבקש רק 30 דולר יותר. מחירו 140 דולר והמתחרים העיקריים שלו הוא מארזים כמו ה-Air 540 שלא-בדיוק נופל לקטגוריה שלו, אבל מציע אפשרויות דומות בכל הקשור לתאימות חומרה וקירור.
המחיר הוא טוב. הייתי אומר אפילו טוב מאוד ביחס לתמורה. הוא רחוק מספיק מזה של מארזים כמו ה-Obsidian 750D ונותן תחרות בתמורה של איכות בניה מעולה, מראה סולידי ותאימות לא רעה לקירור. הייתי רוצה לראות את הסצנה ממשיכה להתרחב גם מחוץ לעסקים קטנים שעוסקים במארזים מותאמים ללקוחות, רק שבמקום להציע דברים שקיימים במארז מתקדם לכזה פחות מתקדם, אלמנטים רשמיים שאכן ישנו משמעותית את המארז.
אם ארצה להפוך מארז לשלי, אדאג לצבע יחודי, לאלמנטים יחודיים. יש כאן הזדמנות לקולר מאסטר לחשוב על פלטפורמה זולה באמת שתוספות אליה יוכלו להוות שיפור עיצובי אמיתי.
בואו ונשים רגע בצד את המודינג והתוספות ונתיחס ל-MasterCase Pro 5 כמוצר שלם. מדובר במארז מתקדם, נקי ואלגנטי שמאפשר זרימת אוויר מעולה, עגינה של חומרה מתקדמת וסידור כבלים נח. כל זה מגיע במחיר נגיש למדי של 140 דולר. כשיגיע לחנויות בספטמבר הוא צפוי להימצא בתג מחיר של כ-700 שקלים. מחיר ההשקה מעט גבוה, אך צפוי לרדת מעט לאחר ההשקה.
בעבור התקציב תקבלו מארז שבנוי היטב, בעל זרימת אוויר מעולה וניהול כבלים משובח. תוכלו להציג את החומרה המתקדמת שלכם עם חלון הצד המעוצב ולהשתמש בספקי כח מתקדמים וכרטיסי מסך בעלי פליטת חום גבוהה במיוחד. ה-MasrerCase Pro 5 הוא מומלץ לכל מי שרוצה יותר מה-Mid tower שלו. מי שלא מתכנן להוסיף כוננים קשיחים רבים ולא מעוניין בחלון, גם גרסת הלא Pro צפויה לצאת במהלך ספטמבר ולעלות כ-600 שקלים. לדעתי ההשקעה הזאת בהחלט שווה.
מומלץ – Cooler Master MasterCase Pro 5
הטוב
- איכות בניה מעולה
- חיווי כבלים מאוד נח
- מרווח, מתאים לכרטיסי המסך הארוכים ביותר
- חלון צד מעוצב עם גוון גהה בתחתית
- גמישות בעגינות הכונים הקשיחים והמאווררים
- מסנני אבק קדמיים ועיליים
- תמיכה ברדיאטורים של 420 מילימטרים בחזית, ו-280 מילימטרים בגג
הרע
- גרסת הלא Pro מענישה יותר מדי בחוסר התוספות בעבור המחיר
- לא מכיל בקר מאווררים
- מכסה עליון אינו נתפס היטב, מוסר בקלות יתרה
נשמח לקרוא בתגובות הצעות שלכם למערכת שדרוגים הגיונית למארזים. האם הרעיון של בחירת חלקים נוספים למארז בסיסי הוא בר ביצוע? כיצד אתם הייתם משפצים את ה-MasterCase 5 כדי להפוך אותו באמת לשלכם?
תודה על הביקורת ליאור.
הייתי רוצה שהחלק השקוף של הדלת יגיע עד המחיצה כדי שלא יראו את הספק וכל הכבלים שיהיו שם. זה נראה לי הרבה יותר נקי.
מרשים , יש פרטים יותר מדויקים לגבי מתי ואיפה זה ימכר?
לpro אין יתרוןנאחד על הstorm scout 2 שלי
מספק את כל אותם אפשרויות בדיוק: חלון, ניתוק מגירת קשיחים, סידור כבלים, ניתוק מסנני האבק והפילטרים, ידית נשיאה, התאמה של המאווררים. הכל
לpro אין יתרון אחד על הstorm scout 2 שלי
מספק את כל אותם אפשרויות בדיוק: חלון, ניתוק מגירת קשיחים, סידור כבלים, ניתוק מסנני האבק והפילטרים, ידית נשיאה, התאמה של המאווררים. הכל
תודה רבה על הביקורת – ישמח לקבל טבלה המפרטת "נתונים יבשים" (מידותמחירזמינותמתחרים ישירים וכיוב')
שטויות במיץ עגבניות!!!!!!!
השליט היחידי של ה MIDI זה ה CM 690 III!!!!!!
פשוט אין מארזים כמוהו _ (וכל השאר זה חיקויים שלו!)
CM 960 III (ללא חלון ועם גריל 250ממ צדדי) עולה בסך הכל 400ש"ח!
נ.ב.
הCM הוא מקצוען בסירקולצה והתמודדות עם אבק!
ה690III מארז מעולה שמתוכנן ממש טוב ,אבל , מלך הMid Tower .. ממש לא . יש בהחלט אופציות אחרות ששוות הסתכלות .
תודה על הביקורת
לפני שנים מכרו ב-KSP מארז פושטי, אבל עם יתרון אחד – מאוורר 180 מ"מ בצד.
אין כמוהו. כבר לא מייצרים כמעט מאווררים כאלה (רק סיני אחד באיביי עוד מוכר), אבל הם עובדים טוב יותר מכל צמדי 80 או 120. אם מוסיפים בקר פשוט – ניתן לכבות בחורף…