מבט מבפנים
מה יש בפנים? – על מנת לגלות זאת, כל שנדרש הוא להפוך את הנייד על פניו. כעת נגלים לפנינו שלושה תאים עיקריים, שניים בחלקו השמאלי ואחד בחלקו הימני של המחשב. התא השמאלי העליון, המחורץ ברובו, מאפשר גישה למעבד, לזיכרונות ולמערכת האוורור של הנייד. התא השמאלי התחתון מיועד לסוללה והתא הימני התחתון לכונן הקשיח ולכרטיס הרשת האלחוטי.
כשנפתח את התא השמאלי העליון נגלה את גוף הקירור המותקן על המעבד – אם נרצה לשדרג את המעבד נצטרך להסירו, אולם פעולה זו תסיר את האחריות, שכן ישנה מדבקה צהובה (עם כיתוב אדום) על אחד הברגים המציינת זאת במפורש , לכן מומלץ לפנות ליבואן בנושא זה. כמו כן, ניתן להבחין בצינור עשוי נחושת, המחובר לגריל, דרכו מובל החום הנפלט אל מחוץ למחשב. על מנת לוודא זאת, אסוס מיקמו מאוורר השואב אוויר מתחתית הנייד ומעבירו דרך תעלה לכיוון הגריל והחוצה עם החום שנפלט מן המעבד.
מימין למעבד ממוקם כרטיס המסך המיוצר בטכנולוגית MXM . זהו תקן שפיתחה NVIDIA לכרטיסי מסך למחשבים ניידים, המאפשר ליצרן לשלב כרטיס מסך מסוים שלא על גבי לוח האם עצמו. בהמשך, יש ליצרן האפשרות לשדרג את כרטיס המסך בלבד, מבלי הצורך לפתח ולייצר לוח-אם חדש.
בחלקו העליון של הכרטיס נמצא את לב ליבו, המעבד הגרפי, ומצידו הימני שני שבבי זכרון, מצופים בפד תרמי. בחלקו התחתון של הכרטיס נמצא את שני שבבי הזכרון האחרים, חשופים לגמרי.
גוף הקירור של כרטיס המסך מורכב משני חלקים: ליבת נחושת המיועדת לקירור המעבד הגרפי, המתחברת לצינור נחושת המוביל את החום ישירות לגריל וכן גוף אלומיניום המקרר שני שבבי זיכרון בלבד מתוך הארבעה, ומחובר לגוף האלומיניום הגדול, עליו יושב המאוורר. באופן די מפתיע, בחרו באסוס למקם את שני שבבי הזיכרון הנותרים בחלקו התחתון של כרטיס המסך וכך נוצר מצב בו הם כלל אינם מקוררים. בהחלט חבל.
מתחת לכרטיס המסך נמצא את הזיכרונות מסוג SO-DIMM שמגיעים עם המחשב. קל מאוד לשלוף אותם ממקומם, וגם קל מאוד לשדרג אותם שכן SO-DIMM הוא התקן הנפוץ ביותר לזיכרונות למחשבים ניידים והמחירים נמצאים בירידה מתמדת.